Beauty

Azijski beauty hit: Stakleni nokti su definitivno najsjajniji trend noktiju ove godine

  • Nokti koji optički izgledaju kao da su na njima mali komadi stakla?
  • Zar to ne bi bio doista cool efekt?
  • Danas je i to moguće – otkrit ćemo ti „staklene nokte“, novi trend koji dolazi iz Južne Koreje

Sve više beauty-trendova iz Azije dolazi do nas u zadnje vrijeme. Osobito nas Južna Koreja opskrbljuje raznim novim i fenomenalnim beauty-inovacijama. Upravo takav je i ovaj trend pod nazivom „Glasnails“, odnosno, stakleni nokti. Zvuči ludo? Moguće je, ali konačni rezultat itekako je vidljiv.

S ovim trendom će tvoji nokti biti originalni i privlačit će poglede

Kod kreacija sa staklenim noktima radi se o tome da nokti izgledaju tako da su obloženi svjetlucavim, slomljenim staklom. Kako će ti izgledati na kraju, prepušteno je tvojoj kreativnosti. Od krhotina do metalik-izgleda, preko šljokica do sjajnih kamenčića u geometrijskim oblicima – granice ne postoje. Prednosti pri tome: ovisno o tome što ti odgovara, možeš dati gas ili biti decentna. To znači sljedeće: svejedno je li divlje ili elegantno, kod ovog trenda sve je dopušteno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just two.

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) on

Evo kako sama možeš napraviti staklene nokte

Možda će ti se u prvom trenutku činiti teško napraviti nokte u ovom trendu – ali uopće nije. Časna riječ! Naime, premda se naziva „stakleni nokti“, ne radi se o pravom staklu. Uostalom, to bi bilo preopasno. Umjesto toga se igraš tek s iluzijom. Kako bi dobila taj efekt, koristi se jednostavni celofan papir. Mudro!

Možda vas zanima Preslatko! Karamel-nokti su novi trend u manikuri kao stvoren za ljeto Rubrika Beauty Beauty

A radi se ovako: najprije obojiš nokte u željenu boju. Pastelni tonovi, primjerice, brinu se za ženstveni izgled, a crni za „edgy look“. Međutim, prozirni lak će osobito podcrtati staklasti efekt. Nakon što se baza posušila, nanosi se sloj prozirnog laka. Za to se rasporede komadići pripremljenog celofana (najbolje pincetom). Kako bi se fiksiralo umjetničko djelo na kraju se stavi još jedan sloj prozirnog laka. Et voilà!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0