Beauty
Prirodan makeup

Prirodni makeup: 6 savjeta za blistav ten koji izgleda kao da si bez šminke

  • Želiš prirodni makeup zbog kojeg izgledaš kao da ni nisi našminkana? 
  • A ujedno želiš besprijekoran blistavi ten? Ovi savjeti će ti definitivno pomoći!
  • Trend "no makeup makeup"  lijepo se uklapa u naš sve opušteniji stil

Želiš naglasiti ljepotu bez previše šminkanja? Onda je prirodni makeup prava stvar za tebe. Uz ove upute će šminka biti lagana kao perce na tvojoj koži i bit će gotovo neprimjetna. „Moja koža, ali bolja“, je moto kod prirodnog makeupa. Jer... koliko nam je makeupa uopće potrebno?

Prirodna šminka: Priprema kože je ključna

Pravilna priprema kože prije nanošenja šminke ključna je za prirodan i ujednačen ten. Nakon čišćenja slijedi ove korake koji ti daju legendarni „sjaj“ koji ne izgleda masno na koži.

1. Nanesi tonik za piling. Neutralizira pH vrijednost, uklanja mrtve stanice kože i čini kožu blistavom.

2. Nakon toga slijedi esencija, koja se svojom tekućom teksturom odmah upija u kožu i daje joj vlažnost laganu poput pera. Esencija za lice je nezaobilazni korak japanske i korejske njege kože. Djeluje poput boostera i predstavlja sponu između tonika i seruma za lice jer poboljšava učinak seruma i krema na našoj koži, odnosno apsorpciju sljedećih proizvoda. Rezultat je umirena koža vidljivo poboljšanog izgleda.

3. Niacinamid serum daje efekt „staklene kože“: tvoja koža reflektira svjetlost i izgleda puno i zdravo.

Prirodan makeup | Autor: Shutterstock Shutterstock

4. Ako imaš suhu kožu, onda možeš na lice nanijeti gel kremu na bazi vode.

5. Zaštita od sunca nije samo obavezna za svaki dan, nego joj možemo zahvaliti i vrhunski efekt sjaja na koži. Pri kupnji obrati pažnju na nemasnu formulu koja ne izbjeljuje.

Vjerojatno se pitaš: trebam li doista sve te korake njege prije šminkanja? Pa, ako želiš savršenu bazu za prekrasan prirodni makeup, onda trebaš! Namjerno se koriste vrlo tekuće, lagane teksture koje se brzo upijaju i stoga se ne nestaju kada naneseš šminku – tako da možeš odmah početi nanositi šminku!

Možda vas zanima Kosa, nokti, make up – trendovi koji će obilježiti godinu Rubrika Beauty Beauty

6 trikova za prirodni makeup

Kada je riječ o ljepoti i makeupu, uvijek su sitnice te koje oblikuju cjelokupnu sliku. S ovih šest profesionalnih trikova stvorit ćeš prirodan makeup…

via GIPHY

1. Prirodne obrve: neka obrve budu što prirodnije. Za oblikovanje dlačica dovoljno je malo gela za obrve. Ako imaš male praznine u obrvama, popuni ih vrlo finom olovkom za obrve, ali nemoj im mijenjati oblik.

2. Nanesi rumenilo: malo rumenila na obrazima naglašava prirodan izgled. Radije izostavi bronzer i zamijeni ga blistavim rumenilom koje će ti omogućiti da prirodno zablistaš.

3. Rumenilo kao sjenilo: previše dramatično sjenilo uništava prirodni izgled. Ako želiš stvoriti prirodan make up za oči, upotrijebi malo rumenila kao sjenilo i obilno ga izblendaj pahuljastim kistom u pregibu kapka. Malo highlightera u unutarnjem kutu oka učinit će makeup očiju savršenim.

4. Zamijeni olovku za oči: olovka za oči brzo čini da makeup očiju izgleda previše napadno. Ili potpuno izostavi olovku za oči ili upotrijebi neko smeđe sjenilo blizu linije trepavica kako bi stvorila efekt punijih trepavica.

5. Naglasi oči i trepavice maskarom: maskara na trepavicama otvara oči i čini da izgledamo budnije. Ako želiš vrlo prirodan makeup, zamijeni crnu maskaru smeđom. Uvij trepavice uvijačem za trepavice i nanesi najviše dva sloja maskare - inače će se zgrudati.

6. Suptilne usne: za prirodan izgled šminke neka usne budu što suptilnije našminkane. Stoga nemoj obrubiti usne olovkom za usne te zamijeni ruž za tonirani balzam za usne.

via GIPHY

Ten: što mi doista treba?

Svaka koža i svako lice su različiti, a tako bi trebao biti i svaki makeup. Prilikom šminkanja brzo se izgubiš i pomisliš da šminkom moraš prikriti svaku malu, navodnu, nesavršenost? Zato je važno prethodno izoštriti pogled i odrediti sljedeće: što želim prikriti, a što naglasiti šminkom?

Koliko je važna podloga?

Podloga ti ne treba nužno. Ako imaš problematičan ten s crvenilom, prištićima ili istalnutim žilicama, bolji je izbor tonirani serum. Bolje je kloniti se pudera koji često prekrije previše, što može brzo učiniti da makeup izgleda kruto. Uz laganu prekrivnu moć, proizvod prekriva kožu poput ujednačenog vela i usavršuje ten.

Rezultat je posebno prirodan ako na nadlanicu prvo naneseš tonirani serum kako bi to odmah mogla bolje dozirati. Zatim vlažnom spužvicom za šminkanje ravnomjerno rasporedi proizvod po licu te ga nježno i temeljito utapkaj.

Zašto bismo olovkom za obrve našminkale usne? Zato jer možemo! I još super izgleda....

via GIPHY

Stavi korektor

Ako si zadovoljna cjelokupnim izgledom tena, ali želiš prikriti nekoliko mrlja, preskoči podlogu i samo prijeđi na korektor. Kod nekih je dovoljna i najmanja količina da tvoj prištić nestane. Korektor je također pravi spas za podočnjake: za područje ispod očiju odaberi korektor koji je za nijansu svjetliji od tona tvoje kože.

Nanesi malu količinu korektora na nadlanicu i prstenjakom nanesi proizvod na područje koje želiš prekriti. Potom utapkaj korektor. Ako prekrivanje nije dovoljno, korektor možeš nanijeti u tankim slojevima. Na kraju izblendaj rubove vlažnom spužvicom za šminkanje.

Možda vas zanima Šest beauty proizvoda koje bi svaka žena u 40-ima, kažu stručnjaci, trebala imati Rubrika Beauty Beauty

Popravi puderom

Puder fiksira makeup i osigurava dugotrajnu postojanost. Ali, puno pudera čini makeup manje prirodnim – često je "težak" na koži i čini izgled uočljivo našminkanim. Stoga, ako je potrebno, upotrijebi vrlo fino mljeveni mineralni puder, koji nanosiš velikim i mekanim kistom. Ispod očiju možeš manjim kistom nanijeti više koncentrirani puder kako ne bi skliznuo u bore. Na kraju, za posebno prirodan izgled, ponovno izblendaj puder spužvicom za šminkanje.

Trik: želiš stvarno „učvrstiti“ svoju šminku na koži? Onda na kraju rasprši maglicu za fiksiranje šminke (sprej za lice) s vrlo finom glavom za raspršivanje kada završiš s nanošenjem makeupa. Zatim ponovno nježno utapkaj proizvode s beauty spužvicom.

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0