Beauty

Šiške su ponovno in: 6 načina kako ih šišamo i nosimo ovoga proljeća

S dolaskom proljeća dana imamo poriv za promjenom, a jedna od njih je i promjena frizure. Ovoga proljeća šiške će biti jedan od najpopularnijih trendova među frizurama i to ne točno određene šiške, nego svi oblici i stilovi. Kosa će zaklanjati čelo na razne načine, a nosit će se mini šiške, zavjese i brojne druge.

I dok su bob i pixie sa šiškama još uvijek veliki trendovi, ovoga proljeća i duga kosa je jednako zanimljiva. Najvažnija stavaka proljetnih frizura će biti upravo dimenzija koju šiške daju i naglasak na isticanju omiljenih dijelova lica. Jesi li spremna na šišanje šišaka? Mi jesmo pa donosimo inspiraciju...

Trimane pixie šiške

Još uvijek je pixie frizura popularna i nosi se, a sada sa zanimljivim malenim šiškama, iskrzanim, nejednako ošišanima. Odvažno i fora, a vidjeli smo ovu frizuru i na Met Gali na glumici Kerry Washington.

 | Autor: Profimedia Profimedia

Jane Birkin šiške

Nazvane po modnoj i glazbenoj ikoni 70-ih, Jane Birkin, ove zabavne šiške savršeno se slažu s gotovo svakom dužinom. One su na srednjem dijelu čela kraće, dok se njihova dužina postepeno povećava kako idu prema kraju lica i gotovo da "upadaju" u oči. Ovo je frizura koja je vječna, a šiške u stilu Birkin stoje svim oblicima lica.

Foto: Instagram @louisefollain | Autor: Instagram @louisefollain Instagram @louisefollain Foto: Instagram @louisefollain

Padajuće 'luster' šiške

Da, naziv je veoma čudan, ali nije nelogičan. Ako želiš dodati dimenziju svome licu, ali ipak ne želiš potpuno kratke šiške, ovo je frizura za tebe. Naime, ova frizura je jednostavna za održavanje, daje dimenziju kosi, a potrebno je samo lagano feniranje poslije pranja. Zašto se zovu luster šiške? Zato što različitim duljinama slojeva podsjećaju na luster koji se grana.

 | Autor: Instagram @igksalons Instagram @igksalons Foto: Instagram @igksalons

Klasične šiške s modernom teksturom

Ono što znamo kao klasične šiške, dobilo je novi izgled 2024. Riječ je o izvedenici koja umjesto oštrih i strogo definiranih rubova ima više teksture i slojeva. Ove šiške pokrivaju cijelo čelo, ali su mekše i prilagođenije su obliku lica. Kosa može biti malo duža na krajevima, a sredina se redovito fenira za opušteniji izgled.

Foto: Instagram @salsalhair | Autor: Instagram @salsalhair Instagram @salsalhair Foto: Instagram @salsalhair

Duge šiške u slojevima

I dok kratke šiške sa sobom nose nešto posebno, ako ipak nisi sprema za toliko podrezivanja i želiš zadržati dužinu, ovo je frizura za tebe. Riječ je o šiškama koje uokviruju lice i daju mu dimenziju, ali u isto vrijeme su dovoljno duge da ti ne smetaju i nije ih potrebno dodatno održavati. Ovo je prava frizura za proljetnu promjenu bez puno riskiranja.

 | Autor: Instagram @coloredbycarlos Instagram @coloredbycarlos

Mikro bob i šiške

Bob ovoga proljeća dolazi u novoj, zanimljivoj verziji, sa mikro šiškama. Da, ovo je frizura za najhrabrije djevojke. Mikro bob je kraći od klasičnog boba, seže do brade, a šiške su jednako tako mikro. Riječ je o malenim šiškama tj. samo je maleni dio kose odrezan do očiju, dok je veći dio skraćen tek toliko da se bolje uklopi u dužinu. Ova frizura odgovara svim vrstama kose, od ravne do valovite, a odlična je za žene koje vole teksture i igranje s alatom za stiliziranje.  

 | Autor: Instagram @louisa_mazzurana Instagram @louisa_mazzurana Hailey Bieber Možda vas zanima Nijedna kratka frizura nije tako popularna kao 'dad bob' - evo kome pristaje i kako je stilizirati Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @louisa_mazzurana

Komentari 0