Beauty
Dakota Johnson

Glatka, sjajna i zdrava: kako imati kosu poput Dakote Johnson i održavati je kod kuće

  • Za trendom 'tekuće kose' ili "liquid hair" poludjele su mnoge svjetske zvijezde, uključujući Kim Kardashian i Jennifer Lopez
  • Posljednja od njih koja nas je oduševila svojom sjajnom i zdravom kosom - što je esencija ovog trenda, je Dakota Johnson
  • Što je zapravo tekuća kosa, kojim tretmanom možeš ostići ovaj izgled te kako ju održavati i kod kuće

I dok ljeti vladaju neformalne morem uzrokovane valovite kose i takozvani beach waves, dolaskom jeseni volimo otići na tretmane koji će nahraniti našu kosu i dati joj toliko željeni sjaj. Tako je i posljednjih dana plažne valove zamijenjuje ravna, sjajna i njegovana kosa. Trend poznat kao 'liquid hair' ili trend tekuće (nedavno se njime pohvalila i Nives Ivanišević) kose prikazuje ultra sjajnu kosu koja kretanjem na svjetlosti izgleda poput svjetlucavog vodopada. Ovakav efekt najviše do izražaja dolazi na jako dugoj kosi, a viđamo ga na Instagramima mnogih influencerica ili zvijezdi poput Kim Kardashian i Due Lipe. 

Iako se s društvenim mrežama uvijek pitamo koliko je nešto stvarno, a koliko editirano i isfiltrirano, nerijetko imamo priliku vidjeti zvijezde uhvaćene na ulici objektivom paparazza te dobiti nešto realniji uvid u njihov izgled. Isto smo imali prilike neki dan kada je ulicama New Yorka prošetala glumica Dakota Johnson. Glumica iz '50 nijansi sive' je zabljesnula dok je kupovala cvijeće, izuzev zanimljivom modnom kombinacijom, najviše zahvaljujući kosi.

Dakota Johnson | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Za Ket Crnolatac kažu da stoji iza nekih od najljepših obrva u Hrvatskoj, istražili smo u čemu je njezina tajna Rubrika Beauty Beauty

Dakotin najnoviji izgled također uključuje novu trendi frizuru. Poznata po svojoj profinjenojoj estetici, da ne spominjemo njezine izvrsne šiške, Dakota je podignula ljestvicu kada je u pitanju sjajna kosa.

Kako postići tekuću kosu poput Dakotine?

Iako zvijezde poput Dakote imaju frizera na dnevnoj bazi koji brine o izgledu i zdravlju njihove kose, ne znači da i ti ne možeš imati jednako mekanu, fluidnu i sjajnu kosu koju ćeš takvom održavati kod kuće. Za to ti trebaju fen, pegla te, naravno, dobri proizvod za sjaj, a uvelike pomaže ako prethodno napraviš i jedan tretman keratinom koji obično traje do 6 mjeseci.

 | Autor: miss7 miss7 S lijeva na desno: Ouai Hair Oil (150,00 kn), SCALP serum (239,00kn), Virtue Frizz Bloc sprej (353,00 kn)

Zdrava kosa počinje zdravim vlasištem, stoga je za ovakav izgled nužno uključiti formule osmišljene posebno za njezinu njegu i zaštitu, kao što su serumi za vlasište i ulja za njegu kose koji će joj dati toliko željeni sjaj. 

Svi savjeti i najbolji ruževi za stvaranje dojma punih usana na jednom mjestu!

Nakon pranja dobrim šamponom i regeneratorom, a prije sušenja kosu bi trebalo poprskati s malo spreja za zaglađivanje koji će štiti kosu od vlage, zagladiti je i pojačati sjaj. Nakon toga preporuča se nanijeti hranjive kapi za sjaj kroz sredinu i vrhove kako bi skinuli neravnine, ispravili dehidrirane pramenove i na kraju upotpunili sjaj. 

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0