Beauty

Pripazi, ovih 5 pogrešaka kod šminkanja učinit će te starijom

Većini nas lijepi make-up spada u svakodnevnu beauty-rutinu. Međutim, nije nimalo svejedno kako ćemo se našminkati…

Ustajemo ujutro rano i krećemo u kupaonicu kako bismo se umile, oprale zube – i našminkale se! Cilj nam je da izgledamo svježe, a možda čak i malo mlađe. Ali, ponekad to može poći po krivu. Zbog ovih pet pogrešaka kod šminkanja izgledat ćeš upravo onako kako ne želiš – starije! 

Možda vas zanima Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera! Rubrika Beauty Beauty

1. Previše podloge 

Ovdje vrijedi pravilo: manje je više! Većina nas često stavlja dodatni sloj kako bi prekrile i najmanji prištić na licu. Međutim, previše podloge nataložit će se u bore i pore, pa će ove biti vidljivije. I mimika će ti djelovati kruto te će nestati prirodan sjaj kože, odnosno neće se vidjeti ispod podloge. Zbog toga ćeš izgledati koju godinu starije.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Previše crvene 

Ima nešto kod nanošenja crvene šminke na što treba pripaziti – ako je nanesemo na pogrešna mjesta, lice će nam djelovati deblje. Pretamni tonovi čine nas starijima. Radije koristi ružičaste tonove ili boje breskve – tako će ti lice izgledati svježe i mladoliko. I uvijek decentno nanosi šminku.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Crveno donje rublje u novogodišnjoj noći? Žene pričaju što im je donijelo... Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Olovka ispod očiju 

Najbolje je da uopće ne koristiš olovku ispod očiju. Optički će smanjiti oči te skrenuti poglede na male bore ispod naših očiju. Radije povuci tanku crtu tušem za oči na gornjim trepavicama – to pruža budan i mladalački pogled. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Pretanke obrve 

Što smo starije, naše su obrve uglavnom sve tanje. Ako ih već u mlađim godinama čupamo da izgledaju poput tanke crte, izgledat ćemo starije. Također nam pretamno ili prejako našminkane obrve neće dati mladalački izgled. Dakle, uvijek pazi na pravi odabir boje te nemoj nikada potpuno „obojiti“ obrve. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Previše pudera 

Ako svaki dan nanosiš puder u prahu, moraš pripaziti da ga ne koristiš previše. Nestat će sjaj i izgledat ćeš kao da nosiš masku – i nekoliko godina starije. Osim toga, može se dogoditi da se čestice pudera sakupe na borama oko tvojih očiju – što će učiniti bore vidljivima. Dakle, puder nanosi štedljivo i precizno. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0