Beauty

Nekoliko trikova kako se našminkati ako nosiš naočale (sve ovisi o okvirima)

Naočale su postale odličan modni dodatak, ali nerijetko znaju biti i izazov kada je riječ o šminkanju...

Dioptrijske naočale nekada su bile noćna mora, a danas su jedan od najpoželjnijih modnih dodataka. Djevojke ih nerijetko nose čak i sa staklima bez dioptrije, a potrebno je istaknuti kako o boji naočala ovisi najbolji i kakav make-up look trebaš odabrati.

Možda vas zanima Espresso je nova tehnika bojenja koja savršeno pristaje brinetama u hladnim mjesecima. Bi li isprobala? Rubrika Beauty Beauty

U nastavku donosimo nekoliko savjeta o šminkanju ovisno o tome jesi li kratkovidna ili dalekovidna i ovisno o boji okvira na naočalama:

Naočale neutralnih tonova

Naočale koje imaju okvire neutralnih boja ili one bez okvira prilično su neupadljive što znači da se možeš poigrati sa šminkom. Ispod ovakvih naočala pristaje gotovo svaki make-up. Dakle, možeš naglasiti oči ili ih našminkati u neutralnim tonovima, ali ono na što trebaš paziti je to da ne naglašavaš i oči i usta istovremeno. Ovakve naočale zapravo su najsretnije za različite make-up lookove!

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Naočale u boji

Ako imaš naočale s okvirima u boji, svakako trebaš izbjegavati jaku i upadljivu šminku na očima. Možeš odabrati nešto tamnija sjenila, ali nikako ne pretamna i u tom slučaju izbjegavaj tuš za oči. No, najpoželjniji make-up look ispod ovakvih naočala je u nude tonovima

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Naočale s crnim okvirima

Crni okviri na naočalama nekako su najklasičniji, ali su i prilično upadljivi. Prema tome, treba biti oprezan s make-upom na očima. Kao i kod naočala s okvirima u boji, ni ovdje ne treba pretjerivati sa šminkom. Poželjne su svijetle i nježne nijanse sjenila za oči, tanka linija tuša i ne previše maskare. Kada make-up na očima nije naglašen, možeš izabrati bilo koju boju ruža za usne. Stoga, odabereš li nude nijansu ili jarko crvenu, nećeš pogriješiti!

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Ove tri boje lakova za nokte čine ruke mlađima Rubrika Beauty Beauty

Dodatni savjeti 

No, ono što je veoma važno naglasiti je to da se kratkovidne i dalekovidne djevojke trebaju potpuno drugačije šminkati. Naočale za kratkovidne vizualno smanjuju oči i zbog toga je potrebna jača šminka kako bi ih naglasila, a to možeš postići tušem i debljim slojem maskare. Za kratkovidne djevojke preporučuju se naočale s okvirima u neutralnoj boji ili naočale bez okvira.

S druge strane, naočale za dalekovidne vizualno povećavaju oči. U tom slučaju preporučuju se sjenila u svijetlim bojama i samo jedan sloj maskare. Ako si dalekovidna, odličan izbor bit će naočale s crnim okvirima ili s okvirima u boji

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0