Beauty
crveni ruž

Crveni ruž je makeup klasik - kako odabrati pravu nijansu i kako savršeno nanijeti ruž

  • Crveni ruž bezvremenska je makeup opcija koja uvijek izgleda elegantno i glamurozno, a savršen izgled uvijek ovisi i o vještini nanošenja
  • Crvena boja ruža i najjednostavniji makeup može učiniti posebnijim i svečanijim, stoga je važno i odabrati pravu nijansu koja će nam savršeno pristajati
  • Donosimo savjete kako besprijekorno nanijeti crveni ruž te nekoliko prijedloga hvaljenih formula poznatih brendova

Crvena boja ruža, u bilo kojoj nijansi oličenje je glamura i elegancija te u jednom potezu može naš makeup pretvoriti u odvažan look s kojim ćemo se istaknuti. Na tržištu postoje razne opcije crvenih ruževa, a osim formule koja će nam najbolje odgovarati, poput mat, saten ili sjajne, vrlo je važno i odabrati pravu nijansu koja će se savršeno uklopiti u ostatak makeup looka, ali i idealno pristajati našem tenu. 

crveni ruž | Autor: Instagram @kajaleksandra Instagram @kajaleksandra Foto: Instagram @kajaleksandra, crveni ruž

Također, precizno nanošenje jedan je od najvažnijih faktora savršenog izgleda crvenog ruža na usnama te može u potpunosti transformirati naš makeup!

Kako pronaći idealnu nijansu crvenog ruža

Kad je riječ o pronalaženju idealne nijanse crvenog ruža, najbitnije je pravilno odrediti podton naše kože te onda prema tome odabrati nijansu crvenog ruža. Topli pigmenti poput boje cigle ili rajčice, uvijek će se lijepo slagati s tamnijim i zlatnim tonovima kože, dok će crvene s plavim i hladnijim podtonovima najbolje komplimentirati svjetlije tonove kože. Također, ove će hladnije nijanse pomoći i bjelijem izgledu naših zubi.

Kako savršeno precizno nanijeti crveni ruž

Zbog jake pigmentiranosti, crvena boja ruža jedna je od težih nijansi za nanošenje, stoga je polagano i precizno apliciranje ruža na usne najvažniji korak. Ipak, prije nanošenja ruža, usne je potrebno i pravilno pripremiti blagim pilingom i hidratantnom maskom ili balzamom koji će ih učiniti mekima i glatkima te spremnima za nanošenje ruža. 

Crvenoj boji na usnama potrebna je struktura i forma, stoga možemo kao olakšavajući korak iskoristiti tamniju neutralnu olovku za usne kojom ćemo napraviti rub ili bezbojnu kako bismo stvorile barijeru na rubu usana koja će spriječiti da se crvena boja ruža razlije ili izblijedi.

crveni ruž | Autor: Instagram @loredanafeher Instagram @loredanafeher Foto: Instagram @loredanafeher, crveni ruž

Možda vas zanima Prirodni makeup izvrsno funkcionira i za vjenčanje. Evo 10 ideja za mladenke Rubrika Beauty Beauty

Sljedeći korak je nanošenje crvenog ruža, gdje prvo možemo krenuti s gornjom, a zatim s donjom usnom. Za precizniju i olakšanu aplikaciju kod nanošenja možemo koristiti i malu četkicu za usne kako bismo lakše kontrolirale pigment. Završni korak je uklanjanje viška proizvoda tapkanjem maramicom po površini usana.

crveni ruž | Autor: Instagram @iluvsarahii Instagram @iluvsarahii Foto: Instagram @iluvsarahii, crveni ruž

Dugotrajnost je ultimativni cilj kad je riječ o upečatljivoj i jačoj boji na usnama, a kako bismo to postigle, uvijek je dobra ideja da nanosimo boju na usne u slojevima, a rubove uvijek možemo popraviti nanošenjem male količine korektora kako bismo popravile male greške.

Također, sprej za setiranje može biti još jedan dodatan korak koji će osigurati postojanost crvenog ruža.

Izdvajamo nekoliko preporuka crvenih ruževa poznatih beauty brendova koje vrijedi pridružiti makeup kolekciji!

crveni ruž | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine ruž za usne, nijansa 45 Rouge Tuxedo (43,89 eura) crveni ruž | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, MAC Retro Matte Liquid Lipcolor Tekući ruž za usne, nijana Dance With Me (32,89 eura) crveni ruž | Autor: dm dm Foto: dm, Maybelline New York, Super Stay Vinyl Ink tekući ruž za usne nijansa 50 Wicked (11,93 eura) crveni ruž | Autor: dm dm Foto: dm, Loreal Paris, Color Riche Intense Volume Matte, nijansa 300 Le Rouge Confident (12,99 eura) crveni ruž | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, Bobbi Brown Luxe Matte Lip Color ruž za usne, nijansa Red Carpet (53,89 eura)

makeup za usne Možda vas zanima 7 čarobnih lookova za usne koje ćemo stvoriti uz pomoć olovke - a znamo i točno koje Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @iluvsarahii

Komentari 0