Beauty

Isprobala sam bojenje obrva kanom - kako su izgledale nakon tretmana, a kako dva tjedna kasnije?

  • U trendu koji diktira lijepe, njegovane i naglašene obrve, odlučila sam svoje "pojačati" kanom 
  • Cijena tretmana je od 150 do 200 kuna, a postojanost boje, kažu, je do dva tjedna 
  • No, je li doista toliko trajao efekt?

Dosta se mučim s oblikom svojih obrva, pa sam odlučila pomoći i sebi i njima. Otišla sam na tretman bojenja obrva kanom u Učilištu "Arimed". Bila sam u strahu hoće li obrve biti pretamne? Hoće li tretman boljeti? Međutim, kada sam došla, sav taj strah i pitanja u mojoj glavi nestala su.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Postupak bojanja obrva kanom

Tretman započinje čišćenjem kože i dezinfekcijom obrva, nakon toga se obrve čiste posebnom otopinom koja će pripremiti kožu za nanos kane. Zatim se obrve izmjere tehnikom zlatnog reza kako bi se dobila maksimalna simetrija u odnosu s oblikom lica te se uklanja višak dlačica i, ako je potrebno, skrate se škaricama. Nakon što se bijelom olovkom iscrta željeni oblik obrva, nanosi se kana u 2 sloja.
Za moje obrve kozmetičarka je pomiješala dvije vrste kane, svjetliju smeđu koja je inače namijenjena plavušama i tamnosmeđu. Zatim je nanijela boju na moje obrve i čekala sam 20 tak minuta da boja odstoji. Kana ostaje na obrvama oko 15 do 20 minuta.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Obrve su mi bile zategnute jer se boja sušila, a sam postupak je bio apsolutno bezbolan. Kozmetičarka zatim lagano ukloni kanu i nanese njegujuće ulje. Kada sam se pogledala u zrcalo bila sam prezadovoljna postignutim rezultatom. Moje obrve napokon imaju željeni izgled i sve rupice koje sam imala popunjene su. Sad je ostalo samo pitanje, koliko će efekt trajati?

Trajanje i cijena tretmana

Tretman u prosjeku traje oko 30 minuta, s pripremom obrva prije tretmana i samim nanosom i djelovanjem kane. Cijena tretmana je od 150 do 200 kn, uključuje uklanjanje viška obrva koncem ili pincetom, skraćivanje dlačica i tretman kane.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

 

Razlika tretmana bojanja kanom i tretmana microbladinga i microshadinga

Tretman kanom se razlikuje od microbladinga i microshadinga po postojanosti tretmana (postojanost je kraća) te po tome što se kana samo površinski upije u kožu i dlačice, a trajna šminka se unosi dublje u kožu.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Trajnost boje na obrvama

Postojanost kane na koži treba trajati do 2 tjedna, ovisno o tipu kože, masnija koža će prije izbaciti pigment, a na dlačicama će trajnost ostati do 6 tjedana, bez obzira na tip kože.

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kozmetički proizvodi koji su korišteni

Koriste se preparati za pripremu i čišćenje kože, prah kane te otopinu s kojom se miješa te njegujuće ulje nakon tretmana.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Nakon tjedan dana: bye, bye obrve! 

U Učilištu Arimed su mi rekli kako bi trajnost tretmana trebala trajati dva tjedna, međutim kod mene to nije prošlo tako. Već nakon tjedan dana moje obrve su izblijedile. Ne znam je li razlog tome moje svakodnevno šminkanje pa uklanjanje make upa micelarnom vodom i ispiranje lica vodom više puta na dan. Ili je jednostavno do same boje? U svakom slučaju nije bila dovoljno jaka da preživi moju svakodnevicu.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Sve u svemu, na početku sam bila zadovoljna, ali na kraju, kada sam iskusila koliko je efekt trajao, cijena mi je malo previsoka za rezultat koji tretman pruža. Možda bi djevojke koje se ne šminkaju pa ni ne čiste lice tako temeljito bile zadovoljnije... 

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar merida

    merida

    Super članak, sve do kraja zvuči baš dobro i onda sami kraj razočaranje zbog kratkotrajnosti obrva. Djevojko biti ću iskrena, ali ljepše ti stoje tvoje prirodne obrve na tvojem licu. Ove obojane su super, lijepe i uredne, ali prtamne i ... prikaži još!