Beauty
makeup za usne

7 čarobnih lookova za usne koje ćemo stvoriti uz pomoć olovke - a znamo i točno koje

  • Olovka za usne bitan je dio savršenog makeupa, a ovaj prilagodljivi beauty proizvod možemo kombinirati i slojevito nanositi na mnoštvo načina
  • Od trendy TikTok lookova koje želimo isprobati, poput latte makeupa ili cherry cola usana, tu su i klasici u nude i ružičastim tonovima
  • Izdvojile smo devet makeup lookova za usne u kojima će nam olovka za usne biti najbolji prijatelj

Jednako kao ruž ili sjajilo za usne, olovka za usne sve je češće neizostavan dio makeupa, posebno ako usnama želimo naglasiti formu, dimenzije i učiniti ih punijima. U inspirativnim i viralnim beauty lookovima koje svakodnevno viđamo na društvenim mrežama,  olovka za usne zauzima posebno mjesto te s užitkom otkrivamo na koje ju sve načine kombinirati i miješati u makeup lookovima.

makeup za usne | Autor: Instagram @makeupbymario Instagram @makeupbymario Foto: Instagram @makeupbymario

Proizvodi koje koristimo te njihove nijanse su važni, ali jednako je tako važna i tehnika nanošenja makeup proizvoda. To vrijedi i kad govorimo o olovci za usne, stoga je olovka za usne podloga za sve drugo čime ćemo kreirati makeup usana.

makeup za usne | Autor: Instagram @theglow_scientist Instagram @theglow_scientist Foto: Instagram @theglow_scientist

Možda vas zanima Prirodni makeup izvrsno funkcionira i za vjenčanje. Evo 10 ideja za mladenke Rubrika Beauty Beauty

Priprema usana za nanošenje makeupa

Baš kao i ostatak lica, usne je jednako važno pripremiti njegujućim proizvodima prije nanošenja makeupa. Dok će za kožu lica to biti proizvodi poput hidratantne kreme i SPF-a, seruma i primera, na usnama možemo napraviti lagani piling kako bi postale posebno glatke te idealne za lako nanošenje šminke. Maske i pilinzi koje možemo iskoristiti u ovom pripremnom koraku su primjerice Kiehl's Buttermask maske za usne ili Essence lip care piling za usne.

Donosimo kombinacije s olovkama za usne za uvijek predivan makeup!

Prirodne i pune usne

makeup za usne | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber Foto: Instagram @haileybieber

Da bismo stvorili iluziju prirodno punih usana uz pomoć makeupa, možemo se poslužiti laganim trikom nanošenja male količine kremastog bronzera uz vanjski rub usana kako bismo stvorili dimenziju. Nakon toga, olovkom za usne u nijansi nekoliko tonova tamnijoj od prirodne boje usana iscrtamo vanjski rub, pa svjetlijim ružem ili sjajilom popunimo sredinu usana. Kao završni korak, sjajilo će usnama dati još veći volumen.

makeup za usne | Autor: Notino Notino Foto: Notino, Essence Baby Got Bronze, bronzer u sticku (3,10 eura) makeup za usne | Autor: dm dm Foto: dm, Aura olovka za usne, nijansa 31 Warm Brown (4,25 eura)

'Tvoje usne, ali bolje' u pinky-nude nijansi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

Ova nježna nijansa između ružičaste i smeđe uvijek je u modi te se može u potpunosti prilagoditi pojedinom tonu kože i boji usana. U ovom slučaju, savjet vizažista je da prvo na usne nanesemo svjetliji ruž, a zatim ih tek iscrtamo po vanjskom dijelu u tamnijoj i jačoj, prljavoružičastoj nijansi.

makeup za usne | Autor: Notino Notino Foto: Notino, MAC Cosmetics olovka za usne, nijansa Whirl (20,70 eura)

makeup za usne | Autor: NARS NARS Foto: Nars, Powermatte Lip Pigment, tekući ruž za usne, nijansa Le Freak (30,50 eura)

Usne u raskošnim zemljanim tonovima

makeup za usne | Autor: Instagram @victoriabeckhambeauty Instagram @victoriabeckhambeauty Foto: Instagram @victoriabeckhambeauty

U ovom looku u prvi plan dolaze zemljani i začinski tonovi, poput cimeta i muškatnog oraščića, a ovdje sve kreće od prave tople nijanse ružičaste ili nude olovke za usne koju zatim utapkamo u kožu usana. Drugi je korak upotpunjavanje looka bogatog smeđe-nude nijansom, a nakon toga možemo dodati i ulje za usne u istoj nijansi, za sjaj.

makeup za usne | Autor: dm dm Foto: dm, Catrice Plumping vodootporna olovka za usne, nijansa 060 Cheers To Life (2,60 eura) makeup za usne | Autor: feelunique.com feelunique.com Foto: feelunique.com, Rare Beauty Soft Pinch Tinted ulje za usne, nijansa Serenity (22,80 eura)

Vampy tamnocrvene usne

makeup za usne | Autor: Instagram @maccosmeticshrvatska Instagram @maccosmeticshrvatska Foto: Instagram @maccosmeticshrvatska

Dramatični look koji priziva beauty trendove iz 90-ih ponovno je u modi, a možemo ga postići iscrtavanjem usana u tamnoj ljubičasto-crvenoj nijansi, koju možemo omekšati laganim potezima četkice za usne, a završni touch dodati tamnim ružem u sličnoj nijansi i fokusirati nanošenje boje na centar usana, kako bi se dobila dubina i dimenzija.

makeup za usne | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, Bobbi Brown olovka za usne, nijansa Sangria (24,78 eura) makeup za usne | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, Armani Lip Power ruž za usne, nijansa 404 - Tempting (34,49 eura)

Latte makeup usne

makeup za usne | Autor: Instagram @kyliejenner Instagram @kyliejenner Foto: Instagram @kyliejenner

Latte makeup trend i dalje je popularan, a nježnije nijanse usana u boji kave idealne su za hladnije mjesece. Ovaj look najlakše ćemo postići olovkom za usne u raskošnoj nijansi smeđe te ugodnim tonom roskasto smeđeg sjajila kao gornjeg sloja.

makeup za usne | Autor: e.l.f. Cosmetics e.l.f. Cosmetics Foto: e.l.f. Cosmetics, Cream Glide olovka za usne, nijansa Spill The Tea (3,00 eura) makeup za usne | Autor: dm dm Foto: dm, Maybelline Lifter Gloss sjajilo za usne, nijansa 008 Stone (8,61 eura)

Cherry Cola usne

Još jedan veliki trend inspiriran napitkom, 'cherry cola usne' odvažna su verzija klasične crvene boje na usnama, kojoj dodajemo intenzivnu smeđu olovku za usne kao okvir, a usne zatim ispunjavamo jarko crvenom bojom. Spajanjem ova dva tona dobivamo prekrasan ombre efekt, a look ćemo najlakše postići korištenjem mat proizvoda.

makeup za usne | Autor: feelunique.com feelunique.com Foto: feelunique.com, Makeup by Mario Ultra Suede Sculpting olovka za usne, nijansa Lauren (29,64 eura) makeup za usne | Autor: dm dm Foto: dm, Milani Color Fetish mat ruž za usne, nijansa 340 Poppy (14,55 eura)

Usne u dva tona smeđe u stilu 90-ih

Još jedan povratnički makeup trend iz 90-ih su i elegantne smeđe usne u dva tona, s olovkom za usne nekoliko tonova tamnijom od našeg tona kože u kombinaciji sa smeđim ružem svjetlijim od olovke. Prekrasan nijansirani kontrast dat će usnama puniji izgled.

makeup za usne | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, Anastasia Beverly Hills olovka za usne (17,42 eura) makeup za usne | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, IsaDora Perfect Matt ruž za usne (14,43 eura)

Burberry Beauty Možda vas zanima Puderi, ruževi, maskare... Linija Burberry Beauty nakon 10 godina ponovno je u prodaji! Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @monikablunderbeauty

Komentari 0