Beauty

Poznati frizer kaže da jedan tip šiški pristaje baš svakoj ženi - bez obzira na oblik lica i dob

  • Poznati britanski frizer Larry King vjeruje kako su tzv. mladolike šiške idealne za svaki oblike lice 
  • Ne određuje ih oblik već način postepenog šišanja poznat i pod nazivom nevidljivi slojevi
  • Miješanje slojeva različite dužine pridonosi kreiranju većeg volumena te poboljšava definiciju tvoga lica

Kada poželiš promjenu frizure kažu da je najlakši način da to učiniš onaj da odrežeš šiške. Ipak, malo je onih koji se tako jednostavno i lako odluče na ovaj potez te mu u većini slučajeva prethode duboke analize. No, ako je vjerovati poznatom britanskom frizeru Larryju Kingu dosta je izmišljenih isprika. On naime tvrdi kako postoje šiške koje će sjajno pristajati baš svim tipovima lica. 

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Evo zašto bi uvijek trebala kupovati velika pakiranja šampona i gelova za tuširanje Rubrika Beauty Beauty

Uspješna prilagodba

Riječ je o takozvanim 'mladolikim šiškama' (točan naziv je fresh-faced fringe), a njihova glavna čar je u tome što se jednostavno prilagođavaju svakom tipu lica. Naime, njih ne određuje točan izgled već način šišanja koji se izvodu u luku tako da je središnji dio znatno kraći od onog sa strane. "Oblikovanje šiški na način da se formira luk pomaže da se one oblikuju prema licu svakog klijenta", otkriva za Glamour slavni frizer koji ime dijeli s još poznatijim američkim voditeljem.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty Prije i nakon šišanja

Možda vas zanima Želiš što prije dugačku lijepu kosu? S pomoću ova 4 savjeta će tvoja kosa brže rasti Rubrika Beauty Beauty

Nevidljivi slojevi

U kreiranju ove frizure odlučili su se pravila koja se koriste pri kreiranju tzv. nevidljivih slojeva primijeniti na oblikovanje šiški. Riječ je o načinu postepenog šišanja kose, a kako se ono postiže otkrila je frizerka Alex Brown koja je između ostalog zaslužna za sjajne frizure Alexe Chung i Selene Gomez. "Najmodernija varijanta slojevitog šišanja jest ta da se kreira lagani kut oko vašeg lica, koji obično započinje oko brade i kreće se dolje prema duljini", istaknula je za Glamour.

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša? Rubrika Beauty Beauty

Volumen bez rezova

Ideja pri kreiranju nevidljivih slojeva, kako na cijeloj dužini kose tako i na šiškama, jest da oni budu drugačijih dužina kako bi se postigao veći volumen bez naglašenih rezova. Pomoću ove tehnike uklanjanja se težine s krajeva te se slojevi čine mekanijima, opuštenijima i zdravijima! Također, ovaj način formiranja šiški dat će tvom licu posebnu svježinu te, kako ima samo ime govori, mladolik izgled.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0