Beauty

Savršene obrve? Testirala sam skupi i jeftiniji proizvod za obrve i saznala ima li razlike

Obrve su okvir lica i njihova dotjeranost točka je na "i" svakog makeupa. Odlučila sam provjeriti isplati li se trošiti mnogo na gel odnosno pomadu za obrve

Ako moram izabrati samo jedan makeup proizvod bez kojeg ne mogu živjeti - to je pomada za obrve. Bez svega drugog još bih i mogla, ali hodajući svijetom sa svojim svijetlosivim obrvama prečesto izazivam pitanja poput klasika: ''Jesi se možda razboljela?''. Upravo zato dosada sam isprobala cijelu hrpu proizvoda - olovke, pomade, polutrajne boje... Ipak, na kraju sam završila s jednim favoritom - Benefit KA-BROW! gel kremom za obrve koju sam isprobala prije mjesec dana i koja se prometnula u moj apsolutni favorit. Mala, čudesna bočica, vrijedna 215 kn apsolutni je izvor sreće i beskrajnog zadovoljstva. Međutim, u drogeriji sam potom otkrila veoma sličan proizvod - L'Oreal Paradise Pomade Extatic pomadu - koja izgledom nevjerojatno podsjeća na Benefitov proizvod i košta između 70 i 80 kn. Trostruko jeftinija i jako slična izgledom! Morala sam provjeriti i otkriti jesu li oba proizvoda jednako učinkovita. Bacimo se na usporedbu, dakle!  | Autor: Miss7/PR Miss7/PR Benefit KA-BROW! pomada za obrve (oko 215 kn), L'Oreal Paradise Pomade Extatic (između 70 i 80 kn)

BENEFIT KA BROW! GEL KREMA ZA OBRVE, nijansa 2, 215 kn

Benefit KA-BROW! kupila sam u nijansi 2. Dvojila sam između 2 i 3, ali prodavačica me ipak nagovorila na dvojku zbog bogatog pigmenta proizvoda. Za količinu od 3 grama proizvoda platila sam 215 kn u parfumeriji Douglas gdje je Benefit dostupan. Doista sam htjela provjeriti je li proizvod vrijedan novaca s obzirom da je vjerojatno jedan od najpopularnijih proizvoda u povijesti.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Ova gel krema za obrve prvo me oduševila teksturom. Proizvod je jako kremast i savršeno se blenda. Dovoljno je proći malim češljićem i obrve budu savršene. Uistinu besprijekorne. Osim što se divno blenda, jako je pigmentiran, ali može se dozirati. Obrve možeš popuniti minimalno ili maksimalno, a sve ovisi o količini proizvoda na četkici i o jačini pritiska. Osobno, volim malo jače obrve na krajnjem rubu pa tu uvijek prijeđem nekoliko puta. Što se trajnosti tiče, ovaj proizvod je jako kremast i trebat će mu koja minuta da se sasuši. Ipak, jednom kad se to dogodi, mirna si barem 10 sati (u normalnim uvjetima). Primjerice, ako ga nanesem ujutro prije posla, vidim da mi polagano nestaje tek navečer (oko 19 h), kad se vraćam iz teretane. 

L'OREAL PARADISE EXTATIC POMADA ZA OBRVE, nijansa Warm Blonde, 70-80 kn

L'Oreal Paradise Extatic pomadu za obrve kupila sam nakon što sam shvatila da izgleda vrlo sličnu Benefitu, a tri puta je povoljnija. Zašto ne isprobati? Uostalom, oduvijek volim L'Oreal i gotovo se nikad dosada nisam prevarila. Izbor nijansi ove pomade dosta je reduciran, vidjela sam dosada samo dvije nijanse. Uzela sam nijansu Warm Blonde jer mi je uvijek lakše nadograditi svijetlu, nego izblendati tamnu. Cijena 3 grama proizvoda kreće se između 70 i 80 kn, a dostupan je u svim drogerijama. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Prva stvar koju sam uočila je ta da je tekstura ovog proizvoda gušća, da se malo teže lovi na četkicu i mrvicu teže nanosi. Međutim, ta razlika ne utječe na blendanje. Divno se blenda! Druga stvar koju sam uočila je da se uz L'Oreal pomadu dobije kvalitetnija četkica koja je duža i uža pa je nanos puno bolji. U konačnici njome nanosim i Benefit i L'Oreal pomadu. Genijalna je, uistinu! Nadalje, pigment ove pomade također je odličan, ali bolja mi je malo previše svijetla pa se naprosto moram malo potruditi. Ipak, rezultat su lijepe i uredne obrve. Sve u svemu, baš kao i Benefit, i ovaj proizvod mi ostaje na mjestu cijeli dan. Dapače, on mi se ne pomakne čak ni nakon teretane jer je manje kremast.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

U konačnici, evo i fotografija oba swatcha na istom mjestu. Što kažeš? Riječ je o dva odlična proizvoda. Uz prednosti i mane, moram priznati da ću se ja i dalje držati Benefitova proizvoda jer se lakše nanosi i blenda, ali nanosit ću ga L'Oreal četkicom koja meni puno bolje odgovara. Potrošit ću i L'Oreal pomadu oko koje ruku na srce, treba malo više truda tijekom nanošenja, ali on se u konačnici isplati jer proizvod, baš poput Benefitova, prekrasno izgleda i traje cijeli dan. Znam da se od mene očekuje da sada kažem i vrijedi li Benefit proizvod uistinu tri puta više od L'Orealovo? Malo je bolji, ali nije tri puta bolji. Oba proizvoda su divna i vrijedna svake pohvale. Ovisno o budžetu, izaberi najbolje za sebe.  Nadam se da sam barem malo pomogla tvom odabiru savršene pomade za obrve jer ova dva proizvoda definitivno imaju mjesto u mojim favoritima.

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0