Beauty

"Moonlight" pramenovi su jesenska verzija balayagea i hit su na TikToku

Ako ti tvoja kosa djeluje pomalo dosadno, beživotno i jednodimenzionalno u posljednje vrijeme, ovaj najnoviji trend mogao bi biti osvježenje koje ti je potrebno. Mnoge od nas često pretražuju TikTok i Pinterest u potrazi za inspiracijom, a u obilju odvažnih bakrenih nijansi, jedna tehnika bojanja kose se istaknula - “moonlight” pramenovi.

@emreciftcio Special emreciftcio #moonlight #themoonlyhairpalace #emreciftcio #hair ♬ The Hills x Say It Right by GOBAITH - GOBAITH

Ova modernija verzija balayage pramenova postala je toliko viralna na TikToku da je prikupila desetke milijuna pregleda. U tim videozapisima koloristi naprave razdjeljak posred glave kako bi podijelili kosu na dva dijela, potom ju počešljaju prema naprijed i nanose boju na određena područja (kao što su prednji dijelovi kose uz lice i bočni dijelovi ispod najgornjeg sloja kose, izbjegavajući korijen) - u biti, svugdje gdje svjetlost prirodno pada na kosu. Rezultat je prirodna boje kose koja izgleda kao da je okupana sjajem supermjeseca.

@emreciftcio Moonlight from #emreciftcio ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) - Tommy Richman

Možda vas zanima U dm je stigao novi top duo - piling za vlasište koji dolazi u paru s četkom za masažu! Rubrika Beauty Beauty

Što je “moonlight” tehnika bojanja kose i po čemu se razlikuje od balayagea?

Stručnjaci ovaj trend bojanja kose zapravo nazivaju "lažnim balayageom". Naime, pravi ručno oslikani balayage zahtijeva precizno, a ne “slobodno” nanošenje boje na pramenove kose. Zato balayage tehnika oduzima puno više vremena, za razliku od onoga što nam je prikazano u popularnim videozapisima. Također, možeš primijetiti da "izbjeljivač" koji se primjenjuje u videima nalikuje pjeni za kosu, a ne boji, odnosno izbjeljivaču. Ono što je najvažnije, izbjeljivanje kose na ovaj način (bez folije ili tonera) bi obojene dijelove moglo učiniti narančastima, osobito na tamnoj kosi. Jednostavno ne bi dovoljno “podignuo” postojeću boju da bi se postigla svijetla, hladna nijansa koju vidimo u videima.

@emreciftcio Special emreciftcio #moonlight #brushlight #hair #hairfyp ♬ Naughty Girl - Beyoncé

@emreciftcio Special emreciftcio #balayage #moonlight #brushlight ♬ nhạc nền - Đi Chơi Mỗi Ngày

Možda vas zanima Jedan dodatak za kosu slavne dame (baš kao i mi!) uvijek imaju pri ruci Rubrika Beauty Beauty

Dok bi viralna “moonlight” tehnika bojanja kose mogla biti samo za skupljanje pogleda, posvijetljeni rezultati su nedvojbeno šik. Za razliku od balayagea koji nas je u zadnje vrijeme toliko zaokupio, “moonlight hair” trend kreira svjetlije nijanse u kosi koje nisu toliko intenzivne, ni gusto raspoređene, i on ne zahtijeva mnogo održavanja te je prikladan za sve tipove kose, duljine i nijanse. Uz to, kreiranje savršenih balayage pramenova traje nekoliko sati, dok “moonlight” pramenove kolorist može kreirati u samo djeliću tog vremena, naravno, uz prave proizvode.

Možda vas zanima Isprobala sam kultni sprej koji obećava sjajniju, glatku kosu i frizuru koja traje danima Rubrika Beauty Beauty

Kako se pravilno održavaju “moonlight” pramenovi?

Ljepota ovog trenda je u tome što je malo potrebno za održavanje. Kosa nakon bojanja izgleda prirodno osunčana ili, u ovom slučaju, okupana mjesečinom, dok izrasta, a pod uvjetom da ju njegujemo šamponom bez sulfata, mogla bi trajati mjesecima. Stručnjaci preporučuju osvježavanje frizure tonerom svakih tri do šest mjeseci te korištenje hranjivih proizvoda za kosu poput maski ili dubinskih regeneratora. Osim toga, uvijek se preporučuje korištenje proizvoda za zaštitu od topline.

Možda vas zanima Jedan trend pramenova zabilježio je porast pretraživanja od 200 % na Pinterestu! Rubrika Beauty Beauty

“Moonlight” pramenovi obično najbolje pristaju valovitoj i kovrčavoj kosi jer tekstura dozvoljava pramenovima da dođu do izražaja. Tehnika “moonlight” pramenova pitomija je od klasičnog balayagea te je kao stvorena za one koji žele promjenu koja će osvježiti kosu, ali neće biti šokantno velika, odnosno za one koji nikad nisu bojali kosu ili prvi put razmišljaju o pramenovima. Možda ne možemo vjerovati svemu što vidimo na internetu, ali uvijek tamo možemo potražiti inspiraciju - barem kad se radi o krajnjem rezultatu. Tako možemo isprobati i "moonlight" pramenove, samo put do njih možda neće biti baš toliko jednostavan kao što je prikazano u ovim viralnim videima na društvenim mrežama.

Možda vas zanima Instagram jedne Šveđanke mogao bi te inspirirati na isprobavanje ekstra kratke frizure ove sezone Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @themoonlyhairpalace

Komentari 0