Beauty

Evo zašto bi uvijek trebala kupovati velika pakiranja šampona i gelova za tuširanje

  • Sigurno uživaš u kupnji novog ruža, sjenila ili rumenila, ali pomisao na stanje računa može ti pokvariti doživljaj?
  • Pametnom kupnjom ostvari razne uštede, a ostatkom novca možeš proširiti sadržaj svoje dekorativne i preparativne kozmetike
  • Isprobavanje testera, odabir kvalitetnih kistova za make up ili korištenje kartice programa drogerije samo su neki od trikova koji će ti pomoći da uštediš novac

Koliko puta ti se dogodilo da si kupila ruž ili rumenilo koji pred tvojim ogledalom više ne izgledaju glamurozno? Možda te razočaralo sjenilo za oči koje se unatoč svim naporima ne želi zadržati na tvojim kapcima? A što bi se dogodilo kada bi svojoj kozmetici provjerila rok trajanja?

Na našim policama sigurno se nalaze proizvodi koji su iz nekog razloga postali suvišni i koji su nas nepotrebno bacili u trošak. Iako nikada nije previše kada je u pitanju kozmetika, nitko od nas ne želi trošiti novac na kozmetičke preparate koji će nam samo stajati na polici i skupljati prašinu. Kako bi svoj kozmetički ormarić opremila svime što ti treba, a da pritom ne trošiš bespotrebno, donosimo ti savjete kojima pri kupnji kozmetike možeš znatno uštedjeti. Odlazak u omiljeni dm može biti prava pustolovina, a kako bi obavila planiranu i isplativu kupnju, primijeni ove trikove!

Obavezno koristi testere

Nadamo se da razlog ovom savjetu nisi iskusila na vlastitoj koži, ali dopusti da ti ispričam vlastito iskustvo nepotrebno potrošenog novca, a sve zbog jednog – rumenila. Nakon što mi je od ovog make up proizvoda bez kojeg ne mogu, ostalo samo pakiranje, vrijeme je bilo za nabavu novog. Odlazak u drogeriju i uzimanje u žurbi prvog rumenila koje je bilo slične nijanse kao prethodno koje sam koristila, pokazalo se greškom. Veliko ne. Nakon apliciranja rumenila, situacija je bila prikladnija za najraskošniju povorku maškara, a nikako za odlazak na posao ili u grad.

 | Autor: Mirna Marić Mirna Marić

Zaključak je da svakako isprobaš nijansu ruža, rumenila, pudera ili notu parfema kako bi bila sigurna radi li se o nijansi ili mirisu koji će ti pristajati. Ne samo što ćeš uštedjeti novac već i vrijeme jer nećeš morati ponovno u drogeriju kupovati drugi, odgovarajući proizvod.

Prati pogodnosti

Tko bi propustio priliku za dobivanjem besplatnih stvari? Pogodnosti poput 1+1 gratis idealne su kada trebaš obnoviti zalihu svojih preparata kojima si vjerna duže vrijeme. Proizvodi za čišćenje lica, kreme za lice bez kojih ne možeš ili serumi za lice koje obožavaš bit će ti još draži ako ih uloviš po super povoljnoj cijeni. Zalihe će ti omogućiti da se i zadovoljno opustiš neko vrijeme, ali samo do sljedeće prilike kada će ponovo biti vrijeme za ovu genijalnu akciju

Ne zaboravi na loyalty karticu

Ne samo da sam ovisna o maskari, ružu i rumenilu, najnovije make up proizvode kupujem kako bih si jednostavno ugodila. Pa sve mi to zaslužujemo! Osjećaj me veseli, ali uglavnom traje dok s prilično punom košaricom ne stignem do blagajne. Baš zato, kupnju ne mogu zamisliti bez dm active beauty kartice. Odlična stvar je zapravo što se svaki kupljeni proizvod, pa i prehrambeni ili onaj za domaćinstvo, nagrađuje bodovima. Bodovi se zbrajaju na kartici (za svakih 10 kuna dobije se 1 bod), a onda se mogu mijenjati za popuste na blagajni u bilo kojoj dm-ovoj poslovnici. Kako većinu svoje kozmetike kupujem u dm-u, ovo se zapravo pokazuje najisplativijom i najjednostavnijom praksom, posebno ako aktiviram eKupone za dodatne bodove. Kupnjom od 10. do 19. srpnja osvojit ćeš 10x više bodova na ukupnu kupovinu pa iskoristi ovu odličnu pogodnost.

 | Autor: Mirna Marić Mirna Marić

A kao prava ovisnica o kozmetici, baš kao što su i moje frendice, skupljanje bodova pretvorile smo u super zabavan ritual. Zapravo se natječemo koja će na kraju mjeseca dosegnuti najveći broj bodova, a ''pobjednicu'' počastimo proizvodom po izboru (u pristojnim cjenovnim gabaritima). Naravno, sve završi omiljenom kavicom i beskrajnim raspravama o najboljoj maskari, puderu ili kremi za lice. 

Izaberi beauty proizvode koji imaju dvostruko djelovanje

Ako si zaljubljenica u šminku kao i ja, sigurno si već naučila višestruko iskoristiti jedan proizvod. Malo kremastog rumenila za posebni touch na usnama ili kao sjenilo na očima za svjež i blistav izgled? Kada je šminkanje u pitanju, pravila zapravo više ne postoje, a tome ide u prilog sve više make up proizvoda koji se mogu primjenjivati na više načina. Na primjer, sjenilo za oči u prahu odgovarajuće boje možeš upotrijebiti kao rumenilo. Važno je izabrati nijanse koje komplementiraju tonu tvoje kože, a onda je nebo granica. Ovisno o inspiraciji i prilici, razne make up proizvode možeš koristi  kao rumenilo, bronzer, sjenilo za oči, ruž za usne ili čak za detalje na noktima. Osim toga, baby puder možeš koristiti umjesto fiksatora ili kao suhi šampon za one dane kada ne stigneš oprati kosu. Ovaj savjet imaj na umu pri sljedećem odlasku u drogeriju, a onda si u ritualnim minutama u svojoj kupaonici pusti mašti na volju

via GIPHY

Kupuj velika pakiranja

Velika, obiteljska, pakiranja uvijek su povoljnija od manjih. Također, ne dopusti da ti promaknu dodatni mililitri šampona, gelova za tuširanje, losiona za tijelo ili zubnih pasti kojima proizvođači nerijetko nagrađuju svoje vjerne kupce. Ako ovo počneš primjenjivati na većinu svoje dekorativne i preparativne kozmetike, sigurno ćeš primijetiti razliku na računu. Osim toga, nećeš morati tako često odlaziti u kupnju. Ako ti se čini da velike zalihe ne možeš potrošiti dovoljno brzo, sadržaj uvijek možeš podijeliti s prijateljicom. Ovaj trik donosi pravu win-win situaciju.  

Bez obzira na to želiš li podebljati svoj novčanik ili za istu potrošnju novca obogatiti svoj kozmetički ormarić, vjerujemo kako će ti ovi savjeti poslužiti. U najmanju ruku, pružit će ti osjećaj zadovoljstva pametne kupnje za koju dobivaš najbolju vrijednost za svoj novac. A onda, sasvim njegovana, možeš krenuti ususret ljetu!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0