Beauty
Maske za kosu

Maske za kosu spas su za oštećenu i isušenu kosu, posebno ljeti. Evo najboljih

  • Bilo da je riječ o oštećenju, suhoj kosi ili samo ispucanim vrhovima nerijetko se suočavamo s problemima s kosom. A problem se može pojačati dodatno ljeti kad je kosa izložena jakom suncu i morskoj vodi
  • Maska za kosu može rješiti probleme oštećene i suhe kose koju uzrokuju promjena godišnjih doba, unutarnja toplina, vanjski elementi i vrući alati za kosu 
  • Neki će za rješenjem posegnuti za najboljim maskama za kosu u drogerijama, dok drugi radije žele isprobati prirodne maske za kosu

Bez obzira na to jesu li ti kovrče suhe ili pramenovi izgledaju pomalo bez sjaja, maska ​​za kosu može biti rješenje - ona vraća vlažnost, mekoću, pa čak i sjaj tvojim pramenovima, često u roku od nekoliko minuta. "Maske za kosu ključne su za zdravu kosu, bez obzira na teksturu", kaže stilistica Danielle Priano, čije su klijentice Hailey Bieber i Jennifer Lopez.

Možda vas zanima Ulje za kosu: ovaj tretman mogao bi biti tajna zdravije i ljepše kose Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Najbolje maske za kosu

Kada kosi nedostaje vlage, vanjski sloj vlasi (kutikula) upija vlagu iz zraka, uzrokujući bubrenje svakog pramena. Dok se vrijeme nanošenja hidratantnih maski za kosu razlikuje ovisno o vrsti kose koju tretira - u rasponu od tri minute do 30 minuta - vrijedi uzeti u obzir sastojke koje svaka sadrži. Neke maske koriste avokado, maslinovo ulje, kokosovo ulje i orahe makadamije kao hranjivi element za hidrataciju i obnavljanje kose iz folikula. Drugi traže med i banane u borbi protiv suhe i opterećene kose.

Kérastase Chronologiste Youth 

Ova maska sadrži hijaluronsku kiselinu koja dubinski hidrtizira kosu i dlaku čini debljom i otpornijom na vanjske uticaje. Vitamin E: Štiti od UV zračenja i oštećenja uzrokovana istim, zagađenja u zraku i slobodnih radikala. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kérastase Chronologiste Youth (263,90 kn)

L’Oreal Elvive Dream Lengths

Bogata širokim vitaminskim i keratinskim spektrumom ova maska za kosu je definitivno jedna od najjačih revitalizirajućih formula na tržištu. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

L’Oreal Elvive Dream Lengths (28,90 kn)

Moroccanoil Restorative 

Bogata proteinima, arganovim uljem duboko prodire u vlas i obnavlja kosu koja je izgubila elastičnost čvrstoću i sjaj. Pogoduje svim tipovima kose, ali posebno pomaže valovitoj i kovrčavoj kosi. 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Moroccanoil Restorative (331,90 kn)

Maske za kosu bez sulfata

Proizvodi za kosu sa sulfatima, silikonima i parabenima ponekad dobivaju lošu reputaciju. Zato možda razmišljaš o nježnijem pristupu sa sredstvima za čišćenje i maskama bez kemikalija koji se isto tako bore bore protiv prljavštine bez utjecaja na prirodna ulja tvog vlasišta.

Garnier Papaya Hair Food 

Osobine proizvoda: bez parabena, bez silikona, veganski proizvod

Obogaćena ekstraktom papaje iz Brazila, Papaya Hair Food linija nudi cjelovitu rutinu za obnavljanje oštećene kose. Cijelu rutinu čine vegan formule s 98% sastojaka prirodnog porijekla za intenzivno obojenu kosu koja izgleda zdravo. Njezina lagana, ali hranljiva formula smanjuje ispucale krajeve i čini kosu elastičnom i mekom na dodir. Možeš je koristiti na tri načina: kao masku, regenerator ili njegu bez ispiranja. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Garnier Papaya Hair Food  (41,90 kn)

Pepeljuga plava, platinasta boja kose koju ćemo viđati posvuda

Ziaja Argan & Tsubaki Oils maska za suhu i oštećenu kosu 

Osobine proizvoda: bez silikona, bez sulfata, veganski proizvod, zaštita od topline

Ziaja maska na bazi arganovog i tsubaki ulja, za suhu, kovrčavu, gustu, oštru i oštećenu kosu zaglađuje kosu, dubinski regenerira, vraća mekoću i sjaj. Pruža kosi izvrsnu zaštitu od toplinskih utjecaja štiteći ju od prekomjernog isušivanja, a rezultati su vidljivi već od prve uporabe.

Arganovo&tsubaki linija za njegu kose osmišljena je u skladu s aktualnim trendovima, s naglaskom na specifične potrebe suhe, guste, kovrčave i kose oštećene uslijed svakodnevnog izlaganja visokim temperaturama prilikom frizerskih tretmana. Liniju odlikuje jedinstvena kombinacija cvjetnih i voćnih mirisnih nota. Arganovo ulje dobiva se postupkom hladnog prešanja, a zbog izrazitih kvaliteta i ljekovitih svojstava, naziva se i tekućim zlatom. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Ziaja Argan & Tsubaki Oils (28,90 kn)

Balea Oil Repair Intensive
 
Osobine proizvoda: bez alkohola, bez silikona, bez sulfata

Maska za kosu Balea Oil Repair Intensiv idealan je odabir za izmorenu kosu sklonu lomljenju. Strukturalna oštećenja popravljaju se od korijena pa sve do vrhova. Kosa se jača i pažljivo njeguje. Receptura bez silikona s keratinom i uljem argana brine se za intenzivno njegovanu kosu. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Balea Oil Repair Intensive (26,90 kn) 

Maske za kosu bez ispiranja

Masku za kosu trebala bi ostaviti na kosi najmanje tri do pet minuta, ali ako radiš s grubom ili dehidriranom kosom i imaš vremena, možeš ju pustiti da utone u vlažnu kosu 15 do 20 minuta. Ako radiš s već suhom kosom, možeš je ostaviti preko noći. Neke maske ne moraš uopće ispirati te je možeš staviti na vlažnu kosu, a zatim tako osušiti i stilizirati kosu. Neke maske upravo su namijenjene tome da ostanu na kosi.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Regenerator Možda vas zanima Nakon suhog šampona stigao je suhi regenerator. Što je on zapravo i kako ga koristiti? Rubrika Beauty Beauty

Coco & Eve like a virgin

Vjerojatno si ovu Coco & Eve masku vidjela posvuda na Insta feedu svog omiljenog skinfluencera. Ali osim simpatičnog pakiranja, također je i nevjerojatna opcija za suhe i ispucale vrhove. Veganska je, bez glutena i sulfata, a također je bez boja. Koristeći snažnu kombinaciju kokosa, smokve, shea maslaca, lanenog sjemena i arganova ulja, ovaj tretman duboko prodire u kosu kako bi joj vratio stari sjaj, dodajući joj sjaj dok istovremeno zacjeljuje oštećene pramenove. A budući da su njegovi sastojci toliko prirodni i nježni, možeš je ostaviti da djeluje cijelo poslijepodne. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Coco & Eve like a virgin (255,90 kn)

Amika Soulfood

Ako želiš hranjivu masku za kosu koja ti neće otežati pramenove hranjiva maska ​​Amika Soulfood stvorena je od bogate formule koja hidratizira, a da pritom ne stvara višak kilograma. A budući da se može pohvaliti s puno prirodnih sastojaka koji daju izgled vlasima - poput ulja jojobe i ulja sjemenki krkavine - možeš je nanijeti i zaboraviti na nju jer se ne mora ispirati. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Amika Soulfood (219,90 kn)

k18 maska za kosu

Ovo je maska koja se ne ispire, namijenjena za sve tipove kose, a obećava kliničko uklanjnje oštećenja u 4 minute. Patentirana peptidna tehnologija popravlja štetu od izbjeljivača, boje, kemijskih usluga i topline - vraćajući kosi snagu, mekoću, glatkoću i elastičnost. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

k18 maska za kosu (480,90 kn)

Prirodne maske za kosu

Srećom, ne moraš ići u trgovinu ili dodati još jedan kozmetički proizvod u svoju košaricu u online trgovini: možeš ići ravno u svoju kuhinju po svakodnevne sastojke koje možeš umiješati u masku za kosu DIY kako bi popravila situaciju. Počasti se spa danom kod kuće koristeći nekoliko jednostavnih recepata maski za kosu.

Maska za kosu od kokosovog ulja

Problem: suhoća. Vlaženje i hidratacija kose će pomoći u sprječavanju ispucalih vrhova, kovrčavosti i lomljenja. Ako tvoj uobičajeni regenerator ne pomaže, možeš pokušati sa invazivnim noćnim tretmanom kokosovim uljem. Ulje može prodrijeti u vlas kose kako bi popravilo kosu.

Sastojci: 1 žlica kokosovog ulja

Upute: Prije spavanja zagrij kokosovo ulje u mikrovalnoj pećnici, zatim umasiraj u vlažnu kosu, izbjegavajući korijen (zaveži pramenove u punđu i/ili prekrij kapom za tuširanje ili folijom za kosu ako želiš.) Ujutro operi kosu šamponom.

Maska za kosu od avokada, meda i maslinovog ulja

Različiti čimbenici mogu uzrokovati oštećenje kose: prekomjerna upotreba alata za oblikovanje kose, bojenje kose, kemijski tretmani i drugo. Tim problemima možeš se suprotstaviti maskom za kosu od avokada i maslinovog ulja. Prepun omega-3 masnih kiselina, ovaj tretman pomaže u jačanju kose i daje joj sjaj. Prednosti ne prestaju s pramenovima: maska ​​na bazi avokada također pomaže u pomlađivanju i hidrataciji vlasišta.

Sastojci: pola avokada, 1 žlica maslinovog ulja, 1 žlica meda i 3 kapi eteričnog ulja po izboru

Upute: Pomiješaj sastojke dok se potpuno ne sjedine, a zatim nanesi na mokru kosu vršcima prstiju, počevši od dna prema gore. Kosu zamotaj u punđu i pokrij kapom za tuširanje. Kako bi lakše aktivirala sastojke, suši kosu s kapom za tuširanje 10 minuta. Pusti da odstoji još 20 minuta, zatim isperi šamponom.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Maska za kosu od banane, meda, jaja i maslinovog ulja

Problem: prorijeđena kosa. Proteinski tretman može pomoći da pramenovi budu puni, bilo da su prirodno fini ili gube punoću. Napravi "proteinski smoothie od banane" za kosu s bananama i jajima bogatim aminokiselinama za povećanje elastičnosti, jačanje i gustoću. Rezultati su trenutni i trajat će do sljedećeg šamponiranja.

Sastojci: 2 žumanjka, 2 oguljene zrele banane, 2-3 žlice meda, pola šalice regeneratora, 2 žlice maslinovog ulja

Upute: Pomiješaj sve sastojke dok ne postanu pire. Potpuno premaži kosu ovom smjesom, ostavi 20 do 30 minuta, zatim isperi hladnom vodom.

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0