Ti i on imate različite seksualne potrebe i želje? 3 su načina da to prevladaš i imaš super seks

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Veza se može poljuljati ako seksualne želje i potrebe nisu jednake 
  • Međutim, to se ne mora dogoditi – ako malo pripaziš na neke stvari 
  • S pomoću ovih savjeta pronaći ćeš seksualnu sreću u vezi

Sasvim je moguće da pronađeš partnera koji odjednom želi nešto drugo u krevetu – za razliku od tebe. U mnoge veze se zbog različitih potreba ušulja neravnoteža. Na primjer, dok je jedan od partnera cijeli dan napaljen, drugi želi mirnije večeri - dovoljno je tek malo milovanja i pokoji poljubac. Kad dođe do prevelikih razlika, pada libido, a istovremeno raste frustracija. U sva druga područja života ušulja se neugodna napetost – a to nakon dužeg vremena može napraviti veliku štetu. 

Evo kako pronaći seksualnu sreću i ravnotežu 

1. Otresi stres i pritisak 

Kad libido padne, to ne znači da i ljubav jenjava. Želju za seksom najviše uništava pritisak, a ne problemi u vezi. Pritisak nam rade očekivanja koja se pojavljuju u različitim područjima života. Prestani imati nečistu savjest, nepotrebno stalno analizirati vezu te gledati na seks kao na napornu zadaću. 

Simbolika ljubavi Misionarski, pseći ili jahaći položaj? Tvoja omiljena seks poza otkriva o tebi nešto zanimljivo

2. Čisto kino u glavi 

Imaš osjećaj da te seks umara ili stalno razmišljaš o tome kako te uopće ne uzbuđuje način na koji te partner dodiruje ili nešto slično? Moraš biti svjesna da je to tvoj seksualni život – pripada tebi i nikome drugome! Dakle, isključi glavu i prepusti se svjesno kako bi na kraju bila seksualno ispunjena. Na primjer, možeš partneru uzeti ruku i voditi je tamo gdje želiš, odnosno osjećaš zadovoljstvo. 

3. Male stvari postaju velike 

Ponekad se u svakodnevici dogodi sljedeće: partner te pomiluje po stražnjici ili te čvrsto primi u naručje i poljubi – a ti osjetiš lagane žmarce u trbuhu. Iskoristi to i produži njegovu gestu u nešto još uzbudljivije. Često postoje trenuci koji nas lako mogu odvesti do seksa, ali u svakodnevici se često naglo ugasi plamičak. „Moram kuhati“ ili „Zar ne idemo sada u grad“ ili „Moramo još u kupovinu“ – sve su to stvari zbog kojih osjećamo vremenski pritisak, zar ne? A zar bi bilo toliko strašno jesti 20 minuta kasnije ili ići nekamo 30 minuta kasnije? Ako se pojave žmarci, prepusti se i odgodi obaveze za kasnije – isplatit će ti se… 

Vrući savjeti Bez puno priče: 10 pravila za najbolji seks na brzaka u životu

Posjeti Miss7.24sata.hr