Beauty

Bez obzira koliko njegovala lice, koža ti se i dalje često masti? Možda nesvjesno činiš ovih 5 pogrešaka

  • Imaš problema s masnom kožom na licu bez obzira koliko često prala lice ili radila piling?
  • Postoji nekoliko razloga zašto je tome tako, a jedan od njih je i prečesto pranje lice
  • Na koje još nenamjerne pogreške trebaš obratiti pažnju, saznaj u nastavku

Vjerovala ili ne, masnoća koju proizvodi organizam pozitivno djeluje na izgled kože lica! Naime, sebum kožu čini mekom i sprječava njeno isušivanje. Problem nastaje tek kad žlijezde lojnice proizvode prekomjernu količinu masnoće. Rezultat je problematična koža intenzivnog sjaja. Razlozi za to mogu biti različiti. Donosimo ti pet pomalo iznenađujućih, ali itekako mogućih…

Možda vas zanima Ako imaš problema s masnom kožom lica onda razlog može biti poprilično iznenađujući Rubrika Beauty Beauty

1. Prečesto pereš lice

Da, dobro si pročitala. I previše higijene također može oštetiti kožu. Tvoja koža gubi svakim pranjem dio svog prirodnog masnog sloja. Nažalost, odmah se stimulira da proizvodi masnoću koja nedostaje. Stoga previše intenzivno čišćenje lica rezultira prekomjernom proizvodnjom masnoće. Uglavnom, dovoljno je ako lice temeljito opereš ujutro i navečer.

2. Tvoj tonik za lice sadrži previše alkohola

Najbolje je da u toniku za lice nema ili ima tek vrlo mala količina alkohola. U protivnom će se s kože ukloniti previše masnoće, a princip je potom isti kao kod prve točke.

Ovih 5 izvrsnih korejskih tehnika i jednostavnih savjeta podići će sjaj tvoje kože na višu razinu

3. Ne koristiš hidratantnu kremu

Iz straha da bi ti koža mogla biti čak i masnija, ne koristiš kremu za lice? To nije dobra ideja. Čak i ako se to ne vidi, tvoja koža definitivno treba vlagu. Najbolje je potražiti savjet kozmetičara o tome koja krema odgovara tvom tipu kože.

Možda vas zanima Šest činjenica koje svaka žena s masnom kožom treba znati Rubrika Life&style Life&style

4. Predugo ležiš na jakom suncu

Previše sunca također može uzrokovati masnu kožu. Naime, UV zrake mogu oštetiti stanice kože, što stimulira proizvodnju sebuma. Budi malo više vremena u hladu i uvijek se sjeti staviti laganu kremu za sunčanje- uostalom, postoje posebni proizvodi za njegu s niskim udjelom masti.

Ne slušajte ju! Dermatolozi su zbog ovog savjeta osudili glumicu Gwyneth Paltrow

5. Prerijetko mijenjaš posteljinu

Nitko ni ne sumnja da bi ovo mogao biti razlog za masnu kožu. Međutim, ako redovito ne mijenjaš posteljinu, riskiraš da se ujutro probudiš s prištićima. Ostaci šminke, mrtve stanice kože i znoj sakupljaju se s vremenom na tvom jastuku. Kako bi se zaštitila od svega toga, tvoja koža stvara sloj masnoće. Jednostavno mijenjaj posteljinu svakih 1-2 tjedna kako bi to spriječila.

Možda vas zanima Zašto sve više ljudi kupuje plahte od bambusa i po čemu se sve razlikuju od pamučnih? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0