Beauty
kopčanje korijena kose

Trik s kopčama za kosu koji će kosi dati nevjerojatan volumen

  • Dodatan volumen, posebno na korijenu kose, uvijek je poželjan, kao i otkrivanje novih načina kako ga možemo postići 
  • Jedan od njih je i trik s kopčanjem kose na korijenu, koji će uvojcima dati posebno volumeniziran izgled
  • Ovaj jednostavan i efikasan trik najbolje će funkcionirati na valovitoj i kovrčavoj kosi

Kosa puna volumena svima je cilj prilikom stiliziranja, a volumen se može postići na mnogo načina. Kad se radi o trikovima za stiliziranje kose, TikTok je prava beauty riznica, a među posljednjim načinima za stiliziranje kose koji su postali viralni nalazi se i kopčanje korijena kose. Ovaj lagani i učinkovit način za dobivanje volumena postići će željeni učinak voluminozne kose bez oštećivanja kose. 

Što je kopčanje korijena kose i kako ga pravilno izvesti

Postavljanje kopči na korijen kose jednostavna je tehnika u kojoj se kopče strateški smještaju na vlasište kako bi proizvele poželjan, dugotrajan volumen te kosi dale formu. Kopče se postavljaju na djelomično suhu kosu te se zatim kosu pušta da se osuši na zraku bez stiliziranja teksture kovrči toplinskim alatima. 

@manesbymell #rootclipping for #hairvolume on #curlyhair ♬ L$d - Luclover

Na tankoj i finoj kosi bolje će funkcionirati male, metalne kopče, dok će na gušćoj kosi plastične kopče imati bolji učinak.

Iako se ova metoda može koristiti na svim tipovima kose, ipak će najbolje funkcionirati na valovitoj i kovrčavoj kosi, budući da ovi tipovi kose mogu postići volumen kroz sušenje kose na zraku, a svakako će pomoći i da tekstura kose izgleda lepršavije.

Zendaya Možda vas zanima Ovih pet trendova za kosu dominiraju, najčešće se upisuju u Google tražilicu Rubrika Beauty Beauty
@kurlywavykaren How I use root clips for volume at the front of my waves #haircare #wavyhair #curlyhair #curls #healthyhair #hairtransformation #hairproducts #wavy #eBayWintern #heathyhair #hairstyle #hairtutorial #heatlesscurls ♬ Light Switch - Charlie Puth

Također, ova metoda ne preporučuje se osobama s osjetljivim ili nadraženim vlasištem, jer kopče koje postavljamo na kosu stavljaju pritisak na vlasište, što može izazvati dodatne iritacije i oštećenja. 

Možda vas zanima TikTok ima novi trend. Zove se 'shower makeup' i izgleda iznenađujuće seksi Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @kurlywavykaren

Komentari 0