Ako pitate domaće prolaznice nose se bijele haljine! Evo uz koja tri modela cipela ih kombiniraju

Sanjin Strukic/PIXSELL Ulična moda, Zagreb
Vidi originalni članak
  • Bijele haljine nezaobilazan su ljetni komad te su sudeći prema aktualnoj ponudi vodećih dućana ulične mode popularnije no ikad
  • Rado in nose i prolaznice koje smo zamijetili na domaćim ulicama, a upravo su nam one poslužile i kao inspiracija
  • Naime, odlučili smo provjeriti uz koju obuću ih kombiniraju dame, a naše mini istraživanje je pokazalo da preferiraju tri modela

Bijele haljine apsolutne su vladarice ljetne modne scene i glavne zvijezde aktualnih kolekcija vodećih high street brendova. Upravo ovdje se možeš prisjetiti koja su to tri modela bijelih haljina koje će se najviše nositi u mjesecima pred nama. A da im se baš kao u popularnoj pjesmi "nosi bijela boja", pokazale su i prolaznice koje smo zatekli u šetnji zagrebačkim i zadarskim ulicama. Fotografije svjedoče kako bijele haljine obožavaju predstavnice različitih generacija, a kako ih običavaju stilizirati možeš otkriti u nastavku.

Moda 4 modela cipela koji pristaju uz svaku haljinu. I, naravno, izbor najljepših modela iz trgovina

1. Bijela haljina + sandale

Spoj sandala i haljina ubraja se u klasičnu ljetnu kombinaciju. Također, riječ je i kombinaciji s kojom možeš teško pogriješiti. Ravne ili na potpeticu, jednobojne ili šarene - sandale je vrlo lako spojiti s monokromatskim komadom poput bijele haljine. Sjajan spoj ravnih sandala s vezicama i haljine na bretele pokazala nam je prolaznica koju je budno oko našeg fotografa zamijetilo na zadarskim ulicama.

2. Bijela haljina + tenisice

Ako si pobornica udobnih i praktičnih modnih kombinacija onda ćeš bijelu haljinu rado upariti s tenisicama. Upravo to je učinila prolaznica koju smo uočili u šetnji Zagrebom. Kratku perforiranu haljinu iz prošlogodišnje ljetne kolekcije švedskog brenda H&M uparila je s popularnim Golden Goose "prljavim" tenisicama. Ako se pitaš koji model tenisica odabrati, ovdje možeš pronaći dobitne kombinacije kako nositi haljinu s tenisicama.

Dvije su Dalmatinke jednostavne kombinacije upotpunile kontroverznim 'prljavim tenisicama'

3. Bijela haljina + visoke čizme

I dok će mnogi na spomen spajanja ljetnih haljina i visokih čizama na +25 zakolutati očima, dobar dio ljubiteljica mode upravo je ovu kombinaciju prozvao hitom ljeta 2021. godine. Na istu se odlučila i prolaznica koju smo zatekli u centru Zagreba, a koja je bijelu haljinu ukrašenu sitnim cvjetićima spojila s perforiranim čizmama od brušene kože. Visoke čizme ovog se ljeta nose i na kratke hlačice, a ovdje se možeš prisjetiti kako to čine dvije Zadranke čije su modne kombinacije nedavno privukle našu pozornost.

Moda Ovo proljeće i ljeto nosi se saten: Pronašli smo genijalne haljine, suknje, hlače...

Posjeti Miss7.24sata.hr