Beauty

3 beauty tretmana koja nikad ne bi trebala raditi sama kod kuće - a jedan sigurno radiš!

Kad su u pitanju beauty tretmani, postoji mnogo onih koji nameću pitanje: "Trebam li to učiniti sama?". Naravno, postoje neki koji su potpuno sigurni za obavljanje u udobnosti vlastitog doma, ali postoje i drugi koje bismo trebale prepustiti samo stručnjaku - iz mnogo razloga. Danas se diljem TikToka i Instagrama mogu vidjeti razne beauty entuzijastice kako eksperimentiraju s mnogim tretmanima, bez odgovarajuće edukacije ili kvalifikacija, a tako samo mogu širiti dezinformacije, koje često mogu biti opasne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WONDR care (@wondr.care)

Možda vas zanima S 29.000 ocjena od 5 zvjezdica, ova krema s retinolom postala je hit! I košta samo 14 eura Rubrika Beauty Beauty

Naravno, uz široku lepezu alata i tretmana za njegu kože i kose koji se nalaze na tržištu, postoji mnoštvo beauty tretmana koje možemo odraditi kod kuće na siguran i učinkovit način. Kao npr., hair gloss, detoks vlasišta, tretmani laganim kemijskim pilinzima ili led maskama. No, prije nego što povjeruješ nekom TikTok trendu ili se odlučiš za njegu lica i kose kod kuće, provjeri koja 3 tretmana bi uvijek, bez iznimke, trebala prepustiti profesionalcima.

Možda vas zanima Ovo su neki od najmoćnijih beauty brendova na svijetu - svi obožavaju njihove proizvode! Rubrika Beauty Beauty

Microneedling

Microneedling je trenutno jedan od najtraženijih tretmana. Postoji mnogo inačica microneedling alata za kućnu upotrebu koji se prodaju na internetu, no važno je znati da nam neki od njih mogu uzrokovati brojne probleme. Ako kupimo nešto od nepouzdanog izvora, riskiramo da ćemo dobiti alat s iglama koje nisu oštre, a riskiramo i probleme sa sterilnošću te mnoge druge. Obavezno posjeti dermatologa ili plastičnog kirurga za ovaj tip tretmana jer su oni dobro upućeni u postupak i razumiju kako ispravno rukovati microneedling uređajem.

Možda vas zanima Ovaj proizvod je tajna blistavog tena Elizabeth Olsen - prema njezinoj vizažistici Rubrika Beauty Beauty

Uz to, mikroiglice prodiru kroz površinu kože čime su automatski izložene tekućinama ljudskog tijela. U liječničkoj ordinaciji se ovim oštrim vrhovima mikroiglica rukuje u skladu s mjerama opreza - budući da se ne zna status svakog pacijenta, sve ljudske tjelesne tekućine tretiraju se kao da su potencijalno zarazne. Čak i najpovršnije iglice mogu pokupiti i prenijeti ljudske stanice i tekućinu te uzrokovati probleme kasnije.

Istiskivanje prištića

Koliko god bilo teško odoljeti istiskivanju prištića kod kuće, ne bismo to trebali raditi. Kada to učinimo, stanje prištića se može pogoršati, a ne poboljšati. Snažno istiskivanje sadržaja izbočine od prištića također može oštetiti kožu jer ju zapravo trgamo i povećavamo upalu. S druge strane, dermatolog može sigurno i nježno izvesti ekstrakciju kako bi uklonio sadržaj. Ili, možemo dobiti lijek kako bismo smanjili crvenilo, upalu i nastalu kvržicu. Umjesto da sami kopamo kod kuće, uvijek bismo trebali odabrati flastere za prištiće koji će područje držati sterilnim i spriječiti nas od diranja.

Možda vas zanima 8 najboljih proizvoda za obnovu zaštitne barijere i suhe, oštećene kože. Pravo su čudo u tubici Rubrika Beauty Beauty

Velike promjene boje kose

Postizanje prekrasne boje kose može biti izazov i upravo zato bismo sve što je komplicirano, poput balayagea, ombrea, pramenova i drugih drastičnih promjena trebale prepustiti nekome tko stvarno zna što radi. Preparati za izbjeljivanje kose su nešto što zaista ne bismo trebale samostalno koristiti kod kuće. Potreban nam je kolorist koji zna što radi kako bismo izbjegle neuredne pramenove, skidanje boje tamo gdje ju nismo htjele skinuti i druge, slične nuspojave. Sve to bismo uvijek trebale raditi u salonu.

Možda vas zanima Greška br.1 koju žene s obojenom kosom često rade, a da toga nisu ni svjesne Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @emmaasnilssons

Komentari 0

Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450