Beauty

6 trikova uz koje ćeš se sama isfenirati i izgledati kao da si bila kod frizera

  • Kosu punu volumena izvučenu na četku možeš dobiti samo kod frizera?
  • Ne, uz ove trikove ćeš postići profi-rezultat kod kuće

Koliko god fen frizure dobro izgledale, one napravljene kod kuće nikad ne izgledaju dobro kao one kod frizera. Upravo zato, donosimo nekoliko genijalnih savjeta kako napraviti profesionalno dobru frizuru dok stojiš u ogrtaču ispred kupaonskog ogledala!

1. Prvo suši, onda stiliziraj

Prije fokusiranja na fen frizuru, kosu bi trebala djelomično posušiti samo s proizvodom za zaštitu od topline, a zatim tek dodati proizvod za styling i fokusirati se na ono što želiš izvesti.   

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Neisfenirana kosa, jedan ruž, čista koža: 9 tajni ljepote koje Francuskinje znaju, a druge žene ne Rubrika Beauty Beauty

2. Isprobaj primer

Primeri za kosu su super stvar jer kosu prije sušenja njeguju, nerijetko i štite od topline, a pritom osiguravaju da frizura bude dugotrajnija.

3. Zadrži vlagu u tankoj kosi

Ako imaš tanke vlasi, onda se sigurno od vlage u zraku polijepe po glavi i izgledaju beživotno. Ako želiš da ti kosa stoji živahno i nakon pranja i feniranja, najbolje je kosu oprati i staviti regenerator koji se ne ispire, jer će je tako štititi od vlage.

 | Autor: Nivea Volume primer za kosu, 40 kn; Schwarzkopf Gliss Kur Million Gloss, regenerator u spreju, 35 kn

 

4. Umjesto fen frizure - odglumi je!

Kosu brzinski posuši i zaveži je u visoku, ali opuštenu punđu i odi spavati. Ujutro kad se probudiš imat ćeš prirodni volumen u kosi.

5. Za kratku kosu - koristi prste

Umjesto da sušiš cijelu glavu, podjeli je na sekcije i suši tako da kosu povlačiš prstima i kroz prste, umjesto češljem, jer ćeš tako stvoriti više volumena.
 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

6. Šiške

Za šiške uvijek se koncentriraj prvo na korijen šiški, jer on može voditi do nezgodnih razdvajanja vlasi na čelu, a želiš li da stoje baš kako si zamislila, na njih nanesi malo pjene za kontrolu forme ili spreja sa soli, a onda ih suši u smjeru obrnutom od onoga u kojem želiš da padaju - jer kad padnu, onda će pasti točno kako želiš.

Možda vas zanima Kako da tvoja kosa dobije više volumena? Treba ti samo jedan kuhinjski predmet... Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0