Beauty

Četiri vrste šiški i kako ih stilizirati kod kuće da izgledaju savršeno, otkriva frizer

  • Postoji mnogo toga što je lakše prepustiti stručnjacima: savršeno ispečen kruh, kućni popravci i frizura, no ponekad odlučimo uzeti stvar u svoje ruke
  • Stoga ako razmišljaš sama brinuti o šiškama koje su, usput rečeno, vrlo popularne, pročitaj ovo
  • Profesionalni stilist otkriva savjete kako stilizirati valovite, zavjesa šiške, ravne ili kovrčave

Unatoč izučavanju bezbrojnih članaka o postizanju savršenih french girl zavjesa šiški, na kraju si požalila što nisi otišla profesionalcu da ti složi frizuru. Ipak, ne možemo ih svaka tri, četiri dana koliko često peremo kosu u frizerski salon na frizuru, zar ne? Zato je najbolje, ako si se već odlučila na šiške (što mnoge žene jesu jer nakon vladavine duge kose samo s razdjeljkom u sredini, šiške su opet hot), naučiti kako ih najbolje stilizirati kod kuće.

Možda vas zanima Sunce u kosi - trend sezone koji najavljuje popularan zagrebački salon Vikler i ruž Rubrika Beauty Beauty

Frizer i stilist slavnih Ryan Trygstad objasnio je da je moguće da svi koji odluče biti sam svoj frizer, pa naprave masakar od šiški vjerojatno nisu baš sve učinili pogrešno. Ipak, objasnio je što takavom pothvatu obično nedostaje. Naravno, pod uvjetom da su šiške dobro ošišane: vjerojatno ne stiliziramo svoje šiške na ispravan način pa izgledaju puno lošije nego kad izađemo iz frizerskog salona.

Dakle, ono što trebaš učiniti ako si nezadovoljna izgledom šiški (ili otići frizeru da to učini) je vratiti ili im težinu šiškama ili ih oživjeti, a Trygstad ima savjete za stiliziranje, što je često dovoljno. Evo savjeta za četiri ključna stila šiški! 

Valovite šiške

 | Autor: Instagram@matildadjerf Instagram@matildadjerf

Kada razmišljaš o šiškama na valovitoj kosi, moraš odlučiti želiš li da šiške budu valovite ili ih izravnati, a ostatak kose ostaviti u mekom valu. Ako imaš valovitu kosu i želiš beach waves, ostavi šiške da se osuše prirodno na zraku, no za uglađeniji izgld svakako ih treba isfenirati. Feniranjem šiški lakše ćeš ih kontrolirati"

Kovrčave šiške

 | Autor: Instagram@tamika_fawcett Instagram@tamika_fawcett

S kovrčavim šiškama, sve je u korištenju proizvoda za styling dok je kosa prilično vlažna, kaže frizer Trygstad. "To će osigurati da prirodna kovrča ne postane prekovrčava tijekom stiliziranja". No, općeniti savjet pritiv neželjenog kovrčanja je da se ne nanosi previše proizvoda. "Što manje proizvoda, to bolje", kaže. Višak proizvoda može učiniti da pramenovi izgledaju teško, masno.

Pariški bob, sjajna frizura za ljeto koju ju je nevjerojatno lako održavati!

Zavjesa šiške

zavjesa šiške | Autor: Instagram@lana_yes Instagram@lana_yes Foto: Instagram @lana_yes, zavjesa šiške

Zavjesa šiške trenutno su u trendu - i to s dobrim razlogom. Ovaj je stil izvrstan ako ne želiš imati šiške preko cijelog čela, ali želiš prednosti uokvirivanja lica kosom. "Ključ za ovaj stil je stvaranje tog mekog, labavog vala koji meko zavija oko sljepoočnica", kaže Trygstad. Pokušaj upotrijebiti veliku četku jer će ti to dati taj zavoj, plus dodati puno sjaja.

Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja Možda vas zanima Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja Rubrika Beauty Beauty

Ravne šiške

Foto: Instagram @olivialazurdy, šiške sa skupljenom kosom | Autor: Instagram@olivialazuardy Instagram@olivialazuardy Foto: Instagram @olivialazurdy, šiške sa skupljenom kosom

Ne možeš pogriješiti sa stiliziranjem ravnih šiški, ali tvoj pristup mora biti brz. "S ovim stilom stvarno moraš odmah osušiti šiške fenom", kaže Trygstad. To će ti olakšati borbu protiv neposlušnih vlasi ili nepravilnih linija kose. Također predlaže da držiš sušilo za kosu iznad glave i češljaš svoje šiške s jedne strane na drugu dok se ne osuše.

Photo: Instagram@lisasimppson

Komentari 0