Beauty

Isprobala sam bezbolni vosak za depilaciju - bih li ponovila?

Vosak ilitiga đavolja smjesa jedan je od dražih načina uklanjanja dlačica i gubljenja živaca. Onda se netko pametan dosjetio napraviti njegovu bezbolnu verziju - morala sam se uvjeriti se na, doslovno, vlastitoj koži

S pravim, pravcatim voskom susrela sam se samo jednom i tad sam se zaklela Bogu i svim svecima da neću više nikad. Naivno sam rukama zagrijala jednu traku i nalijepila je ni više ni manje na bikini zonu (prvo pa muško odmah) i poprilično mudato potegla. Što se dogodilo? Kao što pretpostavljaš, oči su mi se napunile suzama, na djeličcima sam vidjela tragove krvi, a sve dlačice NISU bile uspješno počupkane pa sam s drugog dijela morala micati komadičak po komadičak voska - a situacija je bila spletena i ljepljiva. Jako. Koliko se sjećam, dva dana sam se pokušala oprati sa svim mogućim teksturama i proizvodima ne bi li prestala biti ljepljiva, ali tek je na negdje 50. put upalilo. 

Tako je bilo, doslovno.

Nakon toga, samo za vas otišla sam na brazilku šećernom pastom jer me kolegica uvjerila da to nije kao vosak i prošlo je odlično (provjeri tu). Štoviše, toliko odlično da sam se okuražila sličan test napraviti i s ovim čudesom od bezbolnog voska. Naime, riječ je o tamnoplavom vosku u sitnim perlicama, koji se otopi u teksturu meda i zatim u velikim trakama nanosi na bilo koje područje na tijelu i tako se uklanjaju dlačice. Žene se kunu da ne boli, ali moja trauma je trenutno jača od bilo kakvog oblika girl powera, tako da sam zbilja morala potražiti gdje se u Zagrebu mogu "bezbolno" izdepilirati.   | Autor: miss7 miss7

Adam & Eva perlice s mirisom limuna za depilaciju bezbolnim voskom

PRVI KORAK: Puštanje dlaka

Salon sam ubrzo našla, ali onda je krenuo onaj neugodan dio prije još neugodnije depilacije: uzgajanje dlaka na nogama. Posljednja tri tjedna provela sam u iščekivanju da mi dlačice krenu rastu, što mi se činilo da će biti nikad jer su startale vrlo oprezno. Nisam se ni okrenula, bila sam pošumljena. Sve je to okej, fura se prirodnost, muški mi ionako nisu blizu, kolegice me neće osuđivati jer moja tema je super za miss7, ali zato sam se ja preznojavala triput dnevno. Eto ne možeš van u minici jer si prokleti Jeti, pa oblačiš traperice peti dan za redom i skidaš zvijezde s neba i missu i svojoj ludoj glavi. Nego... tri dana kasnije bilo je istovremeno i divno i užasno jer sam sad te dlakave noge morala, za vjerodostojnost testiranja, pokazati svima vama - a FYI, ima vas preko milijun i pol.   | Autor: miss7 miss7 Ljubičaste perle u topljenju.

Tajna voska: ne lijepi se za kožu, već za dlaku

Odlučila sam se obrazovati na licu mjesta i poslije tretmana dati zaključak, ne bih li došla s kakvim predrasudama na sam tretman i onda uživljeno zabrijala na krive stvari - kao kakav placebo. Salon I.M. Estetica nudi depilaciju bezbolnim voskom u popularnom tekućem obliku i u patronama (to ide uz trake), no na meni su odlučili isprobati upravo tekući vosak ne bih li dobila ful Instagram friendly dojam; naravno, odoljela sam slikanju dlakavih nogu za feed. Vlasnica mi je objasnila kako je fora u tome što se ovaj vosak ne lijepi na kožu već samo na dlaku, dok se obični vosak jako zalijepi za kožu pa je lako može iziritirati. Vosak se nanosi (svaki put!) čistim štapićem na tijelo u smjeru suprotnom od rasta dlake, brzo se suši i onda brzim potezom u smjeru suprotnom od rasta dlake povlači i uklanja dlačice. Pritom, sadrži kamilicu i kojekakve zdrave sastojke koji su pogodni za umirivanje kože i dobri za osjetljivu kožu. 


Peckanje, a ne bol


Kad sam sjela na stol malo sam se, iskreno, prepala, jer sam mislila da će me boljeti. Nekad sam gnjusno osjetljiva pa me može zaboljeti i kad me se uštipne, a kamoli kada vruću tekućinu razmazuješ po mojim friško uzgojenim dlačicama i brzo potežeš. Moram priznati da vosak iznimno estetski zadovoljavajuće izgleda kada se nanese na kožu i stvrdne, a nekako je i fora do te mjere da sam ga sama htjela počupati. I gle, stvarno me nije boljelo, ni na prvu ni na zadnju. Ono što mogu reći je da je stražnja strana noge osjetljivija, ali ova "bol" je više prolazno peckanje, nego ona tipična prodorna bol od voska. 
 | Autor: miss7 miss7

I evo, moje dlačice. Nema na čemu.

Možeš ga isprobati i kod kuće

Tretman traje malčice duže jer se radnja mora uporno ponavljati, najčešće na manjim područjima kože, ali je proces zato znatno ugodniji pa vrijeme možeš nesmetano kratiti, recimo pričajući na mobitel bez da itko skuži gdje si. Ono što možeš je i naručiti ga pa se depilirati kod kuće. Potrebna ti je topilica za vosak i vosak-perlice koje koštaju do stotinjak kuna. Uz naravno, puno živaca i slobodnog vremena. Upravo mu je to i jedna od najvećih mana: dugo traje da se sasvim izdepilira željeno područje, što je lakše i brže s klasičnim voskom, šećerom ili britvicom.
Drugi problem je da vrlo tanke i savitljive dlačice neće nužno uspjeti skinuti jer će uspjeti iskliznuti iz stvrdnute mase koliko god po istom području pokušala. Kao plus svakako mogu reći da je bolji za kožu od običnog voska i da naspram njega, a čak i naspram šećera, boli znatno manje, dlačice postaju rjeđe (što pobjeđuje britvicu) i svakako bi mogao biti cjenovno pristupačniji od kupovanja paketa britvica svako malo. Kul stvarčica, moram priznati.  | Autor: miss7 miss7

Uživljeno gledam u nove, glatke noge - ne znaš koliko sam ovo čekala!

Ključno pitanje: Hoću li tretman ponoviti? Ruku na srce ne. Ne podnosim dlakave noge i čekanje tri tjedna da mi narastu činilo mi se kao drugi krug pakla, tako da ipak se ja držim dobre, stare, pomalo gnjusne i nezdrave britvice. Živjela glatkoća!

 

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sankreteee

    Krema za depilaciju - http://tonzes.com/notinohr.htm iskreno PREPORUČAM svakome!