Beauty

Društvene mreže su složne, bob frizure će dominirati i godinom pred nama. Ali kakve?

  • Bob je od svih frizura kojih smo se tijekom protekle godine nagledali ona koju je biralo najviše poznatih i manje poznatih ljepotica
  • Očigledno ga se još uvijek nismo uspjeli zasititi jer vodeći frizeri prognoziraju da će i u godini pred nama biti omiljeni odabir žena diljem svijeta, a potvrđuju to i društvene mreže na kojima kontinuirano raste
  • Ova frizura dolazi u bezbroj privlačnih izdanja, od super kratkih i onih prepunih volumena do zaglađenijih verzija, a ovih pet iteracija će, složni su stručnjaci i TikTok, biti najpopularnije opcije u idućoj godini

Za slučaj da se netko pitao hoće li balon kontinuiranog rasta popularnosti bob frizure kojemu smo posljednjih mjeseci svjedočili napokon puknuti, dobra vijest za sve obožavatelje ove frizure je da neće. Boba se očigledno još uvijek nismo uspjeli zasititi jer vodeći frizeri prognoziraju da će i u godini pred nama biti omiljeni odabir žena diljem svijeta, a potvrđuju to i društvene mreže pa tako samo na TikToku hashtagovi koji se odnose na ovu frizuru broje više od 7 milijardi pregleda.

Iz mjeseca u mjesec ova frizura okuplja sve više poklonika, a budući da istovremeno djeluje svježe, elegantno, praktično, njegovano i veoma odvažno, potpuno nam je jasno zašto polagano stječe status pravog klasika. Uostalom, dovoljna potvrda reputacije ove frizure je i to što joj odoljele nisu ni najutjecajnije trendseterice poput Hailey Bieber, Ciare, Lori Harvey i Else Hosk.

kovrčavi bob Možda vas zanima Kovrčavi bob je vrlo tražena frizura, u svim verzijama - ove lookove želimo kopirati! Rubrika Beauty Beauty

Uz sve nabrojano, dodatni razlog zašto je toliko volimo je što dolazi u bezbroj jednako privlačnih izdanja, od super kratkih i onih prepunih volumena do nešto zaglađenijih verzija koje u nama bude nostalgiju podjećajući nas na 90-e, a ovih pet iteracija će, složni su stručnjaci i TikTok, biti najpopularnije opcije u idućoj godini!

Bubble bob

 | Autor: Instagram @khkris Instagram @khkris Foto: Instagram @khkris

Verzija boba za koju još početkom godine nismo bili najsigurniji što točno znači na kraju iste bilježi nevjerojatni rast od čak 1300%. Prozračna, pomalo lebdeća i ozbiljno zanosna frizura ime je dobila zahvaljujući svojem obliku koji podjeća na mjehurić, točnije zahvaljujući vrhovima koji se nježno uvijaju prema bradi uokvirujući lice na najljepši način. 

Mikro bob

 | Autor: Instagram @toyin_said Instagram @toyin_said Foto: Instagram @toyin_said

Super kratka verzija boba također je sve popularnija pa je tako pretraživanje ovog oblika tijekom proteklih mjeseci poraslo za 243%. Za razliku od većine bob frizura koje sežu sve do ramena, ova varijanta prati liniju čeljusti, nešto više naglašavajući lice i otvarajući ga te ističući jagodice. 

Skockani bob

 | Autor: Instagram @hoskelsa Instagram @hoskelsa Foto: Instagram @hoskelsa

Ne, ova verzija nema nikakve veze s popularnim likom iz crtanih filmova, osim što, kao i taj glavni junak, ime duguje nešto kockastijem obliku. Modernu verziju odlikuju tupi vrhovi, čiste linije i strogo odsustvo bilo kakvih slojeva. Ovaj je bob kratak, oštar i uglađen, a nakon što su ga ponosno nosile Hailey Bieber i Else Hosk, popularnost mu je porasla za 120% tijekom posljednjih 12 mjeseci.

Bob 90-ih

 | Autor: Instagram @kourtneykardash Instagram @kourtneykardash Foto: Instagram @kourtneykardash

Devedesete su se bez imalo sumnje infiltrirale u sve aspekte ljepote, od francuske manikure i povratka golih usana u smeđim tonovima, do boba kakav se nosio upravo u toj šarolikoj dekadi. Nostalgična verzija ove frizure naginje voluminoznom, fenom osušenom izgledu, a obavezno dolazi uz suptilne slojeve koji joj daju dodatan šarm. Bio je favorit Kourtney Kardashian i Aubrey Plaze, a u protekloj je godini zabilježio rast od 116%.

Talijanski bob

 | Autor: Instagram @lovetaije Instagram @lovetaije Foto: Instagram @lovetaije

'Ambasadorice' ove možda najglamuroznije verzije bob frizure su Zendaya i Simona Tabasco, a odlikuju ga mnoštvo volumena i  luksuzno uglađena tekstura po kojoj su poznate i brojne talijanske filmske sirene i fashionistice poput Monice Bellucci. Ova nešto duža i samim time svestranija verzija boba postala je popularnija za od 85%, a na našem će beauty radaru ostati i u 2024.  

Beyonce Možda vas zanima Slojevi koji nježno uokviruju lice frizura su koja u trenu skida nekoliko godina Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @paulinedarley

Komentari 0