Bruno Šimleša sa svojom Majom slavi godišnjicu braka: ''13 godina smijeha, nešto suza i jaaako mnogo truda''

Instagram/@bruno_simlesa
Vidi originalni članak
  • Bruno Šimleša i njegova Majom danas slave 13. godišnjicu braka čime se sociolog pohvalio jučer i u svom blogu na miss7
  • No, rijetko tko bi se poput ovog filantropa usudio iskreno progovoriti o tome koliko je truda i upornosti potrebno da se dođe do ovog, na svoj način, savršenog trenutka sreće
  • Autentična posveta kolumnista miss7 samo nas je još više uvjerila kako svi možemo stvarati svoja mala životna remek-dijela 

Trinaest se često percipira kao nesretan broj, ali ne i za Brunu Šimlešu koji ovom brojkom danas obilježava godišnjicu braka i to- sretnu! Više od desetljeća zajedničkog života sa svojom Majom, autor knjiga popularne psihologije i kolumnist našeg portala obilježio je i u svom jučerašnjem blogu na miss7 i na Instagramu te dao iskreno nasluti kako sretnim godinama prethodi i mnogo truda, uspona i padova…

BRUNO ŠIMLEŠA Iako nisu sve bile sretne godine, sutra slavimo sretnu 13. godišnjicu braka!

 

‘’13 godina ljubavi, većinom i zaljubljenosti, istinskog prepoznavanja, ali i nešto izluđivanja...
13 godina zahvalnosti, nešto tuge i osjetno više iskraste radosti...
13 godina smijeha, nešto suza i jaaako mnogo truda da nadrastemo uzroke suza...
13 godina zajebancije i ozbiljnosti...’’, napisao je Bruno povodom ove sretne obljetnice.

‘’U njima je i 11 godina zajedničkog odgajanje našeg čuda, srce uz srce. I punih 18 godina međusobnog odgajanja srca! A najvažnije je da bismo oboje i danas rekli: Uzimam! Uzimam i tvoje dobro i tvoje loše jer zajedno možemo stvoriti nešto izvrsno!!!’’, dodao je. 

Osim što nas je preko svojih knjiga učio kako zavoljeti sebe i druge te naposljetku kako od svog života stvoriti remek-djelo, očito je da nam poznati sociolog u razumijevanju života pomaže i vlastitim primjerima. Tako je upravo u svojoj kolumni za miss7 Bruno iskreno progovorio i o svojoj krizi u braku odnosno kako su sretnoj trinaestoj godišnjici braka prethodile i poneke nesretne godine.

S Majom, najboljom srednjoškolskom prijateljicom koju je zaprosio nakon što su se zbližili pred kraja faksa i to prstenom nacrtanim markerom na papiru, posebno su mu bile izazovne prve godine nakon što su dobili kćerku. 

Miss7 Blog Ako dijete ne sluša roditelje, je li moguće da je stvar u roditelju, a ne djetetu?

‘’Imali smo vrlo različite ideje o roditeljstvu. Počela je pucati po šavovima kao žena, osoba, pa i mama... I mi smo pucali po šavovima kao par. Par dobrih tjedana pa nekoliko užasnih. Izvrsnih tjedana nije bilo. Iščezli su s beskrajnim noćima u kojima malena nije spavala i beskrajnim danima u kojima nismo pronalazili zajednički jezik’’, napisao je u svojoj kolumni Brune Šimleša. 

No, Bruno je istaknuo su on i Maja vjerovali da se isplati boriti pa su to i napravili svim raspoloživim sredstvima - 'nogama, rukama, ma i noktima'. 

‘’Opet smo se mogli pronaći. I jesmo, nakon što smo isprobali valjda svaki izvor svjetlosti da nam osvijetli put. Nema koji kamen nismo preokrenuli. I dalje znamo imati loše periode, ali dobri su pravilo, a izvrsnih je više od loših. I to je dovoljno za ljubav. Ne znam što nosi budućnost, ali znam da nam je sadašnjost ljubavna’’, zaključio je Bruno u svojoj kolumni. 

Da u braku ne cvjetaju ruže svima je poznato, no rijetko tko bi se usudio progovoriti i o korovu koji se mogao vaditi iz vlastitog vrta. Upravo je svojim primjerom Bruno potvrdio da autentičnost i iskrenost najbolja deviza u pomaganju drugima, kako je to već dosad nebojeno puta napravio i preko svojih knjiga o popularnoj psihologiji, brojnih (i humanitarnih) predavanja te savjetovanja. 

Miss7 Blog 3 situacije u kojima prijatelji daju najgore moguće životne savjete

Dok uživamo u njegovim zanimljivim esejima i praktičnim savjetima za sretan ispunjen život koji iz svog pera izbacuje za portal miss7, Bruno je već dobro usavršio svoj rukopis u svojih sedam objavljenih knjiga među kojima su 'Ljubavologija' i 'U rukavicama je ionako prevruće' bile među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj. 

Brojnim čestitkama koje Bruno potaknuo svojom objavom na Instagramu pridružujemo se i mi. Sretna godišnjica, Maja i Bruno! 

Posjeti Miss7.24sata.hr