Njezino veličanstvo haljina - teško je odoljeti komadima iz nove kolekcije Diane Viljevac

Karmen Poznić Najnovija kolekcija F/W 2022. Diane Viljevac
Vidi originalni članak
  • Poznata domaća dizajnerica Diana Viljevac predstavila je najnoviju kolekciju za jesen/zimu 2022., a u njoj se fokusirala na omiljeni i bezvremenski odjevni predmet - haljinu
  • Dizajnerica se vodila željom da stvori haljinu u kojoj će žene uživati, čak i kada nemaju posebnu prigodu u kalendaru 
  • Uživajte u haljinama i zapamtite - najbolja haljina je ona u kojoj se savršeno osjećate, ne ona koja savršeno izgleda na drugima

Tijekom godina, modni svijet nas je proveo kroz različite faze evolucije haljine, prilagođavajući je različitim podnebljima i razdobljima. Mnogi su stilovi došli i prošli, a još ih se mnogo dalje razvija, no ono što ostaje zajedničko svakom vremenu i mjestu je ljubav prema najelegantnijem ženskom odjevnom komadu, njezinom veličanstvu - haljini

Večernje, dnevne, duge, kratke, raskošna ili jednostavne, haljine dolaze u svim oblicima, dimenzijama i stilovima što ih čini najzahvalnijim komadom odjeće koji se može nositi u svako godišnje doba i za najrazličitije prilike. Iako je zahladilo, završetak ljeta nikako ne znači i završetak sezone haljina. Jer što smo već rekli - haljina je multisezonska i bezvremenska. A inspiraciju za nadolazeću sezonu potražili smo u najnovijoj kolekciji poznate domaće dizajnerice Diane Viljevac koja je za hladnu sezonu predstavila pregršt haljina za svačiji ukus.

Iako smo u kolekcijama zagrebačke dizajnerice navikli viđati raznovrsne odjevne predmete poput lepršavih kombinezona ili klasičnih sakoa s modernim pomakom, u ovu jesen uvela nas je prekrasnim haljinama uistinu širokog raspona kreacija. O svojoj kolekciji Diana kaže kako nije razmišljala o posebnim prigodama već o čistom užitku nošenja kvalitetne, jedinstvene haljine.

Moda Fendi Baguette torba je proslavila svoj 25. rođendan te je i dalje predmet žudnje

- Čvrsto vjerujem da svaka žena, bez obzira na stil i način života uvijek traži baš haljinu koja će joj postati onaj omiljeni komad odjeće kojemu se uvijek vraća. Ovoga puta dala sam puno više slobode vlastitim mislima i idejama, jer su klasične haljine romantičnih silueta koje se mogu koristiti za sve prigode uvijek u ponudi, te sam se posvetila izradi haljina koje će ženama ostati u pamćenju čak i kada nemaju posebnu prigodu u kalendaru.

U kolekciji se ističu duge večernje haljine koje su spajanjem poznatih detalja poput nabora koji prate liniju tijela, i novih dodataka- korzeta, dobile novu, vintage notu.

No, i zaljubljenice u moderan dizajn u kolekciji mogu pronaći nešto za sebe jer tu su haljine obogaćene spojem urbanog i sofisticiranog, zbog čega čak i kraće haljine ne izgledaju obično. 

Crna bluza s velikom mašnom iz Reserveda idealna je za svečane prilike

Osim odvažnih kraćih haljina i elegantnih dugih modela, u novoj kolekciji za jesen/zimu 2022. pronalaze se i modeli za žene jednostavnijeg stila, midi dužine, s vrlo otmjenim detaljima koji će olakšati odabir drugih ukrasa jer je haljina takva sama po sebi- ukras ženskog tijela.

Razlika između onoga što je žena zamislila da želi i što zaista želi

Sve žene barem jednom su bile u situaciji kada se zaljube u neku haljinu, samo da bi se razočarale jednom kad ju probaju jer im ne stoji jedako kao i osobi na kojoj su je vidjele. Dobra vijest je da se svi novi modeli iz kolekcije mogu izraditi po mjeri klijentice čime se žena ohrabruje da eksperimentira s modelima, bojama i krojevima.

- Kroz ovaj posao sam stekla neprocjenjivo iskustvo prepoznavanja razlike između onoga što je žena zamislila i što zaista želi i upravo zbog toga uvijek naglašavam da se svi modeli mogu izraditi po mjeri, ali na putu prema izradi savršene haljine ne smije stajati strah. 

Ova kolekcija obilježena je haljinama svih dužina, boja i krojeva, a cilj dizajnerice je potaknuti svakoga tko pomisli da bi određeni model bolje izgledao na drugima, da isproba, zamisli i odvaži se na inovaciju u svojoj garderobi. Više ne postoje veličine, boje i granice, jer je najbolja haljina ona u kojoj se savršeno osjećate, ne ona koja savršeno izgleda na drugima - dodaje Diana Viljevac.

Kako garderoba naših zimskih ormara zahtijeva slojevitost, modeli su jednobojni i bez uzoraka, tako da ih se bez previše razmišljanja može kombinirati s jednako neodoljivim dodacima iz prethodnih sezona.

Cijela kolekcija, osim u Dežmanovoj 4, dostupna je i na web shop-u www.dianaviljevac.com, a za posjet dućanu nije potrebna prethodna najava.

Posjeti Miss7.24sata.hr