Beauty

Crni lak za nokte postao je mainstream. Najviše nam se svidjela manikura u stilu louboutinki

Svaki drugi dan na Internetu iskoči novi trend u manikuri, nerijetko ekstravagantan, a često i takav da ga ne možemo slijediti uređujući nokte same, kod kuće. Ne čudi stoga da se najčešće ipak vraćamo osnovama, temeljima, odnosno klasičnim manikurama i bojama lakova. Nije slučajan veliki povratak tipične jesenske boje ove godine, tamno crvene.

A jedan od klasika posljednjih je godina postao i crni lak za nokte. Nekad teška alternativa i boja rezervirana za gotičarke, darkerice, punkerice sad se udomaćio i na rukama "šminkerica" ili barem tzv. običnih žena i pokazao koliko je zapravo elegantan. I Instagram se slaže s tim pa je pun ideja za crne manikure, s malo boje i puno karaktera. Zapravo, ispravljamo se. I crna postoji u više nijansi, mat i sjajna, s tamnim podtonovima plave ili ljubičaste, šljokičasta ili izblijedjela, s ombre prijelazom iz zagasite crne u sivu...

Možda vas zanima Konačno sam pronašla povoljan lak za kreiranje one savršene i trendy milky manikure kod kuće Rubrika Beauty Beauty

Crni lak jako lijepo izgleda i na kratkim noktima, moramo to naglasiti, a kako su jesen i zima pravo doba za nošenje ove boje, evo nekoliko inspirativnih ideja...

Crni ombre

Tehnika ombré obično se koristi za stvaranje cool gradijent dizajna, a ovaj počinje s hladnim sivim lakom koji se stapa u duboki oniks prema vrhu nokta. Rezultat: zadimljeni izgled koji je uistinu jedinstven, a crna nijansa ostaje u fokusu.

Louboutine dizajn

Ne znamo je li baš tako bilo zamišljeno, ali nas je ovaj dizajn odmah podsjetio na kombinaciju boja poznatih louboutinki. Nokti su obojeni i s donje strane (!), i to u žarko crvenu boju koja se ne vidi dok se ne okrene dlan. Jednako kao šte se ne vidi niti prepoznatljiv crveni đon Louboutinovih štikli osim kad se noga visoko podigne.

Crna poput gavrana

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amina (@aminachelloug)

U svojoj najtamnijoj boji, tamnoplava boja može izgledati gotovo crno. Ne baš plava i ne sasvim crna, ova nijansa asocira najviše na vrano perje gavrana. Crno, koje kako se svjetlost na njemu prelijeva, dobiva plavičasti odsjaj.

Možda vas zanima Samo JLo može nositi kolibriće na noktima, a da to izgleda ukusno i elegantno Rubrika Beauty Beauty

Daleke galaksije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wendy (@mydumbnails)

Noćno nebo na noktima? Romantično! Kreće se sa debelim slojem crnog laka, intenzivnog pigmenta. Ostatak ovog looka stvara se višekromnim svjetlucavim lakom preko njega. Poželjna je i koja zvijezdica, naravno.

Tko vidi ljubičastu?

Na prvu ovo izgleda kao crni lak, ali je zapravo, tamni, tamni ljubičasti. Isto funkcionira i sa zelenim ili plavim lakovima koji su sebi imaju puno crnog pigmenta. Je crni lak, ali opet i nije.

 

Photo: Instagram@5ivenails

Komentari 0