Beauty

5 frizura kao stvorenih da prikriju izrast na kosi ili ga učine chic detaljem

  • Ako je kontrast između prirodne kose i boje u koju se bojaš velik, izrast vjerojatno nećeš moći sama dobro obojiti
  • Ipak, čak i tamni korijen uz plavu kosu može izgledati dobro, čak i kao da ga namjerno nosiš
  • Ako ti se to ne sviđa, ima i frizura kojima ćeš ga prikriti

Još nekoliko tjedana i znat će se prava boja svačije kose, kad prođe kriza, bit će se teže naručiti frizeru neko na magnetnu rezonancu... To su šale koje nas ovih dana kolaju, malo svoje muke pretvorili smo u humor. Ne jedna žena obojene kose ovih dana je prošla krug od brige zbog izgleda kose, ideje o pronalaženju frizerke koja će je obojiti ilegalno (nadamo se da ne!), kupovanja boje u drogeriji, sigurna da rezultat neće biti isti do toga da se žene snimaju pokazujući svoj izrast kako bi frizerkama dale podršku.

Možda vas zanima Evo zašto je sada dobro vrijeme za planiranje novog putovanja Rubrika Life&style Life&style

Zapravo, ne možemo učiniti puno pa čemu se onda truditi. Najjednostavniji i najprirodniji način (i kosa će se odmoriti od kemikalija) jest da svoj izrast i davno obojenu kosu nosiš s ponosom! Evo pet frizura uz koje izrast uopće ne izgleda loše. Dapače, baš je dobro isfuran. Kao da uživamo namjerno ga pokazujući...

1. Top knot ili punđa na vrh glave

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Melting🔥

A post shared by Emma Moldt (@emmamoldt) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@margotrobbie for last years @criticschoice awards #2018 still one of my favorites

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett) on

Chic i jednostavan način da složiš frizuru u tren. A ispada i da je idealna frizura za rad od kuće i za stiliziranje čak i veeelikog kontrastnog izrasta. Podigni i zaliži kosu od čela, a "čvor" složi na vrh glave. Punđica će biti jedne boje, kosa uz tjeme druge i baš će izgledati cool. No želiš li ostaviti dojam neobojene kose, odnosno istaknuti boju u koju si se nekad bojila, napravi od dugih obojenih pramenova lažne šiške.

2. Razbarušena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@aninebingofficial sunglasses, always 😎

A post shared by ANINE BING (@aninebing) on

Izrast nije razlog da kosu ne nosiš raspuštenu, kažu frizeri, samo treba znati nekoliko trikova. Primjerice, da prikriješ korijene druge boje, odnosno učiniš ih prihvatljivim, frizura ne smije biti uredna. Dodaj joj volumen i pokret. Posegni za bilo čim što ti može pomoći da napraviš opuštene valove, od električnog uvijača do spreja za kovrčanje kose. Razbaruši ih te fiksiraj lakom za kosu. Pripazi i na razdjeljak. Uredni, ravni razdjeljci više otkrivaju izrast, a što je razdjeljak nepravilniji, prirodniji, izrast će se manje vidjeti.

Možda vas zanima Frizerka Jennifer Lopez otkriva kako se brinuti za kosu kada smo kod kuće Rubrika Beauty Beauty

3. Napola dignuto, napola raspušteno

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@margotrobbie x @rodarte

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett) on

Glamuroznija od top knota, ali sa svim njegovim prednostima prikrivanja, ova frizura ostavlja dojam da nosiš opuštenu dugu kosu iako je dio podignut. A i nju je jednostavno napraviti. Samo trećinu kose, onu uz lice podigni i veži u visoku punđu. Opušteni dio nakovrčaj i razbaruši. Drugi je način da taj gornji dio kose vežeš umjesto u punđu u rep.

4. Neuredan rep/punđa

Neuredan rep kao i nemarno složena punđa nije nešto što se postiže bez truda, makar ostavlja tak dojam. Možda da kreneš od toga da napraviš uredni rep? Doista, frizeri savjetuju da kosu prvo uvučeš u zategnuti konjski rep, a zatim je dlanom ili četkom natapiraš prema naprijed. To ublažava kontrast između novoizrasle i obojene kose. Izbjegavaj proizvode koji sadrže ulja.

Možda vas zanima Frizerka savjetuje što napraviti s obojenom kosom kad frizerski saloni ne rade Rubrika Beauty Beauty

5. Pletenice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

had a pearl moment with @ipsy ✨🐚 would you try this trend? #justinemarjanhair

A post shared by justine marjan (@justinemarjan) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Step into my office ✌️✨ #AtHomeWithASOS

A post shared by LOTTE 🍝 (@asos_lotte) on

Nije ih lako napraviti kod kuće, ali su baš slatke. Važno je da nisu prestroge već opuštene i eterična izgleda, sve previše zaglađeno istaknut će izrast. Podijeli kosu na dva dijela, ispleti pletenice, a zatom iz razvuci tako da budu mekše i neurednije. Završi tako da dlanom povlačiš preko njih u kontra smjeru kako bi bile pomalo neuredne. Možeš isplesti i po dvije sitne pletenice sa svake strane lica pa kosu vezati u nisku, nemarnu punđu.

Photo: Instagram@victoriajacob.be

Komentari 0