Beauty

Vječna frizura: Ovako ćeš u tren posla napraviti savršen 'konjski rep'

  • Ima li praktičnije frizure od konjskog repa?
  • Ovaj klasik je bezvremenski i zato ga volimo
  • Ipak, treba znati kako ga napraviti pa ti donosimo ovih 5 koraka

Čini se ništa lakše zavezati kosu u rep, zar ne? No, ako baš želiš savršen, kao kod J. Lo ili Ariane Grande, onda isprobaj ovaj postupak, korak po korak, i vidjet ćeš razliku! 

1) Kosu potpuno zaliži, tako da nigdje ne ispada niti jedan pramen, i zaveži u rep što čvršćom i tanjom gumicom. Stegni ga što je jače moguće, a ako su negdje vidljive nepravilnosti, popravi ih češljićem ili prstima te fiksiraj lakom.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

2) Odvoji jedan pramen s vanjske strane repa i podijeli ga u dva dijela. Jednim komadom omotaj mjesto gdje je rep stegnut u jednom smjeru, a drugim u suprotnom tako da gumica postane potpuno nevidljiva.

3) Pramenove pričvrsti ukosnicama, nikako drugom gumicom. Ukosnice bi trebale biti u boji tvoje kose kako bi bile što manje upadljive, te sa zaobljenim krajevima i srednje veličine. Njih uvijek uvlači okomitim potezima na kosu, bez obzira na to nanosiš li ih odozdo, odozgo ili sa strane. Stavi ih koliko god je potrebno sve dok ne postigneš čvrst i stabilan efekt.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Možda vas zanima Neisfenirana kosa, jedan ruž, čista koža: 9 tajni ljepote koje Francuskinje znaju, a druge žene ne Rubrika Beauty Beauty

4) Rep možeš uviti figarom te ostaviti tako ili raščešljati prstima ili ispeglati, a osobito efektno djeluje ako cijeli rep izravnaš, a samo krajeve uvineš prema unutra.

5) Za kraj na prednji dio kose nanesi malo vodenastog gela za 'wet look', dok ostatak frizure pošpricaj lakom u spreju i sredstvom za sjajni finish.

Možda vas zanima Kako da tvoja kosa dobije više volumena? Treba ti samo jedan kuhinjski predmet... Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram

Komentari 0