Beauty

Koliko je sigurno samostalno uklanjati ekstenzije trepavica? Potpuno, ako znamo kako!

  • Ekstenzije trepavica su zabavan i praktičan način da istaknemo svoje prirodne trepavice i maksimalno pojednostavimo svoju beauty rutinu
  • Iako u teoriji sve zvuči super i izgledaju odlično, problem je što naše prirodne trepavice ispadaju baš kao i naša kosa i mijenjaju ih nove svakih nekoliko tjedana, a što također znači i ispadanje ekstenzija trepavica
  • Kako bismo osigurali zdravlje svojih prirodnih trepavica, postupak uklanjanja je jednako važan kao i sama ugradnja ekstenzija te njihovo održavanje

Život bez svakodnevnog nanošenja maskare ili muka sa stavljanjem umjetnih uz ekstenzije trepavica je itekako moguć. One su zabavan i praktičan način da istaknemo svoje prirodne trepavice i maksimalno pojednostavimo beauty rutinu. Ekstenzije trepavica su polutrajno rješenje kojim se sitne dlačice trepavica lijepe na svaku našu pojedinačnu prirodnu trepavicu posebnim ljepilom. Iako u teoriji sve zvuči super, problem je što naše prirodne trepavice ispadaju baš kao i naša kosa i mijenjaju ih nove svakih nekoliko tjedana, a što također znači i ispadanje ekstenzija. A kada se to dogodi, ponekad je potrebna malo se pomučiti kako bi se u potpunosti uklonili svi ostaci ekstenzija.

Kako bismo osigurali zdravlje prirodnih trepavica, postupak uklanjanja je jednako važan kao i sama ugradnja ekstenzija te njihovo održavanje. Na internetu je, kao i za sve ostalo, moguće pronaći hrpu savjeta kako samostalno ukloniti ekstenzije, no daleko od toga da je svaki preporučljivo slijediti. Istražili smo što o svemu kažu stručnjaci i sve što je važno znati!

 | Autor: Instagram @sophiehabboo Instagram @sophiehabboo Foto: Instagram @sophiehabboo

Oštećuju li ekstenzije trepavica naše prirodne trepavice?

Kada se pravilno nanose i održavaju, ekstenzije trepavica ne oštećuju prirodne trepavice. Vrhunski stručnjaci će nas uvijek educirati o najboljim postupcima i proizvodima za zaštitu trepavica pa je najbolje što za njih možemo učiniti obratiti se iskusnim i provjerenim salonima i slijediti sve protokole naknadne njege koje oni preporučuju.

Možda vas zanima Zbog ove popularne maskare s TikToka žene otkazuju termine za ekstenzije trepavica Rubrika Beauty Beauty

Kako da ekstenzije trepavica što duže potraju?

Održavanje je ključno. Kada je riječ o njezi trepavica, potrebno je uzeti u obzir mnogo čimbenika, uključujući tip kože, makeup proizvode koje koristimo i stil života. Odgovarajuća njega ključna je za održavanje ekstenzija trepavica na životu. Bitno je voditi računa o svom tipu kože i čistiti trepavice jedan do dva puta dnevno ako imamo masnu kožu. Ako nosimo šminku, pranje trepavica je neophodno. Oni koji često posjećuju teretanu trebali bi dodatno paziti na trepavice, a pogotovo na treninzima koji uzrokuju puno znojenja pa je nakon vježbanja i odlaska u teretanu važno isprati sav nakupljeni znoj. Plivanje u kloriranoj ili slanoj vodi može isušiti ljepilo za trepavice pa se savjetuje da trepavice budu čiste od znoja, soli, kemikalija i ulja. Osim toga, korištenje svilene jastučnice može spriječiti bilo kakvo zahvaćanje ili povlačenje trepavica dok spavamo. Dakako, važno je i ne odgađati posjetu salonu kada je vrijeme da stare ekstenzije zamijenimo novima. Ekstenzije su polutrajno rješenje pa iako želimo da traju što je dulje moguće, prosječni životni vijek im je otprilike dva do tri tjedna, a nakon čega ih trebamo ponovno ugraditi.

 | Autor: Instagram @jesshunt2 Instagram @jesshunt2 Foto: Instagram @jesshunt2

Može li se vazelinom ukloniti ekstenzije trepavica?

Vazelin je postao jedan od najpopularnijih kućnih "lijekova" za uklanjanje trepavica, ali prema stručnjacima za trepavice, to nikako nije najsigurniji ili najučinkovitiji trik. Vazelin ne može razgraditi ljepilo koje se koristi za nanošenje ekstenzija trepavica, a korištenje vazelina uz to može oštetiti naše prirodne trepavice. Iako se vazelin može činiti kao jeftino i jednostavno rješenje, on može uzrokovati nepotrebno ispadanje naših prirodnih trepavica pa se ne preporuča njegova upotreba. Ukoliko je to opcija, uvijek je najbolje i najsigurnije da ih skine stručnjak kako bi se izbjeglo bilo kakvu iritaciju oka i/ili slučajno čupanje prirodnih trepavica.

Možda vas zanima Trik za najdužu noć: kako duže i gušće trepavice postići samo šminkom Rubrika Beauty Beauty

Kako se sigurno uklanjaju ekstenzije trepavica?

Iskusni tehničari za trepavice koriste sredstvo za uklanjanje koje je formulirano sa sastojcima koji otapaju i razgrađuju ljepilo koje se koristi za ugradnju, a istovremeno održavaju naše prirodne trepavice netaknutima. Odstranjivač se stavlja preko ekstenzija i nakon nekoliko minuta, ekstenzije skliznu bez napora. Kada su ekstenzije potpuno uklonjene, slijedi odgovarajuća kupka za trepavice kojom se uklanjaju svi preostali tragovi, a nakon što je kupka gotova i prirodne trepavice su čiste, idealno bi bilo napraviti malu pauzu prije ugradnje novih jer to pridonosi zdravlju naših prirodnih trepavica.

 | Autor: Instagram @selenagomez Instagram @selenagomez Foto: Instagram @selenagomez

Koji su proizvodi najbolji za skidanje ekstenzija trepavica?

Svi koji imaju iskustva s ekstenzijama trepavica vrlo su se vjerojatno barem jednom našli u situaciji da jednostavno nemaju dovoljno vremena za odlazak do svog tehničara i naprosto moraju uzeti stvar u svoje ruke. A ako ekstenzije trepavica već moramo ukloniti samostalno, najbolje je to učiniti korištenjem ricinusovog ili maslinovog ulja i puštanjem da se ulje upije u trepavice na mjestima gdje se nalazi ljepilo. Ricinusovo ulje razgradit će ljepilo, a što će olakšati ispadanje trepavica.

Iako su mnogi i nekim drugim metodama uspješno samostalno uklonili ekstenzije, to ne znači da je u pitanju bilo sigurno rješenje, a zdravlje trepavica i očiju uvijek bi nam trebalo biti na prvom mjestu. Umjesto korištenja koječega, mudrije je i pustiti da trepavice i ekstenzije prirodno ispadnu jer je to nešto što će se bez imalo sumnje dogoditi.

Photo: Instagram @jesshunt2

Komentari 0