Love&Sex

Jednom, dvaput tjedno ili više? Koliko se seksaju ljudi u dvadesetima, a koliko u tridesetima, četrdesetima...?

  • Jesi li se ikada pitala koliko je seksa zapravo normalno u tvojoj „dobnoj skupini“? 
  • Znanstvenici sa Instituta Kinsey napravili su veliko istraživanje
  • Oni u dvadesetima se seksaju više, no kvantiteta ovdje nikako ne znači i kvalitetu

Je li zapravo premalo spavati jednom tjedno s partnerom? To se paušalno ne može reći. Svaka je veza individualna – pa ni libido nije jednak kod svakog čovjeka. Dakle, nema čvrstog pravila koliko često se u kojoj dobi treba seksati. Međutim, znanstvenici sa Kinsey instituta objavili su zanimljivo istraživanje - pokazuje kolika je prosječna učestalost seksa u različitim dobnim skupinama. 

Mlado = žarko željno seksa?

Očito da je to istina – barem ako je vjerovati rezultatima ovog istraživanja. Naime, najčešće se seksaju osobe između 18 i 29 godina – u prosjeku 112 puta godišnje (to je otprilike dva puta tjedno). Na drugom mjestu su osobe u dobi od 30-39 godina – koji se valjaju među plahtama 86 puta godišnje. Potom slijede osobe u dobi od 40-49 godina. Oni uživaju u seksu 69 puta godišnje.   

Zašto učestalost seksa pada s godinama?

Jasno je da što smo stariji, toliko je sve više tjelesnih poteškoća. Bole nas leđa, imamo problema s menopauzom ili smo umorniji... Stoga nije ni čudo da želja za seksom opada. Osim toga, apsolutno je normalno da nakon 20 godina braka supružnici ne skaču svaki drugi dan jedno na drugoga. A osobito kad dođu potomci - seks više nije u prvom planu. 

Spadaš li možda među žene koje nisu u onoj najaktivnijoj skupini? Ne brini – nije toliko loše kao što se možda čini na prvi pogled. Malo seksa ne znači da imamo loš seks. Druga istraživanja pokazala su da žene tek u srednjim tridesetima dožive seksualni Olimp – a mnoge tek tada dožive prave orgazme. 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marija111

    Želim se zahvaliti DR ALABI, čovjeku koji mi je pomogao popraviti svoj brak i učinio da me muž više voli, ako imate bilo kakav bračni problem, bolest, duhovni problem na poslu, on vam može pomoći da to riješite, možete ga ... prikaži još!
  • marija111

    Želim se zahvaliti DR ALABI, čovjeku koji mi je pomogao popraviti svoj brak i učinio da me muž više voli, ako imate bilo kakav bračni problem, bolest, duhovni problem na poslu, on vam može pomoći da to riješite, možete ga ... prikaži još!
  • love

    after telling him about my situation he did everything humanly possible to see that my lover comes back to me, indeed after casting the spell my ex-lover came back to me less than 48 hours, my ex-lover came back begging ... prikaži još!