Beauty

"Masne" frizure koje su toliko šik da ćeš poželjeti i smjeti preskočiti pranje kose

  • Jedna od stvari naše beauty rutine koja se vjerojatno promijenila tijekom vremena koje provodimo kod kuće jest naša rutina njege kose
  • Svakodnevno pranje kose može učiniti više štete nego koristi, a malo suhog šampona može učiniti čuda
  • Otkrivamo ti nekoliko super lakih frizura koje će ti uštedjeti vrijeme i izgledati ćeš dobro iako nisi svježe oprala kosu 

Jedan od aspekata naše beauty rutine koji se vjerojatno promijenio tijekom prošle godine koju smo proveli, a i dalje provodimo, većinom kod kuće, jest naša rutina njege kose. Zamijenili smo isfenirane pramenove čupavim frizurama, ostavili bojanje kose za onda kada je nužno i preskočili pranje kose u korist dodatnog drijemanja ujutro i Netflix maratona navečer.

Mokri izgled kose

Mokri izgled ne samo da prikriva čak i najmasniju kosu, već zapravo umjesto korištenja gela za kosu, isprobaj masku za kosu za dodatnu nahranjenost.

Povratak kopče

Kopča za kosu se vratila i jednako je šik koliko i funkcionalna. Zakvači je blizu potiljka za moderan izgled.

Možda vas zanima Pojava sijedih vlasi može se usporiti, stručnjaci kažu da imaju rješenje Rubrika Beauty Beauty

Riblja pletenica

Započni s zalizanim repom srednje visine, upleti kosu u riblju pletenicu (iako se možeš držati klasične pletenice, ako je lakše), a zatim prstima  razbaruši pletenicu kako bi dobila na volumenu.

I s dugom kosom je vrlo lako pogriješiti. Ovo su tri najgore frizure koje obavezno trebaš izbjegavati

Niska punđa

Tako uglađena, tako šik. Ova bezvremenska niska punđa moderno je oblikovana, a dodatak zlatnih naušnica i široke košulje čini je još više elegntnom.

Svakodnevno pranje kose može napraviti štetu. Uklanja prirodna ulja i bez obzira na to koliko regeneratora stavljaš, zapravo isušuje kosu. Isto tako, odricanje visokih temperatura prilikom feniranja ili peglanja kose lijepa je mini pauza za naše pramenove.

Svežnjevi

Ovo sjajno prikriva masne korijene. Lgano skupi pramenove u središnjem dijelu gdje je kosa masnija, a zatim možeš postići volumen postavljanjem gumica visoko na tjemenu.

Široka traka za kosu

Izjava o stilu i maksimalna pokrivenost kose u kombinaciji. Pametan izbor ako pokušavaš sakriti masne korijene.

Doduše, nitko ne voli grub osjećaj na kosi. Čista kosa (čak i ako te nitko drugi ne može vidjeti) može biti izvrstan način da  se osjećaš bolje, motiviranije za zadatke, pa čak i posao kod kuće. Dobra vijest je da se možeš osjećati lijepo čak i kada kosu odmaraš od svakodnevnog pranja - a sve uz jednu genijalnu taktiku: lijepe, šik frizure za kosu nakon drugog (ili trećeg) dana od pranja kose.

Djelomično razbarušen rep

Ovo spada negdje između uglađenog i opuštenog. Kosa je vezana unatrag čvrsto i uredno, ali rep je valovit i razbarušen.

Možda vas zanima Ako redovito šišaš vrhove kosa će ti brže rasti? 10 najgorih beauty savjeta koje nikad ne smiješ pratiti Rubrika Beauty Beauty

Labavi čvor

Prikrij masne korijene stavljajući ih u neuredni čvor.

Pomalo razbarušene frizure već su mjesecima u trendu. Ne možeš poreći da pouzdani  trik sa malo suhog šampona ne može učiniti čuda. S druge strane, super zalizana kosa također je došla na svoje.

Visoka punđa

Jednostavno, klasično i stilski. Sve začešljaj i izbacite u visoki rep, a zatim umotaj u jednostavnu, ali šik punđu.

Od vrhunskih repova, pletenica i svih vrsta zabave u obliku polu-pundže, pronašli smo frizure koje ne zahtijevaju puno vremena ni stiliziranja za super izgled kada ti kosa nije svježe oprana, pa sada ne moraš brinuti ako nisi uspjela oprati kosu!

 

Photo: instagram@justinemarjan

Komentari 0