Beauty

Juvy je nova zvijezda na domaćem beauty nebu, a njezin superproizvod su Overachiever jastučići

  • Skincare je posljednjih godina doživio pravi procvat, kako u vidu buđenja svijesti o tome što je za kožu doista važno tako i u buđenju tržišta s nekoliko sjajnih domaćih brendova
  • Jedan od njih je i novi brend Juvy, a njegova osnivačica Julijana Vržogić ekskluzivno nam je otkrila kako je sve krenulo i što od Juvyja očekivati
  • Prvi proizvod s kojim se predstavljaju je proizvod za eksfolijaciju - OVERACHIEVER jastučići za peeling s dodatkom biomimetičkog peptida iliti prava multitasker poslastica 

Vjerujem da nisam jedina koja ima osjećaj da skincare nikada prije nije bio u toj mjeri u središtu pozornosti koliko je to danas. Da, oduvijek smo se voljeli njegovati i razmaziti proizvodima koji laskaju našoj koži, no posljednjih se godina dogodio pravi boom u vidu buđenja svijesti o tome što je za kožu doista bitno, kakva joj je njega i kada potrebna te koji su proizvodi imperativ, a paralelno s tim se probudilo i tržište pa je tako svoje putovanje vodama beauty industrije započelo nekoliko sjajnih domaćih brendova.

I sama pomno osluškujem što stručnjaci na temu skincarea imaju za reći, a radari su mi posebno izoštreni za detekciju najboljih multitaskera odnosno proizvoda koji našoj koži koriste na nekoliko načina, vjerujući da je naša koža sretnija i zahvalnija što je naša skincare rutina jednostavnija. Baš me zato posebno oduševila priča iza novog domaćeg brenda Juvy i filozofija koju njegova osnivačica Julijana Vržogić njeguje, a ekskluzivno nam je otkrila kako je uopće sve krenulo i što od Juvyja možemo očekivati.

Skincare nije samo strast, već i nasljeđe o kojem je učila od najranijih dana

Za Julijanu, po struci magistru farmacije, skincare je oduvijek bio dio odrastanja i nasljeđa. Naime, odrasla je uz oca dermatologa od kojeg je cijeloga života učila sve što se o zdravlju kože može naučiti, a osim što su joj svijest o važnosti njege kože i načinu na koji ju se pravilno njeguje usađeni još od ranih dana, pripravljanje kozmetike u laboratoriju, oblikovanje kozmetičkih pripravaka i učenje o aktivnim supstancama s kojima se susrela tijekom studija samo su dodatno rasplamsali ovu strast.

 | Autor: Karmen Poznić za Juvy Skin Karmen Poznić za Juvy Skin

Ljubav prema medicini i pomaganju drugima

Odrastajući u obitelji medicinara, oblikovala se, kaže, i njezina ljubav prema medicini i pomaganju drugima pa danas živi i radi u Švicarskoj u globalnom sjedištu jedne farmaceutske kompanije. Tamo ima priliku surađivati sa Sveučilištem Harvard u vođenju projekta za razvoj inovacija uz pomoć kojih bi se u skoroj budućnosti omogućila puno brža i efikasnija dijagnoza srčanog infarkta nego što je to moguće danas. 

Budući da unapređenje ljudskog zdravlja smatra svojim pozivom, a uz to je kao pravi girly tip, inspirirana estetikom i ljepotom, skincare joj je djelovao kao jedini logičan put za plovidbu poduzetničkim vodama na koju se oduvijek željela otisnuti.

"Skincare je očiti spoj svijeta zdravlja i ljepote i fascinantno je vidjeti koliko zapravo izgled i zdravlje kože te sam ritual njege kože utječu na sve nas, na naš 'wellbeing', naše samopouzdanje i naposljetku - kvalitetu života! Stanje naše kože može biti razlogom općeg nezadovoljstva, ali i apsolutnog empowermenta kada se osjećamo baš dobro, lijepo i njegovano", kaže nam.

Možda vas zanima Uchka je hrvatski brend vrhunske craft kozmetike čija nas je filozofija oduševila Rubrika Beauty Beauty

Životna prekretnica

Kako se početak projekta velikim dijelom odvijao za vrijeme korone, priznaje da izazova i teškoća nije nedostajalo, sve od pronalaska svih sastojaka i komponenti samog proizvoda pa do nabave ambalaže koja bi izgledom zadovoljila njihove kriterije i bila u skladu s vizijom branda! Juvy estetika je minimalistička, clean i moderna u kojoj prevladavaju neutralni tonovi i čiste linije, a unatoč brojnim savjetima o tome kako srezati troškove ili samo trajanje projekta, uvijek su odbijali raditi takve kompromise, vjerujući da je teži put jedini ispravan ukoliko je u skladu s vizijom brenda. 

Osim što su pandemijski dani bili prekretnica za pokretanje Juvyja, bili su i prekretnica u Julijaninom osobnom životu kada je, najčešće neuspješno, pokušavala pronaći balans između poslovnog i privatnog. Kada je shvatila da se radni dani koji započinju od ranog jutra i traju sve do kasnih večeri negativno odražavaju na njezino zdravlje i psihu, počela se više baviti svojim zdravljem, ljepotom inspiriranom wellnessom te proučavanjem raznoraznih skincare sastojaka i superfood namirnica. Kada je u potrazi za životnim balansom naučila bolje brinuti o sebi i svom wellbeingu, sve je naučeno poželjela prenijeti i drugima i pretočiti u vlastiti brend.

 | Autor: Karmen Poznić za Juvy Skin Karmen Poznić za Juvy Skin

Svakodnevna beauty rutina  

"U jutarnjim satima, nakon umivanja, na još pomalo vlažnu kožu nanosim serum za hidrataciju, a trenutačno koristim Hyaluronic Acid 2% + B5 od Ordinaryja. Nakon toga lice mažem baš hidratantnom i hranjivom kremom Instant Angel od Dieux Skina koji moja koža obožava, a ako se ne uspijem naspavati, i to se vidi, ponekad koristim maskice za ispod očiju kao na primjer Baggage Claim Gold eye masks od Wander Beautyja. SPF ujutro također ne preskačem, a trenutačno mi je favorit La Roche Posay. Makeup mi se obično sastoji od Nobbi Brown lagane tonirane kreme, Lancome Hypnose Drama maskare, MAC-ovog highlightera, Patrick Ta rumenila i Refy Brow Sculpt gela za obrve. Što se večeri tiče, prvo očistim lice skidajući šminku nekim mliječnim kremastim čistačem koji najbolje odgovara mojoj suhoj i osjetljivoj koži, dva puta tjedno koristim OVERACHIEVER jastučiće za eksfolijaciju, a nakon toga nanosim hidratantnu kremu i Laneige lip sleeping mask balzam za usnice."

Sil života u službi ljepote

"Budući da na cjelokupni izgled ne utječe samo kozmetika već i sveukupni stil života, uvijek se navečer trudim pronaći vrijeme za sebe i tjelovježbu te paziti na prehranu. Uvijek se o konkretnom problemu kože i pravilnom tretmanu volim obratiti ekspertima, a u najvećem broju slučajeva je to moj otac koji mi je, naravno, na speed dial liniji. No volim pratiti i neke od poznatih eksperata za njegu kože poput Shani Darden, Joanne Czech ili pak Charlotte Palermino." 

Proizvode svog brenda Julijana je zamislila kao minimalističke i univerzalne koliko god je to moguće, sa sastojcima čije je djelovanje potkrijepljeno kliničkim dokazima, a autentičnost i estetika su, kaže, neke su od ključnih riječi jer, iako kozmetika mora koristiti svojoj svrsi, mora biti i dio rutine u kojoj ćemo uživati te nešto što će izgledati lijepo u našem prostoru njege i svakodnevnih rituala. 

 | Autor: Karmen Poznić za Juvy Skin Karmen Poznić za Juvy Skin

"Želim naglasiti da svaki proizvod prije izlaska prolazi klinička ispitivanja koje neovisno provodi nekoliko dermatologa u svojim ambulantama na svojim pacijentima, isprobavajući proizvod na konkretnim problemima kože. U komunikaciji ne želimo koristiti neprovjerene izraze i tvrdnje u svrhu marketinga, već ponuditi formule utemeljene na stručnosti, istraživanju i održivom pristupu", poručuje. 

Hiperkonzumacija kozmetike

"Želimo njegovati zdravi pristup skincareu. Ono što nam svima treba biti cilj je postizanje zdrave, blistave i prirodne kože, nasuprot nerealnim aspiracijama koje su rezultat korištenja raznoraznih 'glass skin' i 'poreless' filtera koji samo potiču našu hiperkonzumaciju kozmetike. Vjerujem da su, bez obzira na tip kože, dvije stvari uvijek imperativ: održavanje integriteta kože zaštitom kožne barijere te čišćenje i hidratacija kože. Takav pristup i način razmišljanja ne zahtijeva puno proizvoda , i samim time shvaćamo da ne trebamo imati hrpu koraka u svojoj skincare rutini pa u skladu s tim gradimo portfolio koji će se sastojati samo od ključnih proizvoda koji bi trebali biti uvršteni u rutinu njege kože, s primarnom svrhom hidratacije i zaštite kožne barijere. Proizvodi su blagi, neiritirajući i pogodni za sve tipove kože." 

Prvi heroj

Svjesno, kaže, lansiraju proizvode jedan po jedan, a ne u batchu, jer se žele dovoljno posvetiti usavršavanju svakog pojedinog proizvoda kako bi on mogao postići status 'hero' proizvoda. "Zato ja Juvy Skin volim zvati 'capsule' kolekcijom, ako povlačimo paralelu s modom, jer bi to bili baš oni bazni, kvalitetni prozvodi koje svatko treba imati u svojem ormariću."

Možda vas zanima Biljkoljupka je pravi ženski brend koji sve, od biljnih pripravaka i radionica u prirodi do neobičnog krstarenja posvećuje ženi Rubrika Life&style Life&style

Prvi proizvod s kojim su se odlučiti predstaviti je proizvod za eksfolijaciju - OVERACHIEVER jastučići za peeling kože s dodatkom biomimetičkog peptida. U pitanju su jastučići izrađeni od prirodnih vlakana koji su već natopljeni serumom i kao takvi spremni za upotrebu, a osim visokoefikasnih aktivnih tvari koje služe za eksfolijaciju poput vrlo potentnog biomimetičkog peptida te alfa i beta hidroksi kiselina, sadrže i hijaluronsku kiselinu koja u isto vrijeme hrani i hidratizira kožu te kompleks ceramida koji štite kožnu barijeru. Ovaj multipraktik ili multitasker proizvod, unatoč tome što sadrži alfa i beta hidroksi kiseline, ne iritira kožu i ne uzrokuje crvenilo kože.  

Dizajnirano u Švicarskoj. Izrađeno u Hrvatskoj

U kliničkoj je studiji OVERACHIEVER, kaže nam, pokazao fenomenalne rezultate, a studija je provedena na 30-ak ispitanika u trajanju od dva mjeseca! Prema protokolu, ispitivala se učinkovitost na kozmetički problem akni te utjecaj proizvoda na teksturu kože (hidratacija, blistavost, elastičnost, bore), a gotovo svi ispitanici demonstrirali su vidno pročišćenu kožu s daleko ljepšom teksturom već nakon mjesec dana korištenja, bez prijavljenih iritacija i bilo kakvih nuspojava čak i nakon prestanka korištenja proizvoda, a što je čest problem u eksfolijaciji kože.

Juvy je dizajniran u Švicarskoj, u suradnji s tamošnjim partnerima, no u potpunosti je izrađen u Hrvatskoj. "Željela sam svakako projekt realizirati u svojoj domovini koja mi, moram priznati, jako nedostaje, i gdje već ima zaista jako lijepih projekata i eksperata na skincare tržištu, i to mi je baš drago!" 

 | Autor: Karmen Poznić za Juvy Skin Karmen Poznić za Juvy Skin

Dodala je i kako već rade na novim proizvodima koji će komplementirati njihov eksfolijant OVERACHIEVER čiji je naziv oda svim ženama majkama, prijateljicama i kolegicama koje, 'pod normalno', rasturaju svaki dan i koje, sve redom, smatra OVERACHIEVERIMA! #celebratewomenandbeauty

Na policama u Švicarskoj

Prvi proizvod trenutačno se može pronaći na službenom webshopu brenda, dostupan je u Hrvatskoj te mnogim zemljama Europske unije, a otkriva nam i da su u razgovorima s potencijalnim partnerima u ljekarničkom segmentu, ali i da su uspjeli potpisati ugovor s partnerima u Švicarskoj gdje bi se OVERACHIEVER kao hrvatski proizvod trebao naći na policama najveće švicarske robne kuće MANOR, a na što su izrazito ponosni. 

"Želja nam je u sljedećim godinama proširivati i portfolio i poslovanje u različitim prodajnim segmentima i na novim tržištima. Želimo slušati želje naših korisnika te istovremeno promovirati integritet kože i razumijevanja stvarnih potreba za njezino zdravlje i ljepotu. Koža je, na kraju krajeva, organ, a ne trend. I bit ćemo u potpunosti posvećeni inovacijama koje će ju štiti, uciniti zdravom, a potom i lijepom!", obećava.

Photo: Karmen Poznić za Juvy Skin

Komentari 0