Beauty

Ispovijest: Bila sam prvi put na brazilskoj depilaciji

Nisam nikad mislila da ću ti pisati o tome kako sam se skinula, bila okupana puderom u neobičnoj pozi i pritom jaukala od boli, ali čini mi se da je krajnje vrijeme da s brazilke skinem taj prokleti tabu

Dolaskom ljeta, i da budem iskrena, kupaćih kostima s visoko rezanim gaćicama, počela me intrigirati ideja brazilske depilacije. Doduše, nije to bio prvi put, ali pomisao da sam ispred nekoga gola k'o od majke rođena i još me pritom lišava dlačica bila mi je totalni "no-go". I onda se to dogodilo... U uredu je krenula priča brazilki, a kad je jedna od kolegica rekla da actually ide na to, oči su mi se zacaklile i krenula sam je obasipati pitanjima. Koliko boli? Je l' moraš biti baš ono ful gola? Kak' ti nije bed?! Objasnila mi je kako je to najbolja stvar na svijetu i da ne vjeruje kako od svih ljudi JA to nisam isprobala. I što sad? Odlučila sam se ohrabriti jer ako može ona, onda mogu i ja. Naručila sam se za brazilsku depilaciju šećernom pastom za dva tjedna kod iste kozmetičarke.

Ta dva tjedna za mene su bila mali dlakavi pakao. Da se razumijemo, pričam iz perspektive djevojke koja manično brije dlačice prije nego ih itko drugi uopće stigne primijetiti, a sad sam bila prisiljena živjeti kao Chewbacca jer sam znala ako išta obrijem, sebi nanosim štetu jer brazilka neće biti uspješna. Uglavnom, pakao.

 | Autor: miss7 miss7

Kolegice u uredu čekale su moj odlazak na brazilsku depilaciju ništa manje uzbuđeno. Zaprepastila me činjenica da sam tek treća osoba koja se u ovom povećem kolektivu žena odlučila za tako nešto. Mislim si, brazilka sigurno luđački boli, vrlo vjerojatno je neugodna, ali je i najbolji način uklanjanja dlačica; prorjeđuje ih, koža ostaje glatka i bez upala, dlake više ne urastaju i, napokon, ne dovodiš se u situaciju da stalno skidaš sloj kože s vrlo osjetljivog dijela tijela. Žene diljem svijeta obožavaju brazilku, zašto i kod nas nema takav kultni status? Nekako mi se čini da prolazi ispod radara. 

Na sam dan tretmana bila sam izvan sebe. A sve negativne priče koje su mi pričale kolegice koje su "nešto čule" nisu pomagale. Kad sam došla u salon već sam se lagano preznojavala od straha. Mislila sam samo na to kako će kozmetičarka uskoro imati glavu u mojim preponama. I još nisam znala ni procijeniti koliko blizu. Očito sve imamo isti problem: pitamo se hoće li gledati koliko sam dlakava i iščuđavat se ili me proučavati pa zaključiti da izgledam deformirano - generalno gluposti, ali ne možeš si pomoći da ne pomisliš. Kozmetičarka je prije svega vrlo kul, uvijek mi je bilo ultra ugodno u njenom društvu, ali nisam bila sigurna hoće li biti i kad budem u neobičnim pozama. Dala mi je platnene tangice, savjetovala da se skinem samo u grudnjak jer ću se preznojavati (mislim si, valjda od muke) i legnem na stol i izašla. To čekanje da se vrati u sobu bilo mi je mukotrpno, ali kad je došla krenule smo odmah pričati o perlici na penisu o kojoj sam pisala za portal... Penis po penis, evo ona me već čupala, a ja nisam ni skužila! Ima dobru taktiku. Opustila sam se u roku od 4-5 minuta, rekla bih. Krenulo je okretanje nogu, navlačenje tangica i povremeni jauci. Neću lagati, na preponama boli toliko da bih vidiš sve zvijezde, ali sva mjesta za koja misliš da su jako bolna - uopće nisu. Odmah nakon tretmana, koji je trajao nekih 20-ak minuta, bila sam prezadovoljna s rezultatom; zadnji put kad sam bila tako glatka bilo je negdje 90', nedugo nakon rođenja.   | Autor: miss7 miss7

Što sve moraš znati o brazilskoj depilaciji? Iz moje perspektive ključno je da se osjećaš ugodno sa svojom kozmetičarkom. Zatim, pripremi se na to da ćeš biti u svakakvim pozama i pridržavati sama svoje tijelo, a kozmetičarka će ti biti jako blizu. Neugodno blizu, ali neće biti toliko neugodno koliko si zamišljaš. Treće, zapamti da je to njen posao; ona nije došla tu da te proučava već da gleda gdje su dlačice i kako ih što brže i efikasnije ukloniti - da razmišlja o tome kako ispred sebe ima tvoju golu "pipicu" sigurno bi joj bilo neugodno koliko i tebi. Zadnje, to je bol koja se da istrpjeti. Više-manje je riječ o tupoj boli koja je više naporna nego li problematična, a na dijelovima kada će te zbilja zaboljeti bol ćeš osjetiti tek na 2-3 sekunde i onda nestaje. Nakon tretmana si poprilično crvena, ali namazat ćeš se kremom i u roku od 24-48 sati nećeš ništa više osjetiti - a čak i u tom periodu osjetit ćeš puku osjetljivost tek na kakav dodir (doduše izbjegavaj seks baš odmah prvu večer!). 

Pišem ovo dva dana nakon tretmana kada se još uvijek ne mogu načuditi u to kako nemam niti jednu upaljenu točkicu na preponama ovoga ljeta i priznajem, oduševljena sam. Jednako tako nadam se da ćeš se opustiti i možda isprobati depilaciju šećernom pastom, pa se uvjeriti u to koliko je u stvari genijalan ovaj tretman, bez da se zamaraš ičim drugim - svi mi imamo istu stvar u gaćicama!

Photo: Instagram/Nives Celzijus
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • fiieaprf

    Depilacija epilatorom - http://hespac.com/epilator.htm