Beauty

Nikada ne bi trebala protresti bočicu s lakom za nokte - vidi što zapravo trebaš napraviti

  • Sve to radimo: najprije dobro protresemo bočicu laka za nokte, a onda tek nanosimo lak na nokt
  • Međutim, to je apsolutno pogrešno!
  • Otkrit ćemo ti zašto…

Nekako se već automatski događa da dobro „promućkamo“ lak prije nego krenemo s lakiranjem. Međutim, to nikako ne bismo smjele raditi. Naime, ako se lak neko vrijeme ne koristi, onda se naprave različiti slojevi laka u bočici. Kod mućkanja dolazi kisik sasvim odozgo u boju te tako nastaju mjehurići u laku. A oni se kod lakiranja vide kao neravnine ili mali mjehurići.

Ista stvar događa se ako stalno „pumpaš“ kist u bočicu s lakom. Slično je i kod maskare – i četkica za tuš (za trepavice) ne treba se stalno „pumpati“, nego se lagano okretati.

Možda vas zanima Manikura s nježnim tratinčicama preplavila je društvene mreže i toliko je divna da se ne možemo nagledati Rubrika Beauty Beauty

Kako se pravilno postupa

Kako bi izbjegla mjehuriće zraka, bolje je lagano ljuljati kružnim pokretima ili valjati bočicu. Ili možeš prije otvaranja protrljati bočicu između dlanova kao bi ugrijala lak. Tako ćeš spriječiti mjehuriće zraka kod nanošenja laka i tvoja manikura će izgledati vrhunski.

Možda vas zanima Azijski beauty hit: Stakleni nokti su definitivno najsjajniji trend noktiju ove godine Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0