Beauty
zaštita kožne barijere

8 proizvoda koji će efikasno obnoviti kožu lica i ojačati kožnu barijeru, njezin zaštitni sloj

  • Prva u zaštiti kože od štetnih vanjskih utjecaja, kožna barijera vrlo lako može biti kompromitirana pretjeranim korištenjem prejakih proizvoda
  • Vrlo je važno zaštititi i ojačati kožnu barijeru te koristiti proizvode obogaćene hranjivim sastojcima koji će hidratizirati, zaštititi i obnoviti oštećene dijelove kože
  • Na tržištu trenutno postoji mnogo proizvoda koji mogu pomoći kod obnove kožne barijere, od seruma do krema, a mi donosimo njih osam koje vrijedi isprobati

Barijera kože te njena zaštita u slučaju oštećenja već su neko vrijeme glavna tema u beauty svijetu. Koža općenito, a posebno koža lica vrlo lako može postati osjetljiva ili podložna oštećenjima ako se koriste prejaki proizvodi ili se koža tretira na pregrub način, učestalim pilinzima i raznim proizvodima za čišćenje kože. Želja za čistom i blistavom kožom u tom slučaju može izazvati suprotnu reakciju te oštetiti kožu i oslabiti njenu zaštitnu barijeru.

zaštita kožne barijere | Autor: Instagram @eauthermaleavenehrvatska Instagram @eauthermaleavenehrvatska

Važnost kožne barijere kao najgornjeg sloja kože vrlo je velika, budući da je prva u obrani protiv vanjskih stresora, poput bakterija i virusa, UV zračenja te zagađenja. Također pomaže i održavati kožu hidratiziranom.

Shiseido Možda vas zanima 12 najboljih tekućih pudera za zrelu kožu - njeguju, hrane i ublažavaju bore Rubrika Beauty Beauty

Crvenilo, zatezanje kože, ljuštenje kože i suhoća samo su neki od znakova da je kožna barijera oštećena. Stoga je vrlo važno održavati snažnu i zdravu kožnu barijeru, kako bismo se lakše suočili s drugim kožnim nepravilnostima, poput akni, crvenila, starenja kože i osjetljivosti. Proizvodi koji sadrže sastojke poput ceramida i masnih kiselina te hijaluronske kiseline ili glicerina, potreban su za pravilnu zaštitu i njegu oštećene kože.

zaštita kožne barijere | Autor: Instagram @apivita Instagram @apivita

Beauty industrija vrlo je usredotočena na brigu o kožnoj barijeri te važnosti njene obnove i zaštite ako je oštećena pa tako na tržištu možemo pronaći mnogo proizvoda koji mogu pomoći s ovim problemom. U nastavku donosimo prijedloge njih osam!

Kiehl’s Ultra Facial Advanced Repair Barrier krema

Nova krema brenda Kiehl's, Ultra Facial Advanced Repair Barrier ima laganu formulu između balzama i kreme te trenutno daje koži osjećaj olakšanja, zahvaljujući sastojcima poput beta glukana i koloidne zobi, koja je poznata po umirujućim sposobnostima.

zaštita kožne barijere | Autor: KIEHL'S KIEHL'S Kiehl's, Ultra Facial Advanced Repair Barrier krema, (39,00 eur)

Allies of Skin Molecular Barrier Recovery balzam krema

Baršunasta i brzo upijajuća formula ove kreme sadrži ceramide, niacinamid i skvalan, s drugim sastojcima koji umanjuju štetan učinak vanjskih utjecaja te gubitak hidratacije.

zaštita kožne barijere | Autor: eu.allies.shop eu.allies.shop Allies of Skin, Molecular Barrier Recovery balzam krema, (102,00 eur)

Lancôme Advanced Génifique noćna krema

Iako je zaštita kožne barijere preporučljiva tijekom dana, posebno učinkovita može biti tijekom noći, dok je koža u prirodnom stanju obnove. Ova lagana krema sadrži 10 % bifidobakterija, koje hrane mikroorganizme na površini kože, kao i ceramide i hijaluronsku kiselinu.

zaštita kožne barijere | Autor: lancome.hr lancome.hr Lancôme, Advanced Génifique noćna krema za obnavljanje barijere kože, (98,21 eur)

Avène Cicalfate+ obnavljajuća krema

Jedan od omiljenih proizvoda za obnovu kožne barijere među beauty influencerima, Avène Cicalfate+ obnavljajuća krema stvorena je da ublažava nelagodan osjećaj na koži te ju pomažu obnoviti. Obogaćena je C+ Restore, postbiotikom iz Avènea, koji je zapravo nusproizvod dobrih bakterija na koži te ju pomaže obnoviti, s hijaluronskom kiselinom koja pruža hidrataciju te protuupalnim niacinamidom.

zaštita kožne barijere | Autor: mandispharmljekarne.hr mandispharmljekarne.hr Avène, Cicalfat + obnavljajuća krema, (11,54 eur)

BL+ The Cream

BL+ The Cream najistaknutiji je proizvod Blue Lagoon Iceland kompanije, čiji je skincare brend osnovan u 90-ima. Jedinstvena formula sadrži mješavinu mikroalgi i silicijevog dioksida, koji se mogu pronaći samo u Plavoj laguni na Islandu, geotermalnom lječilištu. Ovi sastojci potiču proizvodnju kolagena te ojačavaju i zaglađuju kožu. 

zaštita kožne barijere | Autor: bluelagoon.com bluelagoon.com BL+ The Cream, (80,00 eur)

The Nue Co. Barrier Culture hidratantna krema

Ova hranjiva hidratantna krema obogaćena je sastojcima za obnovu barijere kože, uključujući ceramide, skvalan i niacinamid. 

zaštita kožne barijere | Autor: Cult Beauty Cult Beauty The Nue Co. Barrier Culture hidratantna krema, (51,90 eur)

Apivita Bee Radiant serum 

Energizirajući serum s bijelim božurom, patentiranim ekstraktima pitaje koji sprječava, odgađa i popravlja razvijajuće znakove starenja poput finih linija i bora i istovremeno nudi trenutni i trajno vidljivi sjaj koji zrači svježinom, nova je razina zaštite i regeneracije kože. Sadrži sastojke poput hijaluronske kiseline, patentiranog ekstrakta propolisa, biljke glikogena, đumbira i eteričnog ulja ruže.

zaštita kožne barijere | Autor: Delmerion Delmerion Apivita, Bee Radiant serum, (44,90 eur)

Paula's Choice Calm Repairing serum

Ovaj lagani serum bogat antioksidansima umiruje iritiranu kožu i smiruje crvenilo svojim nježnim, ali vrlo učinkovitim sastojcima te smanjuje upale i znakove iritacije i popravlja i jača kožnu barijeru.

zaštita kožne barijere | Autor: superskin.hr superskin.hr Paula's Choice, Calm Repairing serum, (sad 33,84 eur)  

Maska za lice od kurkume i meda Možda vas zanima Blistavi ten: maska za lice od kurkume i meda osvježit će izgled kože Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @alliesofskin

Komentari 0