Beauty

Dijamantne usne najsjajniji su TikTok trend, a imamo i sve proizvode za najbolji učinak

  • Mat usne još uvijek volimo, no prve proljetne dane želimo dočekati sa supersjajnim usnama koje izgledaju divno, a dovoljno su suptilne za svakodnevno nošenje
  • Dijamantne usne najnoviji su TikTok trend koji je pokrenula Eva Larosa, a najbolji dio priče je što proizvode za postizanje ovog looka već imamo u kozmetičkoj torbici
  • Sve što je potrebno su neutralna olovka za usne, metalik olovka za oči, sjajno sjenilo te hranjivo sjajilo

Posljednjih smo godine mat usne viđali posvuda, dok su one super sjajne bile rezervirane eventualno za posebne prigode poput  romantičnih večera, vjenčanja i novogodišnjih zabava. Uglavnom zato što su se svi oni proizvodi zahvaljujući kojima naše usne blistaju poput disko kugle činili malčice pretjeranima za, recimo, dan u uredu ili skromni prvi spoj... No trend dijamantnih usana koji je na TikToku iz dana u dan sve popularniji mogao bi ozbiljno promijeniti stvari jer nam je, što više TikTokova gledamo, sve simpatičnija ideja da svjetlucavi ruževi, olovke i sjajila zauzmu mjesto u svakodnevnoj rutini šminkanja.

Što su točno dijamantne usne?

Na našu veliku sreću, trend ne podrazumijeva lijepljenje plastičnih kristalića niti išta slično. Trend je pokrenula TikTokerica Eva Larosa osmislivši izgled uz koji usne doista svjetlucaju poput dragog kamena i koji je, unatoč tome, još uvijek dovoljno suptilan za svakodnevno nošenje, a najbolji dio priče je što je velika vjerojatnost da proizvode potrebne za postizanje ovog looka već imamo u svojoj kozmetičkoj torbici. Sve što nam je potrebno je nekoliko proizvoda koje inače koristimo na drugim dijelovima lica poput  metalik olovke za oči i svjetlucavog sjenila te neutralne olovke za usne i hranjivog prozirnog sjajila.

 | Autor: Instagram @next_inbeauty_ Instagram @next_inbeauty_

Trend dijamantnih usana posudio je sve najbolje značajke svih ovih popularnih trendova—sjaj kromiranih usana, napućenost (iako u manjoj mjeri) popularnih anđeoskih usana i suptilnost efekta 'šminke bez šminke'. Drugim riječima, ovom svjetlucavom tehnikom dobivamo najbolje od svih svjetova.

Možda vas zanima Puna ruka pudera i razmazivanje dlanovima: "savršena tehnika za prekrivanje" podijelila je internet Rubrika Beauty Beauty

Kako postići dijamantne usne?

Uz samo četiri laka koraka, tehnika dijamantnih usana dovoljno je jednostavna da se uz nju čak i početnici šminkaju poput  profesionalaca. Eva prvo koristi biserno srebrnu Essence dugotrajnu olovku za oči u nijansi C’est La Vie!, povlačeći tanku liniju duž  kupidova luka, a zatim njome popuni i središte donje usne. Poanta nije biti super precizan jer već u idućem koraku Eva vrhom prsta razmazuje olovku po donjoj usnici.

@evalarosaxo New obsession #makeup #makeuptutorial #makeuphacks #beauty #girls #lips ♬ original sound - bestspedup

Nakon toga, iscrtava gornju i donju usnu (osim Kupidovog luka) olovkom za usne Pillow Talk Charlotte Tilbury, da bi zatim usne u potpunosti prekrila Revolution Skincare balzamom za usne sa zaštitnim faktorom SPF 30. Za kraj nanosi svjetlucavo bijelo sjenilo iz Revolutionove palete sjenila I Heart Chocolate S’mores povrh sjajila, koncentrirajući proizvod u središte usana. Rezultat: privlačan i megasjajan izgled usana koji je jednako prikladan i za noćni izlazak i za opuštena okupljanja s prijateljima.

Možda vas zanima Miješanje maskare i sjajila novi je TikTok trik za savršen vamp look usana Rubrika Beauty Beauty

Čak i ako nemamo sve proizvode koje Eva koristi, look možemo jednostavno postići sličnim alternativama koje već imamo pri ruci.  Olovku Charlotte Tilbury tako možemo zamijeniti bilo kojom drogerijskom verzijom u sličnoj nijansi, a u slučaju žurbe ili nedostatka olovke, taj korak možemo i preskočiti te odmah zagladiti usne supersvjetlucavim sjajilom ili ružem na koje će ćemo zatim nanijeti sjajno sjenilo. Svi oni koji metalik proizvode ne koriste dovoljno često da bi u njih ulagali mogu se poigrati i s ružičastim ili brončanim olovkama i sjenilima koja već imaju doma. Jedino što preporučamo je korištenje svjetlucavih nijansi koje odgovaraju nijansi naših  prirodnih usana kako bismo postigli neutralniji izgled koji će istovremeno biti blistav poput dijamanta, a evo i kojim će se proizvodima ovaj look najlakše postići!

 | Autor: Pr Pr  | Autor: Pr Pr  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design dm, catrice 5 In a Box Mini paleta sjenila za oči Vivid Burgundy Look (2,11 €)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design dm, Revolution Forever Flawless paleta sjenila za oči Allure (15,25 €)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Notino, Maybelline Lifter Gloss Ice (8,70 €)  | Autor: Pr Pr  | Autor: Pr Pr  | Autor: Pr Pr

Photo: Instagram @jmdimov

Komentari 0