Beauty

Šest beauty proizvoda koje bi svaka žena u 40-ima, kažu stručnjaci, trebala imati

  • Kako starimo, naše lice zahtijeva promjene u beauty rutini
  • Umjesto da imaš mnoštvo nepotrebnih proizvoda, usredotoči se na samo nekoliko, ali ključnih koje mi od 40-ih nadalje trebala imati u kozmetičkoj torbici
  • Neka ti postanu dio beauty rutine. Koža će ti vratiti mladolikim izgledom, a šminka će raditi na ljepšem izgledu 

Kada je u pitanju pronalaženje najboljih proizvoda za njegu i šminke stvari mogu biti malo... komplicirane. A kako starimo, potraga za savršenim kozmetičkim "kompletićem" postaje iteža. Jer različite faze života zahtijevaju različite načine njege i makeupa. I na kraju ćeš morati malo (puno) kopati kako bi pronašla ono što je doista korisno i odbacila suvišno ili nepotrebno.

Kada dosegneš četrdesete, postoje određene teksture i formule za kojima ćeš htjeti posegnuti kako bi koža bila glatka i sjajna. I ne radi se toliko o promjeni izgleda – više o pronalaženju proizvoda koji dobro djeluju na tvoju kožu koja stari umjesto da samo prekrivaju bore.

 | Autor: shutterstock shutterstock Različite faze života zahtijevaju različite proizvode.

Možda vas zanima Dermatolozi otkrivaju što kreme protiv starenja uistinu mogu, a što ne mogu učiniti i koja je najefikasnija Rubrika Beauty Beauty

"Žene starije od 40 godina ne moraju posebno ublažiti svoju šminku - samo trebaju biti pametnije s odabirom tekstura i uvijek razmišljati o 'podizanju' kada nanose proizvod u svježim tonovima", rekao je slavni vizažist Michael Brown. Evo koji su ključni proizvodi za šminkanje i, još važnije, za njegu koje bi svaka žena u 40-ima (i nadalje) trebala posjedovati. 

1. Hidratantni serum

Bez obzira na dob, priprema kože prije nego što se našminkaš pomoći će ti da posvijetliš kožu i održiš je hidratiziranom i bez ljuskica. Možeš čak umiješati nekoliko kapi seruma u svoj puder ili ga nanijeti preko šminke kako bi osvježila kožu tijekom dana. "Potražite dobar serum, po mogućnosti nešto hidratantno kako bi koži dalo sjaj i kako bi se šminka duže zadržavala na koži tijekom dana", rekao je Brown.

Ella Dvornik pokazala kako izgleda nakon botoxa: "Mrzim peglat, al' ovo može!"

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Postoje određeni proizvodi koje bi svaka žena u 40-ima (i nadalje) trebala uvrstiti u svoju rutinu

2. Primer

Primeri su najbolji način da izgladiš nesavršenosti i poboljšaš izgled kože dok tijekom dana osiguravaš da šminka ne "sklizne" s lica. Kad odlučuješ koji primer odabrati, imaj na umu da je svaka koža različita. Međutim, za zrele tipove kože općenito će nešto s riječima "hidratacija" ili "zaglađivanje" poslužiti. "Primer za zaglađivanje bora može stvoriti iluziju kože bez pora i bora, (premda one ne mogu nestati) dajući zamućen i glatki završetak kože ispod podloge."

3. Kremasto rumenilo

Kozmetičari preporučuju da se odlučiš za kremaste teksture umjesto puderaste, jer će to pomoći da koža izgleda svježije i zdravije. Kada je riječ o rumenilima, dobro je potražiti nešto što će također lagano istaknuti i isklesati lice.

Umjesto da se usredotočiš na highlighter, koji bi većini mogao biti previše metalik i stvoriti više bora ako se koristi nepravilno, isprobaj kremasto rumenilo koje također osvjetljava. Rumenilo koristi na višem dijelu na jagodici obraza, tako da podiže i može biti jako svježe, pogotovo ako ima highlight efekt. Breskvasti tonovi najbolji su izbor jer djeluju dobro na svim tonovima kože, dajući i boju i toplinu.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Žene bi trebale birati kremato rumenilo koje daje svježinu licu

4. Olovka za obrve

Kada su oči u pitanju, prva stvar kojom se treba pozabaviti su obrve. Lijepa (ne previše tamna) olovka koja daje oblik, gustoću i podiže obrve, ključna je. Obrve čine ogromnu razliku u borbi protiv starenja, pa daj obrvama malo boje i definicije kako bi stvorila podignutije oko. Što se tiče nijansi, to očito ovisi o tvojoj boji kose. Ne pokušavaj pronaći istu nijansu, samo dodaj gustoću obrvama. Kozmetičari obično savjetuju izbjegavanje toplih tonova iznad 40-e i korištenje više taupe/pepeljastih nijansi.

5. Nude paleta sjenila

Šminka je oblik izražavanja i u velikoj mjeri ovisi o tome što voliš. Međutim, ako tražiš kakvo sjenilo najviše laska zreloj koži, Brown preporučuje izbjegavanje svega što je previše svjetlucavo. Izbjegavaj blistavo, pretjerano metalik sjenilo, jer ono može privući svjetlost i istaknuti više linija i bora nego što ih zapravo imaš. Dok mat nijanse i vrlo svijetli biserni pigmenti mogu dati svjež izgled tvojim očima.

 | Autor: shutterstock shutterstock Postoje određeni proizvodi koje bi svaka žena u 40-ima (i nadalje) trebala uvrstiti u svoju rutinu

Možda vas zanima Poslušaj beauty savjet Helen Mirren, kaže da ga treba naučiti svaka žena do 30-e Rubrika Beauty Beauty

6. Kremasti ruž za usne 

Što se tiče usana, tekstura nalik balzamu je najbolja. Ruž i olovka za usne stvarno ti mogu pomoći da naglasiš oblik usana (ili nedostatak!). Međutim, preporučljivo je da proizvodi za usne imaju kremastiju teksturu i dašak sjaja, pa je tekstura balzama s pigmentom odlična za svakodnevno nošenje.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dalibor07

    Glavno je da u tim godinama ima dovoljno love za sve moguće tretmane. One sa malom plaćicom ne mogu si priuštiti ništa više od sapuna.