Beauty

'Dolce vita' je stil života, ali i najpopularnija kratka frizura ove jeseni

  • Koliko god volimo bob frizuru, poslije godina njegove vladavine, drago nam je što neka druga frizura dolazi u fokus
  • Ipak, ne odmičemo se od kratke kose, zapravo idemo prema još kraćoj te glavu riječ preuzima 'dolce vita'
  • Kratka frizura inspirirana je Italijom te talijanskim stilom života, a poprilično je i jednostavna za održavanje
  • Pročitaj više: Asimetrični bob dobio je trendi apdejt - sad je on "stacked" bob i izgleda ljepše no ikad

Ne želimo reći da će bob pasti u drugi plan jer je njegova popularnost neusporediva s drugim frizurama, ali usudimo se reći da bi mogao dobiti konkurenciju. Bob je tijekom posljednjih godina prošao brojne faze, od razbarušenih lokni za romantičarke, preko strogih linija za poslovne žene te ultra kratkih rezova za coolerice. Iako se u jednom trenu činilo da nam slijedi povratak dugim frizurama, čini se da je popularno upravo suprotno. Novi trend u svijetu frizura je 'dolce vita', a riječ je o kratko ošišanoj kosu u stilu talijanskih biznismena iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Frizura je blago androgina i emanira moć.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn)

Riječ je o kratkoj kosi koja ipak u sebi ima dimenziju, a naglasak je na slojevitom šišanju i kosi koja se prebaci na jednu stranu i nosi u razbarušenom stilu. Važno je da je kosa odmaknuta s lica te da se vide vrat i uši, a ovaj chic izgled naslanja se i na trend povratka velikog nakita kao što su lančići i naušnice. 'Dolce vita' je idealna je za sve žene koje žele u trenutku transformirati izgled i spremne su nositi statement frizuru, ona nije za sramežljivice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Iako je ovo zaista frizura za one koje se ne boje promjenae te žele ostaviti dojam, lako se prilagođava svakom licu. Žene koje žele staviti naglasak na jagodice, a možda sakriti čelo, prilagode izgled tako da im kosa uokviri lice. Dok druge, koje žele pokazati što više lica, uvijek mogu naglasak staviti na volumen i poigravati se s pramenovima na vrhu glave.

Velika prednost frizure u 'dolce Vita' stilu je njezino jednostavno održavanje i stiliziranje. Poslije pranja kosu osuši i pramenove namjesti na mjesta gdje želiš da budu i učvrsti ih uz pomoć nekog od sredstava za stiliziranje, ali pripazi da vlasi ne izgledaju sljepljeno, dok stoje tamo gdje si ih stavila. Najbolje je stoga koristiti puder za stiliziranje ili sprej za volumen.

Možda vas zanima Kakve frizure su u trendu? Domaći frizeri podijelili su s nama što Hrvatice najčešće biraju Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @hoskelsa

Komentari 0