Beauty

Ljetne frizure 2022. za dugu, poludugu i kratku kosu koje ćemo posvuda viđati

  • Od pletenica do klasičnih plažnih valova, otkrij nove ideje za ljetnu frizuru koju ćeš poželjeti napraviti što prije 
  • Najbolje stilove brojne trendeterice kao što su Zendaya, Jennifer Lopez i Margot Robbie već su isprobale, a ove ljetne frizure iznenađujuće je lako kopirati kod kuće
  • Bez obzira imaš li dugu, poludugu do ramena ili kraću kosu ovo su najmodernije frizure za ljeto 2022.

Znamo da je odlazak na drastično šišanje čim temperatura poraste pomalo kliše, ali teško je odoljeti novom izgledu svaki put kad se vrijeme promijeni. Ovisno o duljini, nova frizura također ti može pomoći da budeš bolje rashlađena tijekom ljeta (primjerice, ako je podigneš s vrata i leđa). Čak i ako šišanje nije tvoj izbor, nova frizura može biti kraljica ljetne sezone.

Frizure za ljetne vrućine

Što želimo od frizure za ljetne vrućine? Pa, imamo nekoliko zahtjeva. Kako je već naglašeno ovo "ljetne vrućine" želimo da nam ih frizura barem malo olakša, da nam ispod kose ne bude tako vruće pa su frizure za ljeto često koncipirane oko podizanja kose u rep, punđicu... Također, želimo da s frizurom za ljetne vrućine nema puno posla jer a) tko na godišnjem želi svaki dan trošiti vrijeme na frizuru i b) peglanje i feniranje = još vrućine. Pa tako želimo frizure koje se praktički same slaži ili zahtijevaju naš minimalni trud. 

Trendovi za ljetne frizure 2022

Ove sezone trendi krojevi kreću se od klasičnih preko retro do modernih. Jedna dosljednost? Sve su chic, ležerne i izgledaju sjajno. Bez obzira na to isprobavaš li šiške po prvi put ili eksperimentiraš s klasičnim bobom, ovi trendovi šišanja olakšavaju prihvaćanje živahnih ljetnih vibracija. Sve one zahtijevaju relativno malo održavanja (sve dok se ne protiviš okrugloj četki) i uglavnom se dobro isplate.

Možda vas zanima Pepeljuga plava, platinasta boja kose koju ćemo viđati posvuda Rubrika Beauty Beauty

Ljetne frizure za dugu kosu

Ljeto pruža savršenu priliku za eksperimentiranje s cijelim nizom frizura spremnih za sunčanje koje će ti omogućiti da sa stilom prigrliš toplu sezonu. A ako si blagoslovljena dugim, raskošnim pramenovima, bit će ti drago čuti da postoji mnoštvo zabavnih i jednostavnih ljetnih frizura za dugu kosu s kojima se možeš poigrati. 

Plažni valovi

S ovom frizurom izgledat ćeš kao da si provela dan na plaži, a kosa ti je okupana morem i posušena na suncu. Ako ti je kosa prirodno valovita pokušaj je pustiti da se osuši na zraku i, ako nisi plivala u moru, poprskaj je slanim sprejem za kosu kako bi oponašala učinke morske vode. Ako to nije opcija, ne moraš se bojati, oni se također lako mogu postići korištenjem alata kao što su pegla za kosu, kao i stvarni skandi waver ili električni uvijač s tri cijevi - ali tad ćeš morati podnijeti malo zagrijavanja.

 | Autor: Instagram@hairbyruslan Instagram@hairbyruslan

Visoki rep

Osvježi svoj klasični poni s malo gela da dobiješ sleek efekt, a rep obogati valovima ili jačim kovrčama. Ovaj izgled savršen je za noćni izlazak, ali također je i jednostavan dnevni stil.

 | Autor: Instagram@hairbyruslan Instagram@hairbyruslan

Pletenica 

Veži kosu u niski rep, ispleti pletenicu ravno unatrag i učvrsti je. Koristi lak za kosu kako bi kosi dala uglađen, čist izgled.

 | Autor: Instagram@hairbyruslan Instagram@hairbyruslan

Razbarušeni rep

Ovo je ultimativni mekani i slatki ljetni stil. Skupi kosu u niski poni na zatiljku i izostavi nekoliko valovitih komada koji uokviruju lice za dimenziju.  

 | Autor: Instagram@hairbyruslan Instagram@hairbyruslan

Ljetne frizure za poludugu kosu

Ako tražiš ljetni stil za kosu srednje dužine, evo inspiracije. Sve ove frizure su lake za održavati, a upravo to ono je čemu težimo. Iako uvijek možeš računati na kosu svezanu u čvor na vrhu glave, postoji puno jednostavnih, ali nimalo dosadnih frizura za poludugu kosu koje će upotpuniti tvoj ljetni izgled.

Polupodignuta kosa

Novi trend između napola podignute i napola spuštene kose je frizura s gornjim čvorom. Kako bi izgledala opuštenije, otpusti dva pramena iz punđe da padaju uz lice.

 | Autor: Instagram@hairbyruslan Instagram@hairbyruslan

Slojevita kosa sa šiškama

Retro inspirirani krojevi i mekani pahuljasti slojevi preuzeli su TikTok, a ni ovog ljeta ne idu nikamo. Cilj je stvoriti zaobljeni slojeviti uzorak koji daje volumen kosi od tjemena do vrhova. Ovisno o tome koliko su slojevi kratki, može prigrliti retro dojam s učinkom da kosa ima više života i veselo leprša.

Wolf cut frizure preuzele su Hollywood, zabavne su i razigrane - i slavne djevojke ih jako vole

 | Autor: Instagram@hairbyruslan Instagram@hairbyruslan

Punđa na vrhu

Ovo je odličan izbor kada želiš svoju kosu maknuti s leđa, i s ramena. Sveži kosu u visoki rep, a zatim je nekoliko puta omotaj dok ne dobiješ željeni oblik visoke punđe. Sve dobro učvrsti lakom za kosu.

 | Autor: Instagram@hairbyruslan Instagram@hairbyruslan

Ljetne frizure za kratku kosu

Kratka kosa je trend u cijelom svijetu, a možeš uljepšati svoj chic izbor novim frizurama. Postoje brojne frizure za kratku kosu koje se lako mogu napraviti kod kuće, a trebat će ti samo nekoliko minuta. Uostalom, kratka kosa spas je ljeti.

Izrasli bob

Izrasli bob ili kosa koja pada negdje kod ključne kosti savršena je frizura za ljeto. I dalje je dovoljno kratka da prođe kao bob, a taman dovoljne dužine da napraviš blage valove.

 | Autor: Instagram@chadwoodhair Instagram@chadwoodhair

Slojevi 90-ih

Traženje inspiracije iz prošlosti uvijek je glavni trend. Jedan od omiljenih ovogodišnjih lookova su frizure iz 90-ih na novi način. Sviđa nam se svestranost ovih slojeva. Možeš ih postići a više načina, sa razdljeljkom na sredini, ali također bi izgledalo sjajno s niskim razdjeljkom sa strane jer dajući kosi puno pokreta. To je također frizura koja odlično pristaje svim tipovima kose. Da bi dobila ovakavpramenove koji uokviruju lice moraju biti dužine oko pet centimetara ispod brade. 

 | Autor: Instagram@margotrobbieofficial Instagram@margotrobbieofficial

Možda vas zanima Potpuno drukčiji, Botticellijev bob najljepši je ljetni stil za kratku kosu Rubrika Beauty Beauty

Pariški bob

Kad bi tražila definiciju "chic frizure" pod tim bi se pojmom sigurno pronašla i pariški bob. Šiške koje padaju do obrva daju osjećaj romantičnog i ležernog stila.

 | Autor: Instagram@theweekendmx Instagram@theweekendmx

Pixie frizura

Najkraća i najhrabrija ženska frizura je pixie frizura. Ovakav stil pokazuje koliko kratka frizura može biti ženstvena, a vrlo ju je lako stilizirati. Održavati baš i nije jer zahtijeva često šišanje. Još jedna prednost je što čini žene nekoliko godina mlađima, a ne zahtijeva puno oblikovanje kod kuće što je stvarno vrlo praktično kad nemaš puno vremena.

 | Autor: Instagram@emilia_clarke Instagram@emilia_clarke

 

Photo: Instagram@chadwoodhair

Komentari 0