Beauty

7 velikih beauty trendova je u fokusu mladenki ove godine, a svima im je jedna stvar zajednička

  • Svi najveći ovogodišnji makeup trendovi u svijetu vjenčanja u svim se svojim razlikama vrte oko iste stvari, i sigurni smo da će se svidjeti baš svakoj mladenki, neovisno o tome kakav makeup preferira
  • Njega kože veliki je trend posljednjih godina, a to se preslikalo i na vodeće trendove šminkanja, kako onog svakodnevnog, tako i onog rezerviranog za posebne prilike poput vjenčanja 
  • Od pobornica no makeup looka do zaljubljenica u glamurozna izdanja, naglasak je na proizvodima za njegu i podlogama koje koži daju prekrasan, zdravi sjaj

Od mladenki kojima je prirodni 'no makeup' look nekako najviše prirastao srcu, do onih kojima u obzir ne dolazi ništa osim najglamuroznijeg izdanja, svi najveći ovogodišnji makeup trendovi u svijetu vjenčanja u svim se svojim razlikama vrte oko iste stvari, i sigurni smo da će se svidjeti baš svakoj mladenki, neovisno o tome kakav makeup preferira. U fokusu svakoga je zdrava i blistavo sjajna koža, a evo i koji su vodeći trendovi šminkanja koje ćemo u nadolazećim mjesecima vidjeti posvuda, a kojih je neizostavni dio.

Cloud skin makeup

Ovaj je hibrid savršena opcija za sve koji su rastrgani između mat završetka i onog dobro poznatog rosnog sjaja. Trend kombinira mat podlogu kakvu bismo inače koristili s hidratantnim proizvodima za njegu kože poput seruma i hidratantnih krema, a što u konačnici daje mekani, sjajni, baršunasti završetak. Njega kože veliki je trend posljednjih godina, a to se preslikalo i na vodeće trendove šminkanja, kako onog svakodnevnog, tako i onog rezerviranog za posebne prilike poput vjenčanja pa je naglasak upravo na kvalitetnim hidratantnim proizvodima te podlogama na bazi seruma koje pružaju laganu pokrivenost sa sjajnim satenskim završetkom.

Za postizanje savršene ravnoteže između mat i sjajnog završetka preporuča se kombiniranje kremastih i puderastih proizvoda zajedno, što će značajno smanjiti šanse da nam lice izgleda previše masno ili pak previše mat na naš veliki dan. Prvi korak je hidratacija kože, nakon čega se nanose tanki slojevi proizvoda mekanim kistovima, a zatim se sve fiksira laganim puderom.

Anđeoski sjaj

Svaka mladenka želi blistati na dan svog vjenčanja, a ovaj je trend najprikladnija opcija za vjenčanje. U pitanju je izgled koji je bezvremenski i koji nikada neće izaći iz mode, a najljepše će se uklopiti u nježna i maksimalno romantična vjenčanja u vrtu ili na kakvoj egzotičnoj dalekoj destinaciji, posebice tijekom proljeća i ljeta. Tajna ovog izgleda je puder kojeg se mnogi boje, no koji može biti naš najbolji prijatelj ukoliko pravilno pripremimo kožu i koristimo li malenu količinu zahvaljujući kojoj naš sjaj neće mrdnuti. 

Važan korak je nanošenje laganog primera za prirodni sjaj, a nakon čega se nanosi sjajna podloga koja nudi lagano do srednje prekrivanje. Kako bi još više istaknuo sjajni izgled, preporučuje se kombiniranje s nježnim pastelnim ili neutralnim sjenilom, ružičastim  rumenilom, svjetlucavim highlighterom i sjajnim nude usnama.

Možda vas zanima Sezona vjenčanja je otvorena, a ovo su top trendovi kada je u pitanju odabir svečanog stajlinga Rubrika Moda Moda

Romantični zlatni sati

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by pati dubroff (@patidubroff)

Ovaj se look najtoplije preporuča svim mladenkama koje se odluče za vjenčanje na otvorenom. Mekani, prirodni izgled koji koristi neutralne tonove te svjetlucave i lagane formule, posebno će zablistati, kako mu i samo ime govori, upravo u onim trenucima prije zalaska sunca. Nježni zlatni look jako je popularan jer stvara eteričan i sanjiv izgled, a što znači da će sjaj naglasiti mladenkine prirodne crte lica, bez da izgleda previše dramatično.

Obavezna je priprema kože s hidratantnim i posvjetljujućim proizvodima za njegu, a serumi i ulja za lice najbolja su opcija. Što se tiče samog makeupa, lagana podloga (ili tonirana hidratantna krema) uljepšat će naš ten, a u priču će se najbolje uklopiti rumenilo, sjenilo i highlighter neutralnijih tonova.

Pretty in pink

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mushi (@cesarmushi)

Proljeće je sa sobom donijelo vrtoglavi rast popularnosti ružičastih nijansi pa ne iznenađuje da se predviđa da će ružičaste nijanse biti sveprisutne i u narednim mjesecima. Najbolji dio popularnosti ovog trenda je što je zapravo u pitanju poprilično klasičan izgled koji u svojim raznim varijantama pristaje svim bojama očiju i svim tonovima kože, a daleko od toga da odlično izgleda samo u najvrućim mjesecima. Osim toga, njegova se ljepota krije u tome što nam dopušta da budemo dramatični ili suptilni koliko god želimo. 

Onima svijetle do srednje tamne kože najbolje će pristajati hladniji ružičasti tonovi poput baby i pastelno ružičaste. S druge strane, tamnijoj će koži najljepše pristajati nešto toplije nijanse s crvenim, smeđim ili ljubičastim podtonovima.

No makeup look

Svi oni koji suptilnost cijene više od ičega drugog trebali bi razmotriti ovaj trend fokusiran na naglašavanje naše prirodne ljepote i prirodnih crta lica. Najljepše će pristajati intimnim vjenčanjima na plaži i općenito boho vjenčanjima na otvorenom, uz divlje kovrče i raspuštenu dugu kosu.

Najbolja opcija za postizanje ovog izgleda je korištenje hidratantne kreme u boji umjesto podloge te nanošenje neutralnih smećkastih nijansi na kapke i usne te tek malčice maskare, a preporuča se i četkanje obrva i dodavanje highlightera za suptilni sjaj. Ovdje vrijedi pravilo da je manje više pa je najbolje krenuti s minimumom makeupa, a po potrebi i želji dodavati proizvode kako bismo postigli željeni izgled.

Margot Robbie Možda vas zanima Sezona vjenčanja je tu! Imamo najljepše duge, poluduge i kratke frizure za kume i gošće Rubrika Beauty Beauty

Bezvremenska elegancija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neen (@weareneen)

Ovo je onaj jedan izgled koji baš nikada neće izaći iz mode i kojem će malo koja klasičarka odoljeti, a odlikuju ga besprijekoran ten, predivno sjajni kremasti highlighter, naglašene trepavice i kremasto rumenilo.

Ono što je ključno za postizanje ovog izgleda je strateško nanošenje highlightera i rumenila na jagodice te na vrh nosa kako ne bismo  izgledali previše sjajno ili masno te maksimalno isticanje trepavica, a posebice na njihovoj vanjskoj liniji, kako bi se vizualno produžila  širina očiju i izbjeglo da oči izgledaju preopterećeno ili pospano. Obavezno je i korištenje dvije nijanse svjetlijeg gela ili pudera za popunjavanje obrva za prirodniji završetak i nanošenje olovke za usne u nijansi sličnoj prirodnoj boji naših usana kako bismo im malo produžili oblik.

Eterični makeup

Ovaj glamurozni izgled temelji se na svjetlucavim i šarenim bojama inspiriranim vodenim svijetom i to zahvaljujući našoj Ariel koja je vodeći stilski uzor ovoga ljeta. Cilj eteričnog makeupa je da ne izgleda kao da je s ovog svijeta, a što znači da je rezerviran samo za najhrabrije mladenke. Za razliku od toplih tonova u prirodnijim lookovima, ovdje dominiraju hladne srebrne nijanse i boje lavande te plavi, zeleni i bijeli tonovi koji podsjećaju na mjesec i zvijezde.

Osnova je hidratantna i sjajna baza, a nakon čega počinje zabava i igranje bojama te isticanje obraza živopisnim ružičastim rumenilom, nanošenjem laganog svjetlucavog sjenila na unutarnje kutove očiju i završavanjem izgleda mega sjajnim usnama.

Photo: Instagram @sofiarichiegrainge

Komentari 0