Beauty

5 zalizanih frizura slavnih koje su nam toliko lijepe da odmah idemo kupiti gel da ih i same isprobamo

Zalizana kosa definitivno doživljava svoj trenutak te čini neke od najtrendi frizura sezone. Mogli smo ih vidjeti na modnim revijama za sezonu jesen/zima 2023., začešljane, sjajne, zalizane punđe privukle su pažnju dizajnera poput Caroline Herrere, Jasona Wua i Juliana Macdonalda. U nekim slučajevima, kao kod dizajnera Brandona Maxwella i Etra, modeli su nosili raspuštenu kosu koja je bila začešljana unatrag s gelom za efekt mokrog izgleda. Veliki broj slavnih dama i influencerica koje su eksperimentirale s ovim tipom frizura, dokazale su da je jednako popularan i izvan piste. Samo neke od njih su Zendaya, Hailey Bieber, Rosie Huntington-Whiteley i Phoebe Dynevor.

Možda vas zanima Kako napraviti zalizanu nisku punđu koja stoji cijelu noć: 3 SOS frizure kad nema termina kod frizera Rubrika Beauty Beauty

Kako bismo lakše kreirale ove lookove kod kuće, preporučuje se nanošenje gela na korijen kose prije nego što ju počešljamo kako bismo ju zagladile i izravnale. Rezultat će biti upečatljiv i zaglađen look. Zalizana kosa može biti prilično svestrana i može poprimiti nekoliko različitih stilova - od zategnute punđe do zalizane polupodignute frizure. Za inspiraciju, u nastavku smo izdvojili 5 jednostavnih zalizanih frizura slavnih kako bi i ti pronašla svoju omiljenu, za sve one dane kad ti se jednostavno ne da prati kosu.

Punđa s razdjeljkom sa strane

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Supermodel Rosie Huntington-Whiteley spojila je razdjeljak sa strane s niskom zavinutom punđom kako bi kreirala ovaj uglađeni look. Kako bismo ukrotile neposlušne vlasi i neželjeno kovrčanje kose dovoljno je raspršiti lak za kosu na četku s mekim vlaknima (bonus trik: može poslužiti i četkica za zube) te njome zagladiti te dosadne vlasi.

Zalizana frizura s tvistom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zendaya (@zendaya)

Frizura za 2024. prema horoskopskom znaku Možda vas zanima Otkrivamo koja će frizura savršeno odgovarati svakom pojedinačnom horoskopskom znaku u 2024. godini Rubrika Beauty Beauty

Iako je većina Zendayjine kose začešljana unatrag, ona je sprijeda eksperimentirala s odvažnim lookom inspiriranim ‘20-ima. Ova frizura je sofisticirana i šik, a kako bismo ju učinile modernom, na kosu je dovoljno nanijeti sprej za sjaj kose, i to u izdašnim količinama, za zaglađeni finiš.

Wet pixie

Najbolja stvar kod zalizanog looka je u tome što dobro stoji svim duljinama kose. Manekenka Grace Elizabeth dokazala je koliko cool ovaj stil izgleda i na super kratkoj, pixie frizuri. Ako ti je kosa prirodno kovrčava, preporučuje se korištenje balzama za ukroćivanje odbjeglih vlasi te zaglađivanje pramenova.

Polupodignuta kosa

Ne možeš se odlučiti između podignute ili spuštene frizure? Najbolje rješenje u tom slučaju je pola-pola, po uzoru na Hailey Bieber. Ženstvena i lijepa, ova elegantna frizura može se dodatno dotjerati za izlazak s baršunastom mašnom. Sve što je potrebno je češljem podijeliti kosu na pola, povlačeći češalj od jednog do drugog uha. Zatim, gornji dio kose odvojiš od donjeg i pričvrstiš ga u visoki rep. Donji dio kose uredno raščešljaš, i to je to.

Punđa za svaki dan

Od svih elegantnih zalizanih frizura, čini se da je punđa ona na koju treba obratiti pozornost. Ovu sjajnu frizuru Phoebe Dynevor stilizirao je Patrick Wilson, a lako se može kreirati i kod kuće. Potrebno je napraviti razdjeljak na sredini glave, potom začešljati svaku polovicu kose, od razdjeljka prema dolje i iza. Kad je sve uredno začešljano, na potiljku napraviš punđu po vlastitom izboru.

Možda vas zanima Društvene mreže su složne, bob frizure će dominirati i godinom pred nama. Ali kakve? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @rosiehw

Komentari 0