Beauty

Ako redovito šišaš vrhove kosa će ti brže rasti? 10 najgorih beauty savjeta koje nikad ne smiješ pratiti

  • Lako je pasti na savjet za ljepotu samo zato što si vidjela da ga "stručnjak" podržava na društvenim mrežama, u časopisu ili na TV-u
  • Ipak, bilo bi nemoguće i nerazumno slijediti svaki savjet ljepote koji vidiš
  • Češće nego što misliš, savjeti za ljepotu mogu donijeti loše rezultate, a mogu biti i opasni za tebe

Znamo da je teško prestati vjerovati u neke savjete i saznati stvarne činjenice, pa smo prikupili 10 najgorih savjeta za ljepotu koje bi trebala izbjegavati pod svaku cijenu. Obećavamo, tvoja koža i kosa će ti biti zahvalna.

1. Radi piling svaki dan

 | Autor:

 

Iako zvuči kao brz način da se riješiš mrtve kože, svakodnevni piling može skinuti prirodna ulja s kože i može izazvati iritaciju prije nego što gornji sloj kože može pravilno zacijeliti, kaže slavna facijalistica Joanna Vargas.  Umjesto toga, preporučuje piling dva do tri puta tjedno za normalnu kožu, a jednom tjedno za osjetljivu kožu.

2. Nošenje šminke svaki dan je loše za kožu

Zapravo nema ništa loše u svakodnevnom nošenju šminke, sve dok marljivo brineš o svojoj koži. Doktorica Megan Ward Harris, kaže da možeš nastaviti nanositi šminku svaki dan sve dok radiš sljedeće: održavaj četkice čistima (preporuča se oprati četkice nakon svakog nanošenja šminke), biraj proizvode za svoj tip kože, i što je najvažnije, pobrini se da uvijek skidaš šminku na kraju dana.

7 stvari koje tvoja koža STVARNO mrzi

3. Zaštitna krema od sunca potrebna je samo kada je sunčano

 | Autor:

Ako mislš da nisi izložena riziku od oštećenja na suncu tijekom kišne oluje, varaš se. Bez obzira na godišnje doba ili vrijeme, svakodnevno bi trebala nanositi kremu za sunčanje. 
"Ultraljubičaste zrake koje su uzrok oštećenja od sunca i raka kože uvijek su prisutne", kaže dr. Shilesh Iyer,  dermatolog iz New York Dermatology Groupe. "UVB zrake neovisne su o hladnom ili vrućem vremenu i ne blokiraju ih oblaci. U oblačnim danima blokiraju se samo vidljive zrake (ali ne i UVB zrake) od sunca."

4. Istisni bubuljice sigurnosnom iglom

Ne bi trebala istiskati prištiće, a kamoli sa sigurnosnom iglom, kaže dr Harris. Da bi izbjegla infekciju i ožiljke, prepusti to stručnjaku poput dermatologa, facijalista ili estetičara.

Možda vas zanima Maskara ti se preslikala na kapke? Vizažistica otkriva kako ju lako ukloniti suhim četkanjem Rubrika Beauty Beauty

5. Lak za kosu može koristiti kao sprej za fiksiranje šminke

Lak za kosu izvrstan je za sprečavanje statičkih vlakana i zadržavanje kovrča, ali to je sve. Upotreba na licu - bilo da li ga prskaš ili ga izravno naneseš na kožu - štetno je za tebe. Štetni sastojci laka za kosu mogu isušiti kožu i učiniti da izgledaš starije. Da ne spominjemo, iza sebe ostavlja i ljepljivi trag.

6. Što je veći SPF, to je bolja zaštita

 | Autor:

SPF se uglavnom odnosi na sposobnost kreme za sunčanje da blokira ultraljubičasto zračenje. Iako su UVB zrake možda glavni uzrok karcinoma kože i opeklina, moraš uzeti u obzir i ultraljubičasto UVA zračenje koje uzrokuje bore i druge znakove starenja kože. Samo kreme za sunčanje sa širokim spektrom zaštite štite od oboje.

Kao rezultat toga, proizvodi s višim SPF-om mogu dati lažni osjećaj sigurnosti, kaže dermatolog dr. Steven Q. Wang. "Ljudi koji ih koriste imaju tendenciju da ostanu vani na suncu puno duže. Mogu preskočiti ponovno nanošenje. I možda misle da ne trebaju tražiti hlad, nositi šešir ili se prekriti ​​odjećom", kaže. 

7. Šišanjem vrhova kosa će brže rasti

Rezanje ispucalih vrhova definitivno čini tvoju kosu zdravijom, ali to ne utječe na rast, jer folikuli na tjemenu kontroliraju koliko brzo i koliko tvoja kosa raste. Bilo da šišaš vrhove ili ne, kosa naraste oko 1 cm svakog mjeseca.

Možda vas zanima 7 sjajnih savjeta uz koje će tvoja koža ponovno zablistati – od prehrane do malih beauty trikova Rubrika Beauty Beauty

8. Koristi pastu za zube kao tretman za akne

Ovo je još jedan kućni lijek koji bi mogao biti prilično opasan. Iako u pasti za zube postoje sastojci koji bi mogli isušiti prištiće, "u zubnoj pasti ima i toliko grubih sastojaka koji djeluju na našu unutrašnjost usta, ali ne i na licu", kaže dr. Harris. Kaže da korištenje paste za zube na koži može stvoriti dermatitis i druge kožne probleme.

9. Češljaj kosu od vrha do dna

Pristup češljanju od vrha do dna zapravo uzrokuje nepotrebne čvorove i lomljenje, kaže Kelsy Osterman, frizer iz New Yorka. Umjesto toga, počni šešljati kosu od krajeva pažljivo prema vrhu. Nježno ćeš raspetljati čvorove bez da istrgneš folikulu dlake iz korijena. Nemoj uopće zanemariti vrh glave. Vlasište ima sjajna prirodna ulja koja ostatku tvoje kose trebaju da bi ostala zdrava.

10. Prirodni sastojci manje su nadražujući od kemijskih

 | Autor:

Logična je pretpostavka da su prirodni sastojci bolji, no ispostavilo se da neki prirodni sastojci - poput peperminta, ulja čajevca i cimeta - mogu izazvati ozbiljnu iritaciju kože, kaže dermatolog dr. Jeannette Graf. Ključ za izbjegavanje loše reakcije je traženje najčišćeg oblika prirodnog ekstrakta.

Nadamo se da smo ti razbili neke mitove o beauty proivodima, te da sada znaš što više nikada nebi trebala tako koristiti!

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: Shutterstock

Komentari 0