Life&style

5 kućanskih poslova uz ove ćeš trikove obaviti neočekivano brzo

  • Kućanske poslove teško je izbjeći, ali ih uvelike možemo olakšati 
  • Nekoliko originalnih (i vrlo jednostavnih trikova) mogu uštedjeti vrijeme
  • Što manje volimo neki kućni posao, to su rješenja kako ga izbjeći kreativnija

Brzo kuhanje 

Kako bi skratila vrijeme provdeno u kuhinji, postoji nekoliko trikova koji će ti uštedjeti vrijeme.

Neki od njih su da ne guliš povrće za koje su sigurna da nije tretirano pesticidima, da povrće ribaš umjesto da ga sjeckaš, kao i da (stvarno najlakši način) u pripremi koristiš ono koje je zamrznuo i već nasjeckano. Bilo kupljeno, bilo da si to sama učinila nekada u trenutku inspiracije. Primjerice, odličan trik za uštedu vremena je da uvijek imaš zamrznuti nasjeckani luk za pirjanje nje i vadiš ga po potrebi.

Kod pečenja u pećnici posluži se alufolijom ili papirom za pečenje (prištedjet ćeš vrijeme za ribanje lima za pečenje).

Uzavrelu vodu za kuhanje obavezno posoli (sol u vodi povećava točku ključanja i hrana se kuha na višoj temperatri, dakle kraće), u vodu u kojoj kuhaš grahorice dodaj sodu bikarbonu, bet će brže kuhane.

Prije pečenja meso neka stoji neko vrijeme izvan hladnjaka kako bi mu podigla temperatura. Zagrij unaprijed tavu ili pećnicu (a vrijeme između iskoristi za nešto drugo).

I da, ne zaboravi naoštri svoje noževe! Režeš li s tupima, sve će duže trajati,

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Brzo pranje rublja

I pranje rublja moguće je olakšati i tako uštedjeti vrijeme.

Sve što trebaš za brzo pranje je proizvod za pranje s djelotvornom formulom koji će dati savršene rezultate na najlakši način. Ako pritom dolazi u kapsulama, ušteda vremena je zagarantirana. Prijedlog: korištenje novih Persil Premium Duo-Caps kapsula koje jednostavno ubaciš u prazan bubanj perilice, preko njih staviš rublje i započneš pranje.

Osim što ćeš izbjeći dodatna pretpranja, uz ove kapsule svoju ćeš odjeću moći prati na kraćim programima i nižim temperaturama jer imaju jedinstvenu kombinaciju najjačih sastojaka za vrhunsko otklanjanje mrlja, a svojim mirisnim sastojcima garantiraju u dugotrajnu svježinu. Sve što treba jednoj ženi - i muškarcu!

 | Autor: miss7/Shutterstock/PR miss7/Shutterstock/PR Persil Premium Duo-Caps kapsule (27,99 kn)

Brzo čišćenje 

Red brisanja prašine, red usisavanja pa čišćenja kupaonice i kuhinje posao je koji ne možemo izbjeći, ali možemo ga olakšati.

Kako bi što prije obavila čišćenje, jedan od načina je da se fokusiraš na ona područja na kojima se najviše skupljaju bakterije (umivaonik, sudoper, WC školjka...) i našpricaš ih sredstvom za čišćenje pa kreneš brisati redom (za to će ti trebati 10 minuta).

Ako ti dolaze nenajavljeni gosti, koncentriraj se na točke koje se najviše vide, prozrači prostoriju i upotrijebi osvježivač zraka.

Genijalan trik za čišćenje tepiha je da ga pospeš sodom bikarbonom i onda usisaš,  a 'praško' na držaču olakšat će ti dolazak do teže dostupnih mjesta poput visokih polica, okvira ili ispod kreveta.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Brzo plaćanje računa

Malo tko još odlazi u banku i riskira duga čekanja u redu da bi platio račune, no ni plaćanje Internet bankarstvom više nije, čini se dovoljno brza opcija za današnje pretpane rasporede.

Zato je plaćanje računa najbolje obaviti u roku od samo nekoliko minuta - mobilnim telefonom. Kako bi postala korisnica usluge mobilnog bankarstva, sve što trebaš je mobilni uređaj  s aplikacijom mobilnog bankarstva i moraš biti vlasnica ili opunomoćenica tekućeg ili žiro računa u izabranoj banci. Odlična stvar je i što usluga mobilnog bankarstva nije ograničena samo na plaćanje računa, već omogućuje i druge financijske transakcije, što će ti dodatno uštedjeti vrijeme.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Brzo glačanje

Kako bi uštedjela vrijeme i kod ovog mrskog posla, odlična opcija je sprej za glačanje koji se priprema od tri sastojka i koji će umjesto tebe obaviti taj posao. Sve što trebaš je 400 mililitara destilirane vode, žlica omekšivača i žlica alkoholnog octa te prazan raspršivač. Sve sastojke dobro promiješaj u raspršivaču i sprej za glačanje (točnije, sprej koji zamjenjuje glačanje) spreman je za uporabu. Postupak "peglanja" odjeće je sljedeći: suhi odjevni predmet poprskaj sprejom, izravnaj rukama, stavi na vješalicu i čekaj da se osuši. Nakon sušenja, tvoja će "ispeglana" odjeća biti spremna za nošenje. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Sponzrirani sadržaj: miss MIND za miss7

Advertisement

Photo: Shutterstock/Instagram