Beauty
Šiške

6 načina da lakše preživimo fazu puštanja šiški (ako je njihovo skraćivanje bilo velika greška)

  • Jednom kad smo ih odrezali, povratka nema. A opet nam barem dva, tri puta u životu dođe da drastično skratimo šiške
  • Naravno, kod nekih se sretnica to pokaže kao sjajna odluka, no mnogo žena zažali svoje kratke šiške
  • A ponovno ih pustiti je živa muka. I traje, u najboljem slučaju, barem šest mjeseci. Kako si olakšati?

Srećom, ona faza kada puštamo da kratke šiške izrastu i dosegnu barem približno duljinu ostatka kose, kad nam nijedna frizura koju pokušamo složiti ne izgleda dobro, ipak nas ne mora učiniti tako jadnima. Za početak treba vidjeti kakve šiške imamo - zavjesa šiške, stepenaste, šiške na stranu i sl. Frizeri kažu da su najteže za puštanje baby šiške (skroz kratke, na vrhu čela) i ravno odrezane šiške. Zato neka se vlasnice istih pripreme da će biti frustrirane jer neće imati dovoljno dužine da ih drukčije stiliziraju dok rastu. 

Šiške | Autor: Instagram@hairstyles_with_bangs Instagram@hairstyles_with_bangs

Također, ako imaš prirodno kovrčavu kosu, duže će trajati da šiške izrastu, ali s druge strane, bit će ih lakše za to vrijeme uklopiti s dužim dijelovima kose. Sljedeći je korak: biti proaktivna. Navodno postoji puno jednostavnih i zabavih načina da stiliziramo šiške koje su u fazi izrastanja. Evo što frizerski znalci preporučaju kao 6 najboljih načina da uspješno pustimo šiške. 

Cindy Crawford Možda vas zanima Cindy Crawford isprobala je kako izgleda sa šiškama. "Nemoj to raditi!" vrisnuli su svi Rubrika Beauty Beauty

1. Održavaj kosu zdravom

Njeguj i hrani kosu i vlasište, krućnim tretmanima za kosu kao i onima u salonu koji će pomoći da ona raste zdrava i jaka. Ako je kosa slaba i lomi se, to će produžiti vrijeme izrastanja šiški.

2. Potkraćuj sredinu šišaka

Ovo možda zvuči kontraproduktivno, ali će, kažu frizeri, zapravo pomoći u ovom periodu. Frizer bi trebao istrimati šiške u području između obrva ili ih stanjiti škarama za teksturiranje kako bi ih učinio lakšima. Time se postiže da šiške laganije padaju i počnu dobivati oblik zavjesa šiški ili uokviravati lice sa strane, ovisno koliko su duge. 

Šiške | Autor: Instagram@hairstyles_with_bangs Instagram@hairstyles_with_bangs

3. Napravi slojeve koji će lijepo uokviriti lice

Jednom kad šiške već ponarastu, zatraži frizera da ih slojevito ošiša kako bi se neprimjetno stopile s ostatkom kose. Šišanje nekoliko kraćih, unutarnjih pramenova pomoći će u stvaranju dodatnog volumena i podići cjelokupni izgled.

4. Malo teksture na vrhovima

Teksturiranjem ćemo pomoći da se šiške stope s ostatkom kose. Možemo koristiti suhi šampon ili sprej za teksturu na korijenu kose za podizanje, ali i lak za kosu srednje postojanosti. To će kosi dati čvrstoću, šiške će ljepše stajati, a prskaš li proizvod s donje strane čvršće će "držati". 

5. Podigni kosu

Kad više (od muke) ne znaš što bi, odmakni šiške s lica. Šiške koje puštamo da izrastu najteže je stilizirati kad su 3 do 5 centimetara duže od frizure s kojom smo krenuli. Frizeri savjetuju da tada digneš kosu, u rep, pletenice ili samo šiške/pramenove uz lice uviješ oko svoje osi i ukosnicama odmakneš od lica.

6. Poradi na volumenu

Još jedan način da makneš šiške s lica dok čekaš da narastu jest dodavanjem volumena. Daš li šiškama punoću i teksturu, lakše ćeš ih podići do linije obrva - što će sveukupno izgledati bolje. Važno je i sušenje fenom. Šiške suši usmjeravajući vrući zrak prema gore kako bi stvorila još malo volumena. 

Photo: Instagram@hairstyles_with_bangs

Komentari 0