Love&Sex

Postoji 6 faktora o kojima ovisi koliko ćete se često seksati

  • Seksate se jednom dnevno, tjedno ili mjesečno? Ovih šest stvari mogu imati negativne posljedice na vašu strast
  • Naravno da djeca nisu općeniti 'uništavač želje'. Ali sasvim je normalno da se manje seksate nakon rođenja djeteta
  • No, čak i kontracepcijske tablete imaju utjecaja na libido

Svejedno je koliko se volite – postoje parovi koji se rijetko seksaju. Problem je sljedeći: često se udalje jedno od drugoga bez da to primijete. Zašto strast jenjava – to može ovisiti o mnogim stvarima. Ovih šest faktora osobito snažno utječe na požudu. 

1. Stres

Svejedno je li to zbog posla, obitelji ili zdravstvenih problema – tko je u stresu, ima manje volje za seks. Šteta, jer ljubavna igra može pomoći da se opustiš. Dakle, priušti si nekoliko stanki za kuliranje tijekom dana – a vikendom otputujte nekamo spontano u dvoje. Najbolje bez mobitela i laptopa. 

2. Svađa 

Naravno, postoji takozvani pomirbeni seks. Ali, ako se netko svađa više puta tjedno, onda manje čezne za onim drugim. 

3. Djeca 

Naravno da djeca nisu općeniti „uništavač želje“. Ali sasvim je normalno da se manje seksate nakon rođenja djeteta. Da, sve se vrti oko djeteta, a često ni tijelo žene nije spremno tako brzo se vratiti u akciju. I kao bonus: neprospavane noći! 

4. Lijenost 

Jesi li čula za „panda-sindrom“? Pisale smo o tome – ponekad su parovi jednostavno prelijeni za seks. Nekako se lijenost i tromost uvuku u spavaću sobu. Prvi korak izlaska iz tog stanja je prepoznati lijenost te se onda svjesno aktivirati. 

5. Nesigurnost

„Hoće li onaj drugi uopće seks ili ću opet dobiti košaricu?“ Ako parovi ne razgovaraju otvoreno o svojim potrebama, brzo može doći do nesporazuma. Iz straha od odbijanja suzdržavaju se od seksa – i jedva da imaju koji. Dakle: razgovor, razgovor, razgovor! 

6. Lijekovi 

Određeni lijekovi – poput kontracepcijskih tableta ili antidepresiva - mogu negativno djelovati na libido. A gdje je manje želje, manje je i seksa. Eventualno pomaže prebaciti se na druge lijekove. Najbolje je savjetovati se s liječnikom. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0