Love&Sex

10 necenzuriranih savjeta za najbolji seks u životu

  • Poticajni i zadovoljavajući seks ovisi u vremenu, komunikaciji i spontanosti, kažu seks-terapeuti
  • Predigra je čin koji počinje satima prije lijeganja u krevet
  • Jutarnji seks ima dvije neočekivane prednosti

 

1. Reci mu što te uzbuđuje

Istraživanja pokazuju da je bolja komunikacija ključ za bolji seks - i ne, to ne znači nužno „dirty talk“. Komuniciranje onoga što vam se sviđa i što vam se ne sviđa može biti poučno i informativno dok upoznajte tijela jedno od drugoga. Ako radi nešto što ti se sviđa, reci mu to - umjesto da se oslanjaš na dvosmislene geste ili zvukove. A ako se radi o nečemu što ti se ne sviđa, reci mu to ili ga vodi u novom smjeru. Želiš isprobati drugačiji pristup? Predloži jedan. Ako je tvoj cilj istovremeni orgazam, a ti si blizu vrhunca, nemoj šutjeti.

via GIPHY

2. Ne podcjenjuj snagu pohvale

U istraživanju iz 2016. godine, objavljenom u časopisu „Journal of Sex Research“, znanstvenici su analizirali odgovore od 39.000 heteroseksualnih parova koji su bili u braku ili su živjeli zajedno duže od tri godine. Seksualno zadovoljstvo bilo je veće među parovima koji su otkrili da su dali jedni drugima pozitivnu afirmaciju tijekom seksa i bili su dovoljno otvoreni kad je riječ o neugodnim trenucima tijekom seksa - našalili bi se i nastavili dalje. Bezbrižan pristup seksu je ključan: ne shvaćajte život previše ozbiljno. Sretni parovi zajedno se smiju.

3. Budite spontani

Čak i sjajan seks može s vremenom postajati monoton - ako je to manje-više ista stara rutina. Kako bi se stvari uzburkale, stručnjaci sugeriraju da "ako si s nekim u krevetu i imaš osjećaj kako bi ti i tvoj partner mogli uživati u nečem novom, bilo da ga nadražuješ, da promijenite položaj, bilo što... napravi to! Muškarci vole kad su žene spontane i sigurne u svoje sposobnosti u krevetu.“
Treba mijenjati vrijeme vođenja ljubavi kako bi se izbjegao pad u rutinu „seksa jednom tjedno“. Pronađite nova mjesta za seks, možda na kauču, u automobilu ili na kuhinjskom stolu? Ili u zadnjem redu kina? Budite oprezni jer je seks na javnim mjestima kažnjiv. Pokušajte igrati uloge. Kupajte se zajedno. Budi inventivna, zabavi se.

via GIPHY

4. Razmisli o predigri kao o dugotrajnom činu

Za žene je osobito važno biti raspoložen za seks ipredigra treba početi mnogo prije nego što seks počne. Govorimo o mentalnoj predigri koja se događa nekoliko dana unaprijed, a ne onoj koju imaš prije seksa. Budi pažljiva prema svom partneru. Male geste i lijepi komentari značajni su za kreiranje pravog raspoloženja za seks. Također predlaže održavanje komunikacije tijekom dana kroz tekstove ili emailove.

5. Vježbaj i ne štedi na vitaminu D

Ako je netko sumnjao u moć vježbanja, postoji dobra šansa da se izbivanje sa treninga odražava na tvoj seksualni nagon. Vježbanje poboljšava cirkulaciju u tijelu, a to uključuje i dotok krvi u područje genitalija, a time i povećanje želje i podizanje raspoloženja. Sigurni smo da ti endorfini ne bole.
A što se tiče nas koji nemamo dovoljno vitamina D? "Čak i tijekom ljeta ne dobivamo dovoljno vitamina D jer se bojimo UV zraka. Premda previše sunca može biti štetno za kožu, vitamin D je neophodan za proizvodnju estrogena kod žena i proizvodnju testosterona kod muškaraca. Povećava libido pa ako se osjećaš napaljenijom tijekom ljeta, to je razlog. 

6. Jutarnji seks ili popodnevni užitak

Glavni razlog za neusklađenu želju među parovima je način na koji muškarci i žene podnose stres tijekom tjedna. Muškarci vide seks kao sredstvo oslobađanja od stresa, dok žene žele imati seks nakon što su imale vremena za opuštanje. Kao rezultat toga žene imaju tendenciju da idu u krevet iscrpljene te su njihove misli usredotočene na pripreme za sljedeći dan. Zato je bolja alternativa seks u jutarnjim satima. Namjesti alarm 30 minuta prije uobičajenog vremena buđenja i pogledaj što će se dogoditi. Razina testosterona kod muškaraca je najviša ujutro pa bi se mogla ugodno iznenaditi... Druga alternativa bi bila popodnevni seks. Zanimljivo je da žene popodne ovuliraju, što znači da se u to vrijeme događa optimalna razina hormona za žensku seksualnu želju.

via GIPHY

7. Obogati svoj rječnik

Moć seksi govora u spavaćoj sobi postaje podcijenjena, ali to može biti ozbiljno pojačanje raspoloženja kad pokušavate zajedno rasplamsati vatru. Međutim, to nije najlakše za ljude koji nisu naviknuti na to da zapravo vokaliziraju maštarije nalik onima iz „50 nijansi sive“. Rješenje je otići do obližnje knjižare ili na Internet te pronaći erotsku knjigu". Parovi neka zajedno čitaju iz erotskih knjiga, osobito ako žele raditi na razvijanju rječnika "prljavog govora. 

8. Eksperimentirajte s igračkama i rekvizitima

Jedan od načina kako istražiti nepoznato kako bi poboljšali svoje seksualno iskustvo jest da parovi zajedno pokušaju kupiti seksi igračke. To bi mogli biti vibratori za parove, ulja za masažu pa sve do poveza preko očiju ili policijskih lisica. Drugi način postavljanja seksi scene je glazba u pozadini."Neka masaža bude dio rutine i počnite se dodirivati. Mnogi parovi će početi osjećati kako libido raste nakon toga.

via GIPHY

9. Radite zajedno kućanske poslove

Svakako, koliko god to zvučalo trivijalno, rad na kućnim poslovima ne samo da vas čini boljim sustanarima te je manja vjerojatnost da će eksplodirati zbog hrpe prljavog posuđa, nego će i pomoći parovima da imaju zadovoljavajući seks. Prema istraživanju objavljenom u časopisu „Journal of Marriage and Family“ iz 2016. godine, dijeljenje kućanskih dužnosti potiče "erotiku pravednosti", u koju su uključena oba spola koja dijele uloge koje su tradicionalno isključivo namijenjene ženama. Znanstveni dokaz da su partneri koji žele dijeliti dužnosti kuhanja i čišćenja više seksi u spavaćoj sobi? Senzacionalno! 

Možda vas zanima 5 kućanskih poslova uz ove ćeš trikove obaviti neočekivano brzo Rubrika Life&style Life&style

10. Usredotočite se na kvalitetu umjesto na kvantitetu

Ne postoji zlatno pravilo, ali nedavno provedeno istraživanje pokazuje da više seksa ne znači ujedno i bolji seks te da najsretniji parovi imaju seks samo jednom tjedno. Dakle, ako si zabrinuta da se ti i tvoj partner ne seksate poput zečeva, postoji dokaz da što ćete više energije uložiti u redoviti tjedni seks, bolje će vam se isplatiti. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0