Beauty

Greška br.1 koju žene s obojenom kosom često rade, a da toga nisu ni svjesne

Za one s obojenom kosom, postoji ključni korak koji se često zanemaruje, a može učiniti kosu neusporedivo ljepšom. Radi se o toniranju - koraku koji nije samo dodatak rutini za njegu kose, već bitan dio održavanja obojene kose. Toner je neopjevani heroj koji može transformirati našu kosu iz dosadne u apsolutno zadivljujuću. To je tajno oružje u koje se kunu frizeri, i to s dobrim razlogom. Bilo da si plavuša, zanosna crvenokosa ili brineta, toniranje može podići tvoju boju kose na novu razinu. Zašto je toniranje toliko važno i što se događa kada preskočimo ovaj vitalni korak? U nastavku otkrij zašto bi uključivanje tonera za kosu u tvoju rutinu njege kose mogla biti najbolja odluka koju si ikad donijela.

Možda vas zanima Isprobala sam kultni sprej koji obećava sjajniju, glatku kosu i frizuru koja traje danima Rubrika Beauty Beauty

Što je toner za kosu i zašto je on važan?

Toner za kosu neutralizira neželjene tonove i daje sjaj kosi. Osobito je važan za plavu i posvijetljenu kosu, ali može se koristiti za oživljavanje svake boje. Često se zanemaruje, ali to je ključni korak u održavanju obojene kose. Ova moćna vrsta proizvoda može napraviti razliku između dosadnih pramenova, isprane boje te svježeg izgleda kao samo netom prije izašle iz salona. Osim što dolazi u obliku polutrajne boje za kosu, toneri dolaze i u obliku šampona, regeneratora i maski za njegu obojene kose.

Možda vas zanima "Moonlight" pramenovi su jesenska verzija balayagea i hit su na TikToku Rubrika Beauty Beauty

Zašto je preskakanje tonera greška?

Preskakanje tonera u rutini njege kose može dovesti do nekoliko problema. Bez tonera, boja kose može brzo poprimiti narančaste ili žute tonove čime gubimo željenu boju. Također, toner igra presudnu ulogu u dodavanju dubine i dimenzije našoj boji te sprječava to da naša kosa izgleda beživotno.

Drugi razlog zašto ne bismo treble izbjegavati toner je skraćeni vijek trajanja naše boje za kosu. Toner djeluje kao zaštitni sloj, pomaže u zadržavanju naše boje i čini ju dugotrajnijom. Dugoročno nam može i uštedjeti novac jer se razdoblje između posjeta salonu produžuje. Konačno, preskakanje tonera može rezultirati nedostatkom sjaja naše kose. Toner djeluje tako da zatvara kutikulu vlasi, što ne samo da štiti boju, već kreira sjajniju i zdraviju kosu. Uključivanjem tonera u svoju rutinu, možemo uživati ​​u kosi koja zrači zdravim sjajem.

Možda vas zanima Obožavatelji mašni u kosi konačno će doći na svoje! Web trgovine su ih pune Rubrika Beauty Beauty

Kako uključiti toner u svoju rutinu njege kose?

Prvo, ključno je odabrati pravi toner za našu specifičnu boju i tip kose. Kako ne bismo pogriješile, dobro se posavjetovati sa svojim frizerom koji nam može dati stručne savjete prilagođene našim potrebama. Zatim, postoje razni šamponi, regeneratori i maske za toniranje kose koje možemo uključiti u svoju rutinu. Uz to, nikada ne smijemo zaboraviti koristiti proizvode za zaštitu kose od topline ako želimo imati sjajnu i lijepu boju koja će dugo trajati.

Možda vas zanima U dm je stigao novi top duo - piling za vlasište koji dolazi u paru s četkom za masažu! Rubrika Beauty Beauty

Prednosti redovitog toniranja

Uključivanjem tonera u našu rutinu njege kose, produžit ćemo postojanost boje, primijetit ćemo značajno poboljšanje u sjaju kose i riješit ćemo se svih onih neželjenih tonova, kako bi naša boja ostala vjerna željenoj nijansi. Ono što je možda najvažnije, dosljedno toniranje doprinosi zdravijem izgledu kose. Učini toner svojim novim najboljim prijateljem i primjetit ćeš kako se tvoja kosa transformira. Evo nekoliko tonera koje možeš uključiti u svoju haircare rutinu (Važno: Uvijek pažljivo slijedi upute za korištenje na odabranom proizvodu za toniranje kose!).

Za plavuše:

L’Oréal Professionnel Serie Expert Silver

 | Autor: Foto: Notino (25,00 €)

Lee Stafford Bleach Blondes Toning Conditioner

 | Autor: Foto: Notino (10,90 €)

Christophe Robin Shade Variation Mask - Baby Blonde

 | Autor: Foto: Cult Beauty (38,00 €)

Možda vas zanima Jennifer Aniston pokazala je novu boju kose na crvenom tepihu. Kako ti se sviđa ova hit nijansa plave? Rubrika Beauty Beauty

Za brinete:

John Frieda Brilliant Brunette Colour Protecting

 | Autor: Foto: Notino (7,80 €)

Fudge Cool Brunette Conditioner

 | Autor: Foto: makeup.hr (11,09 €)

Redken Color Extend Brownlights

 | Autor: Foto: Notino (27,10 €)

Josh Wood Colour Shade Shot - Chestnut Brunette

 | Autor: Foto: Look Fantastic (5,95 €)

Možda vas zanima Jedan dodatak za kosu slavne dame (baš kao i mi!) uvijek imaju pri ruci Rubrika Beauty Beauty

Za crvenokose:

CHI Colour Illuminate - Red Auburn

 | Autor: Foto: makeup.hr (27,00 €)

Davines Alchemic Conditioner Red

 | Autor: Foto: socap.hr (30,50 €)

Black Professional Line Toner - Copper

 | Autor: Foto: Notino (13,00 €)

Možda vas zanima Maksi šiške kakve su bile zaštitni znak Brigitte Bardot i Jane Birkin, ove jeseni obožavaju baš svi Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @sophie_murraayy

Komentari 0

Top ponuda

Tečaj €/kn: 7,53450