Beauty

Ove elegantne frizure pristaju svakom obliku lica, a evo kako ih napraviti kod kuće

  • Ako si u potrazi za elegantnom frizurom koju ćeš nositi u posebnim prilikama, sigurno će te razveseliti saznanje kako je napraviti sama kod kuće
  • Donosimo 4 glamurozne inspiracije koje pristaju svakom obliku lica
  • Nauči napraviti retro frizuru, holivudske valove, sitne kovrče ili voluminozni rep u nekoliko jednostavnih koraka

Osim o adekvatnom stajlingu u kojem će zablistati, uoči posebnih prilika poput vjenčanja, večernjih izlazaka i poslovnih večera većina žena razmišlja o idealnoj frizuri, a obzirom da se svečane frizure nerijetko papreno naplaćuju u frizerskim salonima, odlučili smo ti priskočiti u pomoć. Donosimo ti 4 prijedloga za glamurozne frizure i otkrivamo kako ih napraviti korak po korak.

Bella Hadid frizura u stilu 90-ih

Omiljena manekenka i model Bella Hadid poznata je po svom koketiranju s retro frizurama iz 90-ih koje su proteklih sezona izuzetno tražene, a  jednu frizuru je toliko popularizirala da je čak dobila ime po njoj. Riječ je o visokom repu sa zalizanim šiškama i uvojcima koji daje retro štih svakoj odjevnoj kombinaciji.

Za ovu frizuru potrebni su ti: češalj, četka, gumica za kosu, lak za kosu, ukosnica i pegla za kosu. Za postizanje savršeno ravne, zaglađene kose predlažemo ti Remington Style Adapt PROluxe You Adaptive peglu za kosu koja postaje “pametnija” svakom upotrebom jer Inteligentna tehnologija StyleAdapt: uči o vašoj kosi i tehnici oblikovanja (brzina klizanja, debljina dijela) i prilagođava temperaturu ploče prema vama. To osigurava da vaša kosa dosegne idealnu temperaturu za oblikovanje od 185°C tijekom svakog oblikovanja.

1. korak - Češljem napravi razdjeljak u stranu, odvoji veći pramen šiški, začešljaj ga te ga zagladi peglom pa ga privremeno osiguraj špangicom.

2. korak - Ostatak kose pomoću četke zagladi i sveži u visoki rep. Odvoji manji pramen kose iz repa pa ga omotaj oko repa kako bi prikrila gumicu te ga pričvrsti ukosnicom.

3. korak - Šiške koje si u prvom koraku odvojila, začešljaj uz čelo, iza uha i osiguraj špangicom.

4. korak - Pomoću pegle za kosu vrhove uvij prema van. Peglu je potrebno vući niz kosu od tijela.

Pogledaj video.

Holivudski valovi

Glumica Lauren Bacall već je 50-ih godina očarala filmsku industriju svojom frizurom, a sada ova klasika doživljava svoju modernu interpretaciju. Njezin omiljen izbor frizure su voluminozni valovi zbog kojih kosa djeluje vrlo mekano i nježno, a cijeli look ženstveno i glamurozno.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Za ovu frizuru potrebni su ti: kopča za kosu, češalj, lak za kosu i uvijač za kosu. Za savršene kovrče najbolje se pokazao Remington PROluxe You™ Adaptive Styler. Njegova inteligentna StyleAdapt™ tehnologija spoznaje, prilagođava i personalizira toplinu prema potrebama svake specifične kose – pa je moguće postići cjelodnevne kovrče profesionalne kvalitete s maksimalnom zaštitom kose.

1. korak - Kovrče je potrebno napraviti u nekoliko segmenata, ovisno o gustoći kose. Počni od najdonjeg dijela kose, a gornji dio podigni i zakači kopčom.

2. korak - Svaki sloj kose prvo pošpricaj lakom za kosu, a potom ga uvij uvijačem, pazeći da ti je korijen kose odmaknut dva prsta od tjemena. Postupak ponavljaj sve dok ne uviješ i posljednji pramen kose.

3. korak - Na samom kraju, kovrče nježnim pokretima počešljaj češljem, tako da stvoriš dojam valova. Jednu stranu kose začešljaj iza uha, baš kao što su to radile holivudske dive. I ne zaboravi frizuru dodatno učvrstiti lakom za kosu.

1000 kovrčica

Ako imaš prirodno jako kovrčavu kosu, onda ćeš ovu frizuru napraviti za čas posla! Potreban ti je samo dobar fen s difuzorom pomoću kojeg će tvoje kovrče biti lijepo oblikovane i postojane. No, ukoliko imaš ravnu kosu, potrebna ti je mala pomoć Remington PROluxe You™ Adaptive Stylera.

1. korak - Trik je u tome da koristiš što tanje pramenove kose koje ćeš uviti pomoću uvijača za kosu. Jer, što su pramenovi tanji, volumen će biti veći.

2. korak - Također je važno da pramenove motaš oko samog dna uvijača, koji je ujedno najtanji, kako bi ti kovrče bile što sitnije.

3. korak - Jako je važno da kosu podijeliš na što je moguće više dijelova. Znamo da će na ovaj način postupak potrajati, no kada vidiš finalni rezultat, bit će ti drago što si utrošila vrijeme i trud.

Voluminozni niski rep

Ova frizura izgleda nevjerojatno elegantno i ujedno komplicirano, no postupak je zapravo vrlo jednostavan i možeš je napraviti kod kuće. Prije nego započneš s drugom fazom koja uključuje vezanje kose u rep, potrebno je prvo temeljito odraditi prvu fazu. Ona je i najvažnija, jer kako će rep u konačnici ispasti ovisi o tome kako ćeš napraviti lepršave kovrče.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Za ovu frizuru potrebni su ti: lak za kosu, puder za volumen kose, češalj, gumica za kosu, ukosnica i grijana četka. Za postizanje lepršavih kovrča najbolje će odraditi posao Remington PROluxe You™ Adaptive grijana četka. Njezina inteligentna StyleAdapt™ tehnologija spoznaje, prilagođava i personalizira toplinu rada prema jedinstvenim potrebama svake kose, čime pomaže u kreiranju voluminozne i lepršave frizure profesionalne kvalitete koja će trajati cijeli dan.

1. korak - Pomoću grijane četke ravnu kosu pretvori u voluminozne kovrče. Grijana četka odradit će pola posla umjesto tebe.

2. korak - Kosu pri vrhu tjemena lagano natapiraj pomoću češlja i pudera za volumen kose.

3. korak - Sada je kosa spremna za vezanje u niski rep. S prednje strane lica odvoji dva kraća pramena kose/šiške. Sa stražnje strane repa odvoji jedan uvojak kose i omotaj ga oko repa, tako da sakriješ gumicu za kosu. Pričvrsti ga ukosnicom.

4. korak - Prstima oprezno izvuci pramenova koji su jako stisnuti uz glavu kako bi postigla efekt ležerne frizure. Frizuru možeš dodatno učvrstiti lakom za kosu.

Remington PROluxe You® asortiman proizvoda za oblikovanje kose olakšat će ti stiliziranje kose, bez obzira je li riječ o svakodnevnim ili svečanim frizurama. Namijenjen je svakoj specifičnoj kosi, uz personalizirani pristup koji omogućuje postizanje savršene frizure pri svakom korištenju, a sada jedan od ovih proizvoda imaš priliku i osvojiti.

 ​*Sve Remington proizvode iz Proluxe you linije od 1.12.-31.12. možete pronaći na 25% popusta u Elipsu.

 | Autor: Remington Remington

miss7 u suradnji s Remingtonom nagrađuje 4 čitateljice koje mogu odabrati između sušila za kosu, grijane četke, uređaja za ravnanje ili stylera. Kako bi osvojila jedan od ovih genijalnih proizvoda za stiliziranje kose iz PROluxe You linije, potrebno je samo kliknuti OVDJE i odgovoriti na kratko pitanje (bez brige, nije teško).

Nagradni natječaj je završio. Dobitnice su:

Petra Komić (grijana četka)
Silvana Teslić (uređaj za ravnanje)
Maja Ljubek (adaptive styler)
Mira Edjut (sušilo za kosu)

 

 

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0