Beauty

Koliko kozmetike je jednoj ženi zaista dovoljno? Imamo odgovor!

  • Iako je polica u kupaonici prepuna kozmetičkim proizvodima raznih brendova lijep prizor, svaki beauty stručnjak reći će ti da nije cilj u kvantiteti, već u kvaliteti
  • Da je manje često puta više, složit će se i dermatolozi koji ističu kako beauty rutina treba biti jednostavna i učinkovita te bazirana na prirodnim preparatima koji ne sadrže štetne sastojke
  • Zanima te koliko preparativnih kozmetičkih proizvoda je dovoljno za lijepu i njegovanu kožu? Imamo odgovor na to pitanje!

Uz široku lepezu kozmetičkih proizvoda koji su nam danas dostupni, lako je zaboraviti da je ponekad najjednostavniji pristup najučinkovitiji – osobito kada je u pitanju njega kože. Ako si zabrinuta da bi nanošenje proizvoda na kožu moglo uzrokovati više štete nego koristi, možda si u pravu. Jako je važno uzeti u obzir svaki od aktivnih sastojaka u svojoj beauty rutini, jer svi oni obavljaju drugačiji posao – a postoji velika vjerojatnost da međusobno nisu kompatibilni. 

Kako znati koristiš li previše proizvoda?

Kada je riječ o procjeni koliko proizvoda je previše stručnjaci tvrde kako postoje različiti čimbenici koje treba uzeti u obzir. Razmisli tko ti je preporučio te proizvode, jesu li prikladni za tvoju kožu i koristiš li ih ispravno. Na primjer, začepljuju li ti pore ako ti je koža sama po sebi već masna ili sadrže li abrazivne kiseline koje mogu produbiti određene kožne probleme poput rozacee. Sve su to ključni čimbenici koje treba uzeti u obzir prilikom odabira preparativne kozmetike.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ako primijetiš da se tvoja koža peruta, puca ili crveni nakon korištenja određenog proizvoda, obavezno promijeni beauty režim. Drži se osnovne rutine čišćenja i hidratacije i prati kako tvoja koža reagira i ima li pomaka, a potom postepeno uvodi i druge proizvode. 

No, ako je tvoja koža općenito ''zadovoljna'', postavlja se pitanje koliko kozmetičkih proizvoda je ni premalo ni previše, odnosno dovoljno? Iako je uobičajeno da dermatolog pacijentima predlaže proizvode tek nakon procjene njihove kože, postoje određena pravila kada je odabir njege u pitanju koja vrijede za sve. Adekvatna njega kože na dnevnoj bazi trebala bi se sastojati od dvostrukog čišćenja lica kojom uklanjamo sve nečistoće s površine kože te hidratacije u kombinaciji s aktivnim sastojcima koji imaju funkciju ''hrane'' za kožu. 

Temeljito čišćenje lica

Na tržištu postoje razni proizvodi za skidanje šminke, no važno je odabrati jednostavnu i učinkovitu beauty rutinu koja ti neće oduzeti previše vremena. Možeš se odlučiti za trostruko pročišćenu Simple micelarnu vodu koja je hipoalergena i koju nije potrebno ispirati ili za Simple ulje za čišćenje koje ujedno čisti i hidratizira kožu, a pritom ne ostavlja masni trag. Ne zaboravi na područje oko očiju koje obično zahtijeva dodatan angažman, posebno ako svakodnevno nanosiš maskaru. Simple Eye Make-up Remover učinkovito uklanja jaku i vodootpornu šminku, a istovremeno je nježan prema tanjoj i osjetljivoj koži oko očiju.

 | Autor:

Druga faza čišćenja lica uvijek uključuje vodu u kombinaciji s proizvodom namijenjenim za temeljito, učinkovito, ali istovremeno i nježno čišćenje. Dvostruko čišćenje lica uvijek je dobrodošlo, jer na taj način uklanjamo i najsitnije ostatke šminke pa samim time umanjujemo vjerojatnost od nakupljanja prljavštine na površini kože i začepljenja pora. Obrati pažnju na to koji proizvod za čišćenje koristiš i uvijek se odluči za onaj koji ne sadrži alkohol, sapun i umjetna bojila i mirise. Simple hidratantni gel za čišćenje lica idealan je ne samo zbog svog blagog i umirujućeg djelovanja, već i zbog hranjive formule, obogaćene pro-vitaminom B5, vitaminom E i bisabololom.

 | Autor:

Hidratacija u kombinaciji s moćnim aktivnim sastojcima

Svakodnevna hidratacija kože je uvjet za lijepu, njegovanu kožu. Koža na taj način dobiva potrebnu vodu te se umanjuje vidljivost sitnih bora. Česta je zabluda da je za dobru hidratantnu kremu potrebno izdvojiti veliku svotu novca. Na tržištu postoji zaista puno kvalitetne kozmetike koja će tvojoj koži osigurati potrebnu hidrataciju i zaštitu od sunca, a koja se može pronaći po pristupačnoj cijeni. Odličan izbor je Simple Vital Vitamin dnevna krema s SPF 15 UVA/UVB zaštitom i moćnim sastojcima kao što su pro-vitamin B3, vitamin E, glicerin i bisabolol. Simple u svojoj liniji Kind To Skin ima i noćnu kremu za lice koja je također lišena umjetnih bojila i mirisa.

 | Autor: Beauty rutina nije i ne može biti kompletna bez dobre maske za lice. Zašto je maska za lice važna, pitaš se? Ona obiluje moćnim aktivnim sastojcima koji su svojevrsna hrana za kožu. Masku za lice poželjno je koristiti dva puta tjedno, a svakako najpraktičnije su one u obliku maramice, takozvane sheet maske. Simple u svojoj ponudi ima tri sheet maske za lice obogaćene raznim vitaminima i biljnim prebioticima - za osjetljivu kožu, za suhu i osjetljivu kožu te za umornu kožu bez sjaja.

 | Autor:

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0