Beauty

5 koraka do savršenih obrva - prema savjetu vizažista

Prema celebrity vizažistici Giti Bass, koja šminka velike zvijezde poput Julianne Moore i Olivije Wilde, samo pet koraka dijeli te do besprijekorno lijepih obrva

Kad su obrve u pitanju, jedno je sigurno - one daju karakter licu i ublažavaju oštre crte. Ali kako znati koji oblik obrva odgovara našem licu? Odgovor na to i na brojna druga pitanja vezana uz ovaj dio lica dala je vizažistica brojnih celebrity dama Gita Bass koja je oblikovanje obrva podijelila u pet koraka. Donosimo ih u nastavku: 

1. korak - oblik

Za početak, najvažnije je napraviti dobar i pravilan oblik obrva. To ćeš najlakše postići tako da pincetu prisloniš okomito uz nos, da dodiruje unutarnji rub oka. Mjesto gdje se vrh pincete spaja s tvojim obrvama trebao bi biti početak obrva. Najviši luk odredit ćeš tako da pincetu prisloniš na vrh nosa do obrva i preko zjenice. Sjecište pincete i obrve najviša je točka luka obrve. Vanjski luk odredit ćeš tako da pincetu staviš dijagonalno od vanjskog ruba nosa do vanjskog ruba oka. Na mjestu gdje pinceta dodiruje obrve nalazi se točka do koje obrve smiju dosezati.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. korak - pinceta

Kod čupanja obrva bitno je da ih četkicom počešljaš prema gore i iščupaš sav višak dlačica koje se nalaze izvan tvog željenog oblika. 

3. korak - skraćivanje

Nakon što počupaš sav višak dlačica, ponovno ih začešljaj prema gore i malenim škaricama odsijeci sve dlačice koje strše

Možda vas zanima Isprobala sam hrvatski proizvod za rast obrva - i odličan je! Rubrika Beauty Beauty

4. Korak - popunjavanje

Polazeći od zadebljanog dijela, odgovarajućom olovkom za obrve počni ispunjavati sve praznine. Svjetlije nijanse koristi za zadebljani dio, a za špic upotrijebi nešto tamniju olovku. Na kraju sve dobro izblendaj četkicom za obrve. 

via GIPHY

Možda vas zanima Obrve: kojih se trendova sjećamo s jezom, a koji su bili super Rubrika Beauty Beauty

5. Korak - učvršćivanje

Kako bi bila sigurna da će tvoje obrve biti postojane tijekom cijeloga dana, učvrsti ih gelom za obrve ili mousse koji će ih držati na mjestu. 

Dodatni savjeti: 

"Osobno ne volim obrve koje izgledaju preumjetno i preravno. Mislim da bi trebale biti pomalo neujednačene, što ih čini puno prirodnijima", savjetuje vizažistica slavnih i dodaje: "Imaj na umu da sve ono što izgleda dobro na Instagramu s filterima može izgledati vrlo neprirodno u stvarnosti". 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0